Πόσο συχνά λέτε το σε αγαπώ?

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Πόσο συχνά λέτε το σε αγαπώ?

Δημοσίευση από smarti »

Ισως σας φανεί χαζή η ερώτηση αυτή...αλλά θα ήθελα να σας ρωτήσω..ο Χριστός μας , μας διδάσκει την αγάπη και μέσα σε αυτήν είναι η λέξη σε αγαπώ..πόσο συχνά λέμε αυτή τη λέξη?
Τους γονείς μας όλοι άνθρωποι πιστεύω τους αγαπάνε αλλά πρέπει να τους λέμε και με λόγια αυτό το αίσθημα?
Αυτοί πρέπει να μας το λένε ?Υπάρχουν γονείς που δεν μπορούνε να πούνε αυτή τη λέξη πιστεύετε?
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Πόσο συχνά λέτε το σε αγαπώ?

Δημοσίευση από Teri »

Έχει σημασία αν θα το πω;
Δε νομίζω! Σημασία έχει να το φωνάζουν οι πράξεις μου!
Αν δε συμβαίνει αυτό, τότε όσες φορές και να το πω....δεν πείθω κανένα!

Μια μάνα, δεν είπε ποτέ στο παιδί της ότι το αγαπάει, έδωσε όμως το ένα της νεφρό για να το σώσει.

Ξέρω κι ένα γιο που έλεγε συνέχεια "μανούλα μου σ' αγαπάω" και "σαν κι εσένα καμιά". Έχει να της μιλήσει κοντά 10 χρόνια τώρα, έχει απαγορεύσει στην αδελφή του να της λέει νέα του και αδιαφορεί σε κάθε προσπάθεια επαφής που εκείνη κάνει κατά καιρούς....

Αλήθεια, πόσο συχνά λέμε Θεέ μου σ' αγαπώ; και να το εννοούμε κιόλας;;;
lazarr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lazarr »

Teri έγραψε:Έχει σημασία αν θα το πω;
Δε νομίζω! Σημασία έχει να το φωνάζουν οι πράξεις μου!
Αν δε συμβαίνει αυτό, τότε όσες φορές και να το πω....δεν πείθω κανένα!

Μια μάνα, δεν είπε ποτέ στο παιδί της ότι το αγαπάει, έδωσε όμως το ένα της νεφρό για να το σώσει.

Ξέρω κι ένα γιο που έλεγε συνέχεια "μανούλα μου σ' αγαπάω" και "σαν κι εσένα καμιά". Έχει να της μιλήσει κοντά 10 χρόνια τώρα, έχει απαγορεύσει στην αδελφή του να της λέει νέα του και αδιαφορεί σε κάθε προσπάθεια επαφής που εκείνη κάνει κατά καιρούς....

Αλήθεια, πόσο συχνά λέμε Θεέ μου σ' αγαπώ; και να το εννοούμε κιόλας;;;
Kαι τούτο ποιήσαι κακείνο μη αφιεναι αγαπητή Κατερίνα..Γιατί η αγάπη μας πρέπει να είναι τέλεια.και να φλέγει την καρδιά μας και να το δείχνουμε.Με διάκριση βέβαια, να μη χάσει και η λέξη το νόημά της.
Πιστεύω πως ειδικά οι σύζυγοι (και δη οι γυναίκες που είναι και πιο συναισθηματικά πλάσματα) το έχουν ανάγκη..το βλέπω εγώ στη γυναίκα μου κάθε φορά που της το λέω, πως με σφίγγει :105 .νομίζω πως είναι τονοτικό στις σχέσεις μας.μπράβο Σμάρω που το έθιξες, είναι πολύ σημαντικό, από κατι τέτοιες "λεπτομέρειες' οικοδομούνται σωστές σχέσεις.
Χριστός γαρ εγήγερται, ευφροσύνη αιώνιος...
Άβαταρ μέλους
Dimitra79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitra79 »

smarti έγραψε:Ισως σας φανεί χαζή η ερώτηση αυτή...αλλά θα ήθελα να σας ρωτήσω..ο Χριστός μας , μας διδάσκει την αγάπη και μέσα σε αυτήν είναι η λέξη σε αγαπώ..πόσο συχνά λέμε αυτή τη λέξη?
Τους γονείς μας όλοι άνθρωποι πιστεύω τους αγαπάνε αλλά πρέπει να τους λέμε και με λόγια αυτό το αίσθημα?
Αυτοί πρέπει να μας το λένε ?Υπάρχουν γονείς που δεν μπορούνε να πούνε αυτή τη λέξη πιστεύετε?

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

ένα από τα πιό συγκλονιστικά κείμενα
που μακάρι όλοι μας να μπορούσαμε να τον κάναμε τρόπο ζωής!
Πίστη, ελπίδα καί αγάπη νά στολίζουν τή ζωή μας.
Με κορυφαία τους όμως, την ΑΓΑΠΗ...

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων, αγάπην δε μη έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν, και εάν έχω πάσαν την πίστιν, ώστε όρη μεθιστάνειν, αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμι. και εάν ψωμίσω πάντα τα υπάρχοντά μου, και εάν παραδώ το σώμα μου ίνα καυθήσομαι, αγάπην δε μη έχω, ουδέν ωφελούμαι. Η αγάπη μακροθυμεί, χρηστεύεται, η αγάπη ου ζηλοί, η αγάπη ου περπερεύεται, ου φυσιούται, ουκ ασχημονεί, ου ζητεί τα εαυτής, ου παροξύνεται, ου λογίζεται το κακόν, ου χαίρει επί τη αδικία, συγχαίρει δε τη αληθεία. πάντα στέγει, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει. η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει. είτε δε προφητείαι, καταργηθήσονται. είτε γλώσσαι παύσονται. είτε γνώσις καταργηθήσεται. εκ μέρους δε γινώσκομεν και εκ μέρους προφητεύομεν. όταν δε έλθη το τέλειον, τότε το εκ μέρους καταργηθήσεται. ότε ήμην νήπιος, ως νήπιος ελάλουν, ως νήπιος εφρόνουν, ως νήπιος ελογιζόμην. ότε δε γέγονα ανήρ, κατήργηκα τα του νηπίου. βλέπομεν γαρ άρτι δι΄εσόπτρου εν αινίγματι, τότε δε πρόσωπον προς πρόσωπον. άρτι γινώσκω εκ μέρους, τότε δε επιγνώσομαι καθώς και επεγνώσθην. νυνί δε μένει πίστις, ελπίς, αγάπη, τα τρία ταύτα. μείζων δε τούτων η αγάπη.

(Απ. Παύλου Α' Κορ.ιγ΄)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Aκόμα κι αν ήξερα να μιλώ όλες τις γλώσσες των ανθρώπων μα και των αγγέλων, χωρίς όμως να έχω αγάπη, θα είχα γίνει χαλκός που βγάζει σκέτους ήχους ή τύμπανο που δημιουργεί μόνο φασαρία. Kι αν είχα το χάρισμα της προφητείας και κατανοούσα όλα τα μυστήρια και κατείχα όλη τη γνώση, κι αν είχα όλη την πίστη, έτσι που να μετατοπίζω βουνά, χωρίς όμως να έχω αγάπη, θα ήμουν ένα τίποτε. Kι αν ακόμα διένειμα όλα τα υπάρχοντά μου για να θρέψω τους πεινασμένους, κι αν παρέδιδα το σώμα μου να καεί στη φωτιά, χωρίς όμως να έχω αγάπη, δε θα με είχε ωφελήσει σε τίποτε. H αγάπη μακροθυμεί, επιζητάει το καλό. H αγάπη δε φθονεί. H αγάπη δεν καυχησιολογεί, δεν αλαζονεύεται, δε φέρεται άπρεπα, δεν κυνηγάει το δικό της συμφέρον, δεν κυριεύεται από θυμό, δεν κρατά λογαριασμό για το κακό που της κάνουν, δε χαίρεται για την αδικία, αλλά μετέχει στη χαρά για την επικράτηση της αλήθειας. Όλα τα καλύπτει, όλα τα πιστεύει, όλα τα ελπίζει, όλα τα υπομένει.
H αγάπη ποτέ δεν ξεπέφτει.

Και συνεχίζει ο ύμνος...

Eνώ τα άλλα, είτε προφητείες είναι αυτές, θα καταργηθούν, είτε γλώσσες είναι, θα πάψουν, είτε γνώση, θα καταργηθεί. Γιατί μόνο ως ένα βαθμό γνωρίζουμε και ως ένα βαθμό προφητεύουμε. Mα όταν έρθει το τέλειο, τότε το ατελές θα καταργηθεί. Παιδάκι όταν ήμουνα, σαν παιδάκι μιλούσα, σαν παιδάκι σκεφτόμουν, σαν παιδάκι έβγαζα συμπεράσματα. Mα όταν έγινα άντρας, σταμάτησα να σκέφτομαι και να ενεργώ σαν παιδάκι. Γιατί, πραγματικά τώρα, βλέπουμε απροσδιόριστα σαν σε θαμπό καθρέφτη. Tότε όμως θα δούμε πρόσωπο με πρόσωπο. Tώρα γνωρίζω μονάχα ως ένα βαθμό, τότε όμως θα γνωρίσω τέλεια, όπως ακριβώς μ' έχει γνωρίσει ο Θεός. Aυτά λοιπόν που μένουν τελικά, είναι η πίστη, η ελπίδα και η αγάπη. Aυτά τα τρία, με κορυφαία τους, όμως, την αγάπη.

Α' Κορινθίους κεφ. 13
Γνωρισόν μοι Κύριε, οδόν εν η πορεύσομαι, ότι προς σέ ήρα την ψυχήν μου..
Άβαταρ μέλους
Dimitra79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitra79 »

Dimitra79 έγραψε:
smarti έγραψε:Ισως σας φανεί χαζή η ερώτηση αυτή...αλλά θα ήθελα να σας ρωτήσω..ο Χριστός μας , μας διδάσκει την αγάπη και μέσα σε αυτήν είναι η λέξη σε αγαπώ..πόσο συχνά λέμε αυτή τη λέξη?

Οταν αγαπάς τον Θεό μαθαίνεις να αγαπάς και τους γύρω σου, δίνει μεγαλύτερη χαρά το να μπορείς να δίνεις αγάπη και να την αισθάνεσαι, είναι μικρή σα λέξη αλλά μεγάλη σα νόημα... Πολλές φορές νομίζουμε πως αγαπάμε αλλά πως το δείχνουμε? Πιστεύω πως τα λόγια μόνο δε φτάνουν θέλει και της πράξεις, θέλει και την επανάληψη, θέλει κ η αγάπη αγάπη και αγώνα για να δωθεί κ να διχτεί. Με την αγάπη μαλακώνουν ακόμα και οι πιο σκληρές καρδιές. Ακόμη και αν δε μας τη λένε αυτή την "μαγική" λεξούλα τακτικά ας προσπαθήσουμε να την πούμε κ να την δείξουμε εμείς. Αγάπη για μένα είναι ακόμη και μια όμορφη συζήτηση με τους συνανθρώπους μου, ένα χαμόγελο που θα ζεστάνει την ψυχή, ο ήλιος μέσα στην καρδιά. Αγάπη είνα να μπορώ να συγχωρώ, να υπομένω, να συμπασχω και να αγκαλιάζω όλο τον κόσμο χωρίς να έχω κακία στην ψυχή μου, χωρίς να ζητάω να μου δωθεί αυτό που εγώ προσφέρω. Μακάρι να μπορούσαμε να αγαπάμε όλοι και να αγαπιόμασταν τότε δεν θα υπήρχε κανένα μίσος στις ψυχές μας...

Η αγάπη είναι η μεγαλύτερη αρετή. Είναι η πιο μεγάλη και από το μαρτύριο. Και να γιατί. Χωρίς το μαρτύριο, η αγάπη σώζει. Χωρίς την αγάπη, το μαρτύριο δεν ωφελεί σε τίποτε.
Ιωάννης ο Χρυσόστομος.
Γνωρισόν μοι Κύριε, οδόν εν η πορεύσομαι, ότι προς σέ ήρα την ψυχήν μου..
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ!! :6
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
inaf
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από inaf »

Ευχαριστούμε που μας θυμίζετε αυτά που, εγώ τουλάχιστον, ξεχνάω κάθε λίγο και λιγάκι. Με τα όσα είπατε μου θυμίσατε το, όχι και πολύ σχετικό ίσως, παρακάτω απόσπασμα

"Όσο ο θεός μου δίνει δύναμη θέλω να εξακολουθήσω να τρέχω, όσο ο Θεός επιτρέψει ακόμα να έχουμε τις δυνάμεις μας θέλω να είμαστε μια σιωπηλή ή κάποτε πιο συγκεκριμένη, αρθρωμένη έκφραση αγάπης. Νομιζω έχω πολύ δρόμο ακόμα προς αυτό. Εγώ καμμιά φορά λέω στον εαυτό μου: Αναστάσιε, καιρός να αγαπήσεις περισσότερο τον Θεό, καιρός να αγαπήσεις περισσότερο τους ανθρώπους, καιρός να γνωρίσεις λίγο βαθύτερα τον εαυτό σου και να διορθωθείς. Η φράσις η οποία με έχει συγκλονίσει είναι αυτός ο ορισμός για τον Θεο : Ο Θεός αγάπη εστί και ο μένων εν τη αγάπη εν τω Θεό μένει και ο Θεός εν αυτώ"

από παλαιότερη (τουλάχιστον 5ετίας) συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου.
«Ιδού βαδίζω…» Κύριε, δέξου με
ξεχνώντας τον πολύ μου ρύπο…
Εσύ που ακούς τον κρυφό πόθο μου
και της καρδιά μου κάθε χτύπο.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Να ξεχωρίσουμε αν μιλάμε για Χριστιανική αγάπη ή για ερωτική αγάπη. Η δεύτερη, έχω την άποψη πως επειδή περικλείει περισσότερο εγωισμό, χρειάζεται συχνή επιβεβαίωση! Η πρώτη καθόλου! Υπάρχουν τα έργα που την προδίδουν!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Πάντοτε Αποστόλη, όταν μιλάμε για αγάπη σ΄αυτό το χώρο, πρέπει να εννοούμε αληθινή αγάπη. Δεν έχει σημασία ποιος αγαπάει ποιον, αλλά το αν η αγάπη του είναι εν Χριστώ, απαθής. Η εμπαθής αγάπη είτε είναι "έρωτας", είτε είναι αγάπη "γονεϊκή", είτε συγγενική, είτε όποια άλλη περίπτωση, αντί να ενώνει τους ανθρώπους και να τους ενισχύει στον αγώνα τους να πλησιάσουν το Θεό, τους χωρίζει και τους καταστρέφει.

Γι αυτό η αγάπη μας για τους άλλους πρέπει πρώτα να περνά απ' το φίλτρο της Αγάπης του Θεού, τους αγαπούμε δηλαδή επειδή αγαπούμε το Θεό, κι είναι εικόνες Θεού.

Η εν Χριστώ αγάπη για τους άλλους μπορεί να έχει την απόχρωση, που ορίζεται από τη συγγένεια που έχουμε μαζί τους. Δηλαδή δεν είναι αδύνατο ν' αγαπούμε ή τα παιδιά μας τη γυναίκα μας απαθώς, όμως πράγματι είναι πολύ δύσκολο και χρειάζεται συνεχή προσπάθεια να πολεμήσουμε τα πάθη, που μας εμποδίζουν ν' αγαπάμε καθαρά.

Η πνευματική μας προσπάθεια βοηθά την καρδιά μας να πλαταίνει και ν' αγαπά όλο και περισσότερους ανθρώπους. Είναι όμως αλήθεια ότι πολλές φορές διστάζουμε να το εκφράσουμε με λόγια και πολύ περισσότερο με μια ζεστή αδελφική αγκαλιά. Εγώ προσπαθώ τον τελευταίο καιρό να το κάνω, αλλά με διάκριση, όχι γιατί φοβάμαι να μην παρεξηγηθώ, αλλά γιατί φοβάμαι να μην σκανδαλίσω.
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

Εγω παντως στους μονους που λεω σαγαπω ειναι τα παιδια μου μονο σαυτα μου βγαινει να το πω,και το λεω χιλιες φορες,οσον αφορα τον αντρα μου και τους γονεις μου τους λατρευω αλλα δεν εκφραζομαι ευκολα,πρεπει να ρωτηθω για ναπαντησω.Ειναι κακο αυτο??? τους το δειχνω παντα με το καλυτερο τροπο οσο βεβαια μπορω,αλλα καταλαβαινω κατα βαθος οτι κι αυτοι εχουν αναγκη να το ακουσουν οπως εχω κι εγω....Το σ αγαπω σε καποιον που μας εχει πει κατι και μας εχει πικρανει το λεμε????? εγω δε τοχω καταφερει ακομα παρ ολο που τον εχω συγχωρησει....
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”