Ο μύθος του "Κώδικα ντα Βίντσι"

Πνευματικά άρθρα και Αναγνώσματα.Αποσπάσματα από διάφορα βιβλία.

Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές

popaki
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Σάβ Απρ 08, 2006 5:00 am
Τοποθεσία: Αντίπαρος

Ο μύθος του "Κώδικα ντα Βίντσι"

Δημοσίευση από popaki »

Γράφει ο Γεώργιος Σ. Κανταρτζής

Πριν καιρό, ταξιδεύοντας με τραίνο, κάθισα αντίκρυ σ’ ένα νεαρό που ήταν βυθισμένος στο διάβασμα ενός ογκώδους βιβλίου, με τον παράξενο τίτλο «Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ». Είχα διαβάσει αρκετά σχόλια σε εφημερίδες και περιοδικά για το πολυδιαφημισμένο βιβλίο του Νταν Μπράουν, που μεταφράστηκε στα ελληνικά από τις εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ και έχει ρεκόρ πωλήσεων και στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό (18.000.000 αντίτυπα σ’ όλον τον κόσμο και 100.000 στην Ελλάδα). Επειδή το ταξίδι μας ήταν πολύωρο, ζήτησα από το νεαρό να ρίξω μια ματιά στο βιβλίο. Με το ξεφύλλισμά του καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μυθιστόρημα, που σκοπό έχει να διαστρεβλώσει τη Βιβλική Χριστιανική πίστη και να γεμίσει με πολλά αργύρια τις τσέπες του φαντασιόπληκτου συγγραφέα και τους εκδοτικούς οίκους. Και στον τομέα αυτό αναμφίβολα είχε επιτυχία.

Η αρρωστημένη φαντασία του συγγραφέα διαπλέκει την ιστορία με το μύθο. Αναφέρεται σε μυστικές παραδόσεις, απόκρυφα γραπτά. Πιστεύει ότι υπάρχουν γύρω στα 80 ευαγγέλια, που τα περισσότερα είναι πιο αξιόπιστα από τα 4 που περιέχονται στην Καινή Διαθήκη! Το βιβλίο θέλει να μας δείξει ότι ως τώρα ήμασταν βυθισμένοι σε αυταπάτες και έρχεται να ρίξει φως σε κάποιες ανατρεπτικές αλήθειες. Μεταξύ άλλων αλλοπρόσαλλων, παρουσιάζει τον Χριστό μόνο ως άνθρωπο και όχι Θεό, ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Μαγδαληνή, που μάλιστα λατρευόταν ως θεά. Απέκτησαν και μια κόρη από την οποία προήλθε μια γενιά που ζει στην Ευρώπη. Ο Μέγας Κωνσταντίνος συνέθεσε τη Βίβλο όπως την ξέρουμε σήμερα. Ο Χριστός θεωρείτο άνθρωπος και όχι Θεός ως τον 4ο αιώνα και ότι τα Ευαγγέλια γράφτηκαν ύστερα για στηρίξουν τις διακηρύξεις των χριστιανών. Έγραψε και πολλά άλλα αποκυήματα της φαντασίας του, ο Μπράουν. Δεν θα απαντήσουμε στα σαθρά επιχειρήματα του συγγραφέα. Και ένα βιαστικό διάβασμα της Βίβλου, καταρρίπτει τους ανιστόρητους ισχυρισμούς του.

Τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν οι συγγραφείς που διαστρέφουν τις Βιβλικές και ιστορικές αλήθειες, κι αυτό γιατί βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, στο αναγνωστικό κοινό που αρέσκεται περισσότερο σε σκανδαλοθηρίες, συνωμοσίες και μυθιστορηματικές αφηγήσεις, παρά στην αλήθεια και ακόμη γιατί αποκομίζουν μεγάλα κέρδη, εκμεταλλευόμενοι την αφέλεια πολλών ανθρώπων. Ο Χριστός διακήρυξε ότι το «φως ήρθε στον κόσμο, αλλά οι άνθρωποι αγάπησαν το σκοτάδι παρά το φως». Και ξέρετε γιατί; «επειδή τα έργα τους είναι πονηρά». Βέβαια, οι εκκλησίες των διαφόρων ομολογιών αντέδρασαν και καυτηρίασαν το βιβλίο αυτό που παραποιεί βάναυσα την αλήθεια. Στο περιοδικό ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ, που υπάγεται στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ως «το θέμα του μηνός», καταχωρήθηκε άρθρο του ιερέα Β. Γεωργόπουλου σχετικά με το βιβλίο. Ο αρθρογράφος μιλά για «ιδεοληπτικές φαντασιώσεις αποκρυφιστικών αντιλήψεων», για «βλάσφημο και βέβηλο λόγο με μυθιστορηματικό μανδύα» και για «απέλπιδα προσπάθεια νεοεποχίτικων προδιαγραφών για να τσαλακωθεί ο αληθινός και ιστορικός χαρακτήρας του Χριστού». Πολλές Διαμαρτυρόμενες εκκλησίες εναντιώθηκαν στο βιβλίο. Και το Βατικανό αντέδρασε με σκληρές συνεντεύξεις στον ιταλικό και ξένο τύπο. Ένας καρδινάλιος αποκάλεσε το βιβλίο «σάπια τροφή». Κάποιος άλλος καρδινάλιος το χαρακτήρισε «σακί με ψέματα» που «εναντιώνεται στην Εκκλησία, στην αληθινή ιστορία του χριστιανισμού και στον ίδιο τον Χριστό». «Δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε όλες αυτές τις επινοήσεις», καθώς «μερικά από τα εξόφθαλμα μυθεύματα του βιβλίου αφορούν τον θάνατο και την ανάσταση του Ιησού, που είναι το βασικό μυστήριο του χριστιανισμού».

Είναι ν’ απορεί κανείς από την ευπιστία πολλών αναγνωστών, που καταβροχθίζουν με λαιμαργία τις κατηγορίες και τα μυθεύματα που διατυπώνονται ρητά εναντίον της χριστιανικής πίστης και της ζωής του Χριστού, ενώ την ίδια στιγμή οι ίδιοι αυτοί, οι «βαπτισμένοι χριστιανοί», είναι γεμάτοι απιστία, αμφιβολίες και αμφισβητήσεις σε σχέση με την Αγία Γραφή, την οποία ποτέ τους, βέβαια, δεν διάβασαν! Ο γνωστός συγγραφέας Ουμπέρτο Έκο, στο «Εκκρεμές του Φουκώ», είχε μεταφέρει την εξής φράση του Τσέστερτον: «Όταν οι άνθρωποι δεν πιστεύουν πια στον Θεό, δεν είναι ότι δεν πιστεύουν πια σε τίποτα, σημαίνει ότι πιστεύουν σε όλα». Κι αυτό είναι αλήθεια. Οι άνθρωποι τα δέχονται και τα πιστεύουν όλα αυτά, εκτός από την Αγία Γραφή!

Είναι θλιβερό το φαινόμενο που στις ημέρες μας, όπου η ελευθεροτυπία βασιλεύει, κυκλοφορούν εκατοντάδες περιοδικά και βιβλία που δηλητηριάζουν ιδιαίτερα τις ευάλωτες ψυχές της νεολαίας μας. Υπάρχουν διάφοροι εκδοτικοί οίκοι που, για να κερδοσκοπήσουν, βάλθηκαν να χτυπήσουν κάθε τι που έχει σχέση με το Χριστιανισμό και την ηθική τάξη. Η ασυδοσία αυτή υποσκάπτει τα θεμέλια του έθνους και οδηγεί τη νεολαία στον όλεθρο και την καταστροφή. Και ρωτούμε τους κυρίους αυτούς: Διαβάσατε ποτέ επισταμένα και με προσοχή την Αγία Γραφή; Ποιο άλλο βιβλίο έχει τέτοιες υψηλές ηθικές διδασκαλίες (Δεκάλογος, καυτηριασμός της αδικίας και των κακώς κειμένων από τους προφήτες του Θεού, η εκπλήρωση των προφητειών της Βίβλου, η ειλικρίνεια των συγγραφέων που δεν αποκρύπτουν τις αμαρτίες των βασιλιάδων και άλλων ανθρώπων της πίστεως, τη νέα ζωή που προσφέρει ο Χριστός...). Κι αν καταφέρουν να εξαφανίσουν το Χριστιανισμό, με τι θα τον αντικαταστήσουν; Μήπως με την αναβίωση της μυθολογίας των προγόνων μας με τους 12 και τόσους άλλους θεούς με τις αμαρτίες τους; Υπάρχει κάποιο άλλο βιβλίο που να προωθεί την αγιότητα, τη δικαιοσύνη, την ακεραιότητα, την ευθύτητα; Ο Βιβλικός Χριστιανισμός, με το Θεάνθρωπο Χριστό στο κέντρο, έχει αλλάξει την ιστορία της ανθρωπότητας και τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων. Ποια άλλη θρησκεία και ιδεολογία είχε τέτοια επιρροή στη ζωή των ανθρώπων
pavmaria
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 830
Εγγραφή: Τετ Οκτ 05, 2005 5:00 am
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από pavmaria »

(Ρεπορτάζ Νίκος Κοπελιάς - Κοζάνη 02.05.2006)

Η έναρξη της προβολής της βλάσφημης ταινίας «Ο Κώδικας Νταβίντσι» έχει προγραμματιστεί για την 18η Μαΐου 2006.

Μετά την τεράστια εκδοτική επιτυχία που σημείωσε το βιβλίο του Dan Brown «Ο Κώδικας Νταβίντσι», όπως ήταν φυσικό, η Columbia Pictures προχώρησε στο γύρισμα ταινίας βασισμένης στο βιβλίο αυτό. Η προβολή της ταινίας αυτής για την Ελλάδα, σύμφωνα με την αντίστοιχη ιστοσελίδα της SONY PICTURES (διανομέας), προγραμματίζεται για την 18η Μαΐου 2006.

Κανείς δεν έχει δει μέχρι σήμερα ολόκληρη την ταινία, εκτός από ελάχιστα στελέχη της Columbia, παρʼ όλα αυτά η ταινία, όπως είναι επόμενο, θα προβάλλει τα ίδια βλάσφημα ψέματα κατά του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, που αναφέρονται και στο βιβλίο του Dan Brown.

Αυτό αρκεί για να χαρακτηρίσουμε την ταινία αυτή σαν βλάσφημη, και σαν μια ακόμη προσπάθεια των γνωστών – άγνωστων κύκλων, που προσπαθούν πάντα να βρουν τρόπο για να κατασκευάσουν ψεύδη και να συκοφαντήσουν το σωτήριο έργο και την λυτρωτική Ανάσταση του Κυρίου μας. Παράδειγμα είναι η πρόσφατη φιλολογία περί του λεγόμενου «Ευαγγελίου του Ιούδα».

Το θέμα είναι, πως θα πρέπει ν΄ αντιδράσουν οι πιστοί Χριστιανοί απέναντι στην προβολή της βλάσφημης αυτής ταινίας. Μήπως με διαδηλώσεις; Μήπως με αποκλεισμό των αιθουσών, που θα προβληθεί η ταινία; Ή, ακόμη χειρότερα με άσκηση βίας κατά των υποψήφιων θεατών;

Όχι φυσικά !!

Η βία δεν δικαιολογείται με κανένα τρόπο από την Ορθόδοξη πίστη μας. Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να ζει και να εκφράζεται, όπως εκείνος επιλέγει. Κανείς ούτε ακόμη κι ο Θεός δεν του στερεί την ελευθερία του αυτή. Η ζωή του Χριστού είναι το μεγαλύτερο παράδειγμα σʼ αυτό. Μήπως νομίζετε ότι ο Κύριος δεν θα μπορούσε να εμποδίσει τον Ιούδα να τον προδώσει; Αυτό όμως θα εμπόδιζε την ελεύθερη βούληση του συγκεκριμένου ανθρώπου, να κάνει αυτό που νόμιζε, ότι έπρεπε να κάνει, εκείνη την συγκεκριμένη στιγμή.

Η άποψη μου είναι, ότι πρέπει ν΄ αντιδράσουμε με τον τρόπο, που πρέπει ν΄ αντιδρά ο κάθε άνθρωπος απέναντι σε κάποιο θέαμα ή ακρόαμα ή δημοσίευμα που αποδοκιμάζει. Δηλαδή να μην πάμε να δούμε την ταινία. Να την μποϋκοτάρουμε με το να μην τη δούμε, ούτε από περιέργεια, ούτε για νʼ αντικρούσουμε τάχα το περιεχόμενό της, ούτε για κανένα άλλο λόγο. Και να πείσουμε και τους γύρω μας με επιχειρήματα, ότι αυτό είναι που πρέπει να κάνει κάθε πιστός Χριστιανός.

Θα πρέπει να προσέξουμε, γιατί η παρακολούθηση ενός βλάσφημου θεάματος, ακόμη κι αν η λογική μας λέει, ότι αυτό που βλέπουμε είναι ψέματα, μπορεί να κάνει ζημιά στην ψυχή μας.
Misha
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 3872
Εγγραφή: Δευ Δεκ 26, 2005 6:00 am
Τοποθεσία: http://clubs.pathfinder.gr/seraphim
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Misha »

Απλά υπενθυμίζω πως ο π.Παίσιος είχε βγει από το Άγιον Όρος και είχε παραστεί στην Θεσσαλονίκη όταν είχαν γίνει συλλαλητήρια για τον νόμο Τρίτση και στην ανάλογη περίπτωση με την ανόητη ταινία "Τελευταίος πειρασμός" είχε δικαιολογήσει τις αντιδράσεις όταν ερωτήθηκε.


Πριν λίγο καιρό οι παγκοσμιοποιητές έβγαλαν τα σκίτσα του Μωάμεθ,τώρα βγάζουν ταινία υβριστική για τον Κύριο Ιησού και έπεται συνέχεια.


Ο συγγραφέας όμως που αμφισβήτησε το ολοκαύτωμα των Εβραίων φυλακίστηκε και διώχθηκε...


Ποιός άραγε να κρύβεται πίσω από αυτά που συμβαίνουν :?: :twisted: :twisted: :evil:
<div><img width="158" height="171" border="0" src="whiteangelap0.jpg" /></div><br />
tigris
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 492
Εγγραφή: Παρ Ιαν 20, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευση από tigris »

pavmaria έγραψε:(Ρεπορτάζ Νίκος Κοπελιάς - Κοζάνη 02.05.2006)


Η άποψη μου είναι, ότι πρέπει ν΄ αντιδράσουμε με τον τρόπο, που πρέπει ν΄ αντιδρά ο κάθε άνθρωπος απέναντι σε κάποιο θέαμα ή ακρόαμα ή δημοσίευμα που αποδοκιμάζει. Δηλαδή να μην πάμε να δούμε την ταινία. Να την μποϋκοτάρουμε με το να μην τη δούμε, ούτε από περιέργεια, ούτε για νʼ αντικρούσουμε τάχα το περιεχόμενό της, ούτε για κανένα άλλο λόγο. Και να πείσουμε και τους γύρω μας με επιχειρήματα, ότι αυτό είναι που πρέπει να κάνει κάθε πιστός Χριστιανός.

Θα πρέπει να προσέξουμε, γιατί η παρακολούθηση ενός βλάσφημου θεάματος, ακόμη κι αν η λογική μας λέει, ότι αυτό που βλέπουμε είναι ψέματα, μπορεί να κάνει ζημιά στην ψυχή μας.
Συμφωνώ απόλυτα. Αυτό και θα κάνω.
IBHRIOTHS
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: Σάβ Απρ 15, 2006 5:00 am
Τοποθεσία: ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ

Δημοσίευση από IBHRIOTHS »

Εκτος αυτης της ταινιας που ειναι ακραια,υπαρχουν και αλλες πολλες που δεν
πρεπει να δουμε.Πρεπει κατα την γνωμη μου να διαλεγουμε την τροφη που τρωμε.Εννοω την πνευματικη.Επιρεαζουν πολυ εντονα ταλαντευομενους στην χριστιανικη πιστη.Η φαντασια του ανθρωπου μιας τετοιας μορφης καταστρεφει πολλες φορες τα πνευματικα αγαθα.Κι οταν οι συναιπειες ειναι κακες αναρωτιομαστε τι μας συμβαινει.
gkdgr
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 174
Εγγραφή: Σάβ Ιουν 25, 2005 5:00 am
Τοποθεσία: ΚΑΒΑΛΑ

Δημοσίευση από gkdgr »

Κατα την ταπεινή μου γνώμη κάνετε λάθος. Και το βιβλίο πρέπει να διαβάσετε , και την ταινία καλό θα ήταν να την δείτε. (Αν και όπως ξέρετε σπάνια οι σκηνοθέτες και οι σεναριογράφοι κάνουν πιστή μεταφορά).
Για ποιούς λόγους;
1)Για να έχετε άποψη
2)Για να αποφύγετε εύκολα την ηλίθια απάντηση ..αφού δεν το διάβασες πώς μιλάς... που θα σας κάνουν ορισμένοι
3)Για να αποδείξετε εύκολα ότι τα όσα ισχυρίζετε ο συγραφέας δεν μπορεί να είναι αλήθεια , άλλωστε δεν είναι ιστορικός, ο άνθρωπος μεροκάμματο και μάλιστα καλό πήρε..
4)Γιατί αυτή η ιστορία χτυπάει κυρίως τους Καθολικούς , και δείχνει πώς αντιμετωπίζουνε τα πράγματα και όσους διαφωνούν μαζί τους (Εδώ αν έχετε διαβάσει και η ιστορία θα ξέρετε ότι δεν χρειαζόταν αυτό το βιβλίο για να μάθουμε ότι το Βατικανό έχει παίξει πολλά άσχημα παχνίδια πχ Στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο στη Κροατία εις βάρος των Σέρβων )
5)Σταματήστε να αφορίζετε με λόγια και έργα πράγματα και καταστάσεις και μάθετε επιτέλους ότι για να πείσεις κάποιον για κάτι απαιτείται να το γνωρίζεις και εσύ εξίσου καλά ώστε να απαντήσεις
tigris
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 492
Εγγραφή: Παρ Ιαν 20, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευση από tigris »

Νομίζω, το θέμα δεν είναι τόσο να πείσουμε (σ'αυτήν την περίπτωση τουλάχιστον) όσο να εκφράσουμε, χωρίς φωνές και φανφάρες, την αντίθεσή μας στην διάσυρση των ιερών και οσίων που συντελείται στην εποχή μας .
Θα πούμε και δυο κουβέντες σε πρόσωπα που εκτιμούν την γνώμη μας.Δεν θα κατακρίνουμε τίποτα και κανέναν, απλώς θα πούμε ότι, ως Χριστιανοί, δεν θέλουμε να έχουμε σχέση με οποιοδήποτε έργο/θέαμα/ακρόαμα που προσβάλλει τον Σωτήρα μας..
Γιατί Αυτόν θέλουν να χτυπήσουν οι ύβρεις και οι βλασφημίες.
Misha
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 3872
Εγγραφή: Δευ Δεκ 26, 2005 6:00 am
Τοποθεσία: http://clubs.pathfinder.gr/seraphim
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Misha »

δλδ με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο να κάνουμε πλουσιότερο τον Νταν Μπράουν και το εβραικό λόμπυ του Χόλιγουντ?


η ταινία θα βγει και σε dvd ,άρα όποιος θέλει να την δει περιμένει.


αν είναι να διαβάζει κανείς όλα όσα κυκλοφορούν για να έχει γνώμη,τότε δεν θα του μείνει χρόνος ούτε εφημερίδες να ξεφυλλίσει βλ.Κώδικας Ντα Βιντσι,"ευαγγέλιο"Ιούδα,Μ εις την Ν και πάει λέγοντας...


οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουν διαβάσει ούτε την Ιλιάδα,είναι ανόητο να σπαταλάμε χρόνο και χρήμα για αμφιβόλου αισθητικής δημιουργήματα.

αν κανείς θέλει να σχηματίσει προσωπική γνώμη για αμφισβητούμενα βιβλία και να μην αυτουποβληθεί σε αισθητικό μαρτύριο τότε ας διαβάσει τα έργα του Καζαντζάκη

μπορεί να τα βρει και σε δανειστικές βιβλιοθήκες,είναι εξαιρετικής γραφής και θα εκπλαγεί διαπιστώνοντας πως ο Καζαντζάκης-Θεοσχωρέστον- έψαχνε τη λύτρωση αγωνιωδώς μέχρι το τέλος της ζωής του.
<div><img width="158" height="171" border="0" src="whiteangelap0.jpg" /></div><br />
Philokalikos
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: Τρί Αύγ 16, 2005 5:00 am
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευση από Philokalikos »

Σε συζητήσεις που έχω κάνει με ανθρώπους που πέρασαν από θέσεις κλειδιά του Ελληνικού Κράτους διαπίστωσα πως πίσω από κάθε επίθεση στο πρόσωπο του Θεανθρώπου Χριστού και της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας Του κρύβεται ένα ολόκληρο εργοστάσιο προπαγάνδας.
Σήμερα έχουμε επίθεση με τον «Κώδικα Ντα Βίντσι» και αύριο θα έχουμε χειρότερη προπαγάνδα.
Το εργοστάσιο αυτό της προπαγάνδας παράλληλα κάνει και σφυγμομέτρηση για να διαπιστώσει τις αντιδράσεις των πιστών χριστιανών.
Οι αντιδράσεις μας νομίζω ότι είναι καλό να γίνουν με την συνεργασία του πνευματικού μας και του Μητροπολίτη μας. Ο Γέροντας Παίσιος έλεγε ότι η Νέα Τάξη Πραγμάτων και τα φερέφωνά της φοβούνται τις συντονισμένες αντιδράσεις των ευσεβών χριστιανών.
Ο πνευματικός μου λέγει ότι ήρθε καιρός να καταλάβουμε τι πέρασε ο Άγιος Ιουστίνος Μάρτυς και Φιλόσοφος και ποιά παρακαταθήκη μας άφησε!
IBHRIOTHS
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: Σάβ Απρ 15, 2006 5:00 am
Τοποθεσία: ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ

Δημοσίευση από IBHRIOTHS »

gkdgr έγραψε:Κατα την ταπεινή μου γνώμη κάνετε λάθος. Και το βιβλίο πρέπει να διαβάσετε , και την ταινία καλό θα ήταν να την δείτε. (Αν και όπως ξέρετε σπάνια οι σκηνοθέτες και οι σεναριογράφοι κάνουν πιστή μεταφορά).
Για ποιούς λόγους;
1)Για να έχετε άποψη
2)Για να αποφύγετε εύκολα την ηλίθια απάντηση ..αφού δεν το διάβασες πώς μιλάς... που θα σας κάνουν ορισμένοι
3)Για να αποδείξετε εύκολα ότι τα όσα ισχυρίζετε ο συγραφέας δεν μπορεί να είναι αλήθεια , άλλωστε δεν είναι ιστορικός, ο άνθρωπος μεροκάμματο και μάλιστα καλό πήρε..
4)Γιατί αυτή η ιστορία χτυπάει κυρίως τους Καθολικούς , και δείχνει πώς αντιμετωπίζουνε τα πράγματα και όσους διαφωνούν μαζί τους (Εδώ αν έχετε διαβάσει και η ιστορία θα ξέρετε ότι δεν χρειαζόταν αυτό το βιβλίο για να μάθουμε ότι το Βατικανό έχει παίξει πολλά άσχημα παχνίδια πχ Στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο στη Κροατία εις βάρος των Σέρβων )
5)Σταματήστε να αφορίζετε με λόγια και έργα πράγματα και καταστάσεις και μάθετε επιτέλους ότι για να πείσεις κάποιον για κάτι απαιτείται να το γνωρίζεις και εσύ εξίσου καλά ώστε να απαντήσεις


Κατα καποιο τροπο σωστα αυτα που υποστηριζεις.Το ερωτημα ειναι εχουν ολοι τη γνωση στο να καταλαβουν καποιο βιβλιο η κινηματογραφικο εργο;Μηπως τους φερει καποιο διλλημα;Ποια η ουσια και ποιο το αποτελεσμα.Αν ριξεις λιπασμα σε ενα φυτο π.χ και η δοση ειναι επιπλεον θα καει.Καλυτερα να ανεβαινεις ενα σκαλι και σταθερα , παρα τρια τρια και να σκοτωθεις.Μπορω να σου γραφω σελιδες πανω σ αυτο το θεμα γιατι το εχω βιωσει.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Αναγνώσματα”