γονείς
Συντονιστής: Συντονιστές
-
mariatzela
- Νέο Μέλος

γονείς
καλησπέρα σε όλους.
Έχω μια απορία-προβληματισμό. Πως καταφέρνει κάποιος να ακολουθήσει την εντολή "τίμα την μητέρα σου και τον πατέρα σου", να μην εκνευρίζεται να μη κατακρίνει και να συγχωρεί τους γονείς του, όταν βιώνει αδιαφορία και αδικία, ειτε προς τον ίδιο είτε προς τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας;
Έχω μια απορία-προβληματισμό. Πως καταφέρνει κάποιος να ακολουθήσει την εντολή "τίμα την μητέρα σου και τον πατέρα σου", να μην εκνευρίζεται να μη κατακρίνει και να συγχωρεί τους γονείς του, όταν βιώνει αδιαφορία και αδικία, ειτε προς τον ίδιο είτε προς τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας;
-
strumfi
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: γονεις
Με μια σκέψη-εργαλείο: πως κάποτε δεν θα τους έχεις. Καί ίσως τότε το κενό της απώλειας να είναι τραγικότερο από την αδικία που συμβαίνει τώρα.mariatzela έγραψε:καλησπέρα σε όλους.
-
Merkourios
- Έμπειρος Αποστολέας

-
mariatzela
- Νέο Μέλος

- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Οταν υπαρχει αδικια στη μεση ,ειναι πολυ δυσκολη κατασταση.Σε καταλαβαινω απολυτα .Προσπαθησε ,ισως, οταν θα νιωθεις ,η θα νομιζεις πως βλεπεις κατι ,που σε στεναχωρει να λες απο μεσα σου την ευχουλα και να λες ,,θεουλη μου σε παρακαλω κανε να μην βλεπω την αδικια η θεουλη μου σε παρακαλω κανε να τα βλεπω ολα με καλη ματια.Ξερεις πολλες φορες ,ειναι και οι κακκοι λογισμοι ,που μας βαζει ο αλλος ,για να εμποδισει την ευτυχια ,στην οικογενιακη ζωη.Ο σιλβερ σημερα εγραψε κατι πολυ ωραιο στα πνευματικα αναγνωσματα του γεροντα Εφραιμ.Αν θελεις ,ριξε μια ματια στο τελευταιο.
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
-
mariatzela
- Νέο Μέλος

-
Gewrgiosgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

-
mariatzela
- Νέο Μέλος