Απόβαση ρώσων μοναχών στους Αγίους Τόπους

Θέματα που αφορούν το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

Απόβαση ρώσων μοναχών στους Αγίους Τόπους

Δημοσίευση από pilotos »

Πατριαρχείο Ιεροσολύμων : Απόβαση ρώσων μοναχών στους Αγίους Τόπους ( εφημερίδα Μακεδονία της Κυριακής, 23/11/08 )
Ανησυχία επικρατεί στο ελληνορθόδοξο στοιχείο των Αγίων Τόπων από την ολοένα αυξανόμενη παρουσία ρώσων ιερωμένων.
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8 ... &read=2210 )

Ο δικός μας σχολιασμός βρίσκεται εκεί. Και ο Θεός να βάλει το χέρι Του. Έχουμε, όμως, και ως Εκκλησία ευθύνη, γιατί υπάρχει διχασμός στην αγιοταφική αδελφότητα, αλλά και γιατί έχουμε αφήσει χωρίς επάνδρωση τα Πατριαρχεία Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας, καθώς και τις Ορθόδοξες Ιεραποστολές. Λογικό είναι να θέλουν οι άλλοι να τα αρπάξουν, αφού βλέπουν εμάς να τα έχουμε εγκαταλείψει !
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 4278
Εγγραφή: Τρί Φεβ 12, 2008 6:00 am
Τοποθεσία: Νικαια

Re: Απόβαση ρώσων μοναχών στους Αγίους Τόπους

Δημοσίευση από dionysisgr »

Ειναι ηλιου φαεινοτερο πλεον, οτι εχει αποφασισει ο Κυριος να μας παραδωσει εις παιδαγωγιαν, και ως αλλοι Ισραηλιτες, να παραδοθουμε εις νουν αδοκιμον, και να περασουμε δια θλιψεων την ερημο της εγκαταλειψεως.

Φυσικα φταιμε εμεις και κανεις αλλος. Εμεις ανεχομαστε αυτους που μας παρασυρουν στον γκρεμο της αθειας, της ειδωλολατρειας, της παγανιστικης αναγεννησης, του ανθρωποθεωμενου και σχεδον εγκαταλειμμενου απο την Δυση ουμανισμου, της διαλυσης του κοινωνικου ιστου, της απαξιωσης και κεκρυμμενου διωγμου της Εκλησιας μας.

Και ενω ολος ο πλανητης ανακαλυπτει τον σωτηριο θησαυρο της Ορθοδοξιας, απο Φιλιππινες μεχρι Πακισταν, και απο Αμερικη μεχρι ινδονησια, και Αφρικη, εμεις την.. αποξιωνουμε την Αγια την Αμωμητη, την Μαρτυρικη, την Ασκητικη, μας Ορθοδοξια!

Και ετσι, θα ερθουν πιο αξιοι κατα Θεον λαοι, να μας παρουν αυτα που επι αιωνες μας ανηκουν. Θα ερθουν χειροτερα και ακομα πιο ταπεινωτικες καταστασεις, δικαιες ομως για την καταντια του γενους μας.

Ισως ειναι καλυτερα ετσι, γιατι εαν δεν περασει ο χρυσος μεσα απο την φωτια και το καμινι δεν καθαριζεται γαι να λαμψει οπως του πρεπει και οπως του αξιζει απο τον Δημιουργο του.

Μπορει οταν φτασουμε στην αβυσσο αυτη που μας περιμενει, να κοιταξουμε κατω το χαος, και να συνελθουμε, οσοι δεν ειμαστε δια παντος και ανεπιστροφα πορωμενοι στις καρδιες μας.. Αμην γενοιτο!
Άβαταρ μέλους
AndreasGewrgios
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 76
Εγγραφή: Δευ Νοέμ 10, 2008 11:07 pm

Re: Απόβαση ρώσων μοναχών στους Αγίους Τόπους

Δημοσίευση από AndreasGewrgios »

Εγώ θα την έλεγα απόβαση Νο2. Η πρώτη είχε επιχειρηθεί κατά του Αγίου Όρους! Πήγαιναν από την Ρωσσία χιλιάδες ''μοναχοί' (σε αντίθεση με τους δικούς μας που ήταν κατά πολύ λιγότεροι) με σκοπό να γίνει δικό τους αλλά η Παναγίας μας βοήθησε γιατί λίγο καιρό αργότερα έγινε η επανάσταση των Μπολσεβίκων και οι ''μοναχοι'' επέστρεψαν στη Ρωσσία για να πολεμήσουν! Η Παναγία έβαλε το χέρι της και εύχομαι να το ξαναβάλει γι να μην χάσουμε το ιερότερο προσκύνημα που έχουμε.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πατριαρχείον Ιεροσολύμων”