Άγιος Λεόντιος
Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Άγιος Λεόντιος
Μπορεί κάποιος να μου πει ποιός ήταν ο Άγιος Λεόντιος;
Μήπως δεν είναι Άγιος και είναι Όσιος;
Συγγνώμη αλλά δε γνωρίζω τίποτα και θα ήθελα να μάθω
Ευχαριστώ
Μήπως δεν είναι Άγιος και είναι Όσιος;
Συγγνώμη αλλά δε γνωρίζω τίποτα και θα ήθελα να μάθω
Ευχαριστώ
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Ρώτησα κάποτε τον πρωτοπρεσβύτερο της ενορίας μου ποια είναι η διαφορά αγίου, οσίου, μάρτυρα, ιερομάρτυρα μεγαλομάρτυρα κλπ.
Μου απάντησε πως όλοι είναι άγιοι. Απλά μπαίνουν κάποιοι επιθετικοί προσδιορισμοί (ιδιότητες), που λαμβάνονται από την ζωή του αγίου, ώστε αυτός να μπορεί να ξεχωρίζει από κάποιον άλλον συνονόματό τυο.
Ο όσιος είναι αυτός που δεν νυμφεύθηκε ποτέ, αλλά αφιερώθηκε από μικρός στον Κύριο.
Έτσι πχ στην Βοιωτία τιμώνται ο Ευαγγελιστής Λουκάς, ο Όσιος Λουκάς (στο Στείρι) και ο Άγιος Λουκάς ο Ρώσος, ο γιατρός.
Όλοι τους (βέβαια) είναι άγιοι.
Μου απάντησε πως όλοι είναι άγιοι. Απλά μπαίνουν κάποιοι επιθετικοί προσδιορισμοί (ιδιότητες), που λαμβάνονται από την ζωή του αγίου, ώστε αυτός να μπορεί να ξεχωρίζει από κάποιον άλλον συνονόματό τυο.
Ο όσιος είναι αυτός που δεν νυμφεύθηκε ποτέ, αλλά αφιερώθηκε από μικρός στον Κύριο.
Έτσι πχ στην Βοιωτία τιμώνται ο Ευαγγελιστής Λουκάς, ο Όσιος Λουκάς (στο Στείρι) και ο Άγιος Λουκάς ο Ρώσος, ο γιατρός.
Όλοι τους (βέβαια) είναι άγιοι.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Αγαπητέ Απόστολε μια ακόμη ερώτηση ,
στη περίπτωση τώρα που μ'ενδιαφέρει του Αγ.Λεοντίου ,
τον συναντάμε αρκετές φορές μέσα στο ημερολόγιο
πως μπορεί κάποιος να γνωρίζει ο οποίος βαπτίσθηκε με αυτό το όνομα
πότε γιορτάζει;
Και κάτι ακόμη ο σύζυγός μου λέγετε Αναστάσιος και μέχρι πριν από τη γνωριμία μας γιόρταζε της Αναστάσεως όταν με γνώρισε και επειδή εγώ έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία ( ας μου επιτραπεί ο όρος ) στην Αγ.Αναστασία Φαρμακολύτρα ΄. Αφού του μίλησα για την Αγία μου είπε πως θέλει να αλλάξει και να γιορτάζει τότε. βέβαια δεν έχει γίνει αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις τι γίνεται;
στη περίπτωση τώρα που μ'ενδιαφέρει του Αγ.Λεοντίου ,
τον συναντάμε αρκετές φορές μέσα στο ημερολόγιο
πως μπορεί κάποιος να γνωρίζει ο οποίος βαπτίσθηκε με αυτό το όνομα
πότε γιορτάζει;
Και κάτι ακόμη ο σύζυγός μου λέγετε Αναστάσιος και μέχρι πριν από τη γνωριμία μας γιόρταζε της Αναστάσεως όταν με γνώρισε και επειδή εγώ έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία ( ας μου επιτραπεί ο όρος ) στην Αγ.Αναστασία Φαρμακολύτρα ΄. Αφού του μίλησα για την Αγία μου είπε πως θέλει να αλλάξει και να γιορτάζει τότε. βέβαια δεν έχει γίνει αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις τι γίνεται;
ΑΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ
Αγαπητή Βασιλική με το όνομα Λεόντειος υπάρχουν καμιά δεκαριά, για ποιόν και σε ποια ημερομηνία ενδιαφέρεσαι;
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Αυτό ακριβώς είναι που θέλω να μάθω ο πατέρας μου λέγετεΛεόντιος και τώρα και ο ανηψιός μου και ο κάθε ένας μας έχει σα γιορτή μια διαφορετική ημερομηνία.
Πως θα μάθουμε ποια είναι η σωστή;
Εγώ γενικά θέλω να μάθω για το Βίο του Αγ. Λεοντίου - δε ξέρω τίποτα ούτε καν ποιος είναι μάλλον ποιοι υπάρχουν
Πως θα μάθουμε ποια είναι η σωστή;
Εγώ γενικά θέλω να μάθω για το Βίο του Αγ. Λεοντίου - δε ξέρω τίποτα ούτε καν ποιος είναι μάλλον ποιοι υπάρχουν
ΑΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ
Βασιλική τότε θα γράψω την λίστα και θα σου την στείλω με π.μ. προσοχή στα π.μ. είναι επικίνδυνα
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Υπάρχουν πάνω από 100 Άγιοι Ιωάννηδες, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία γιορτάζει στις 7 Ιανουαρίου που είναι η ημέρα μνήμης του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.
Ελαχιστότατοι γιορτάζουν τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο (8 Μαΐου), τον αγαπημένο μαθητή του Χριστού, συγγραφέα ενός Ευαγγελίου, της Αποκάλυψης και κάποιων (2 ή 3) που περιλαμβάνονται στην Καινή Διαθήκη.
Νομίζω πως ο καθένας επιλέγει ποιον Άγιο γιορτάζει εκτός και αν έχει πάρει το όνομα κάποιου συγκεκριμένου, για κάποιο λόγο. Στην περιοχή Λειβαδιάς πχ οι περισσότεροι που ακούν στο όνομα Λουκάς εορτάζουν τη μνήμη του τοπικού Αγίου (που έζησε στο Στείρι).
Ελαχιστότατοι γιορτάζουν τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο (8 Μαΐου), τον αγαπημένο μαθητή του Χριστού, συγγραφέα ενός Ευαγγελίου, της Αποκάλυψης και κάποιων (2 ή 3) που περιλαμβάνονται στην Καινή Διαθήκη.
Νομίζω πως ο καθένας επιλέγει ποιον Άγιο γιορτάζει εκτός και αν έχει πάρει το όνομα κάποιου συγκεκριμένου, για κάποιο λόγο. Στην περιοχή Λειβαδιάς πχ οι περισσότεροι που ακούν στο όνομα Λουκάς εορτάζουν τη μνήμη του τοπικού Αγίου (που έζησε στο Στείρι).
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.