Γενικα απο ορθοδοξα βιβλια εχει πολλα ο καθενας σας στη συλλογη του?Αγοραζετε συχνα και ποσα διαβαζετε το χρονο?Ποιοι εκδοτες σας αρεσουν απο τις ορθοδοξες εκδοσεις?
Εχω αρχισει απο καιρο τη δικη μου συλλογη ενω το χρονο θα παρω σιγουρα 5-6 καλα βιβλια.Εσεις?
Ποιος απο εδω εχει την πλουσιοτερη βιβλιοθηκη ορθοδοξης θεματολογιας και ποια κατηγορια βιβλιων σας αρεσει?
Βιβλία, πόσα έχετε και πόσα διαβάζετε;
Συντονιστής: Συντονιστές
-
frouteboras
- Έμπειρος Αποστολέας

Βιβλία, πόσα έχετε και πόσα διαβάζετε;
Run フォクすけ, Run

Re: Βιβλια, ποσα εχετε και ποσα διαβαζετε;
ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ''Η ΨΥΧΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ'' ΤΟΥ π.ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΡΟΟΥΖ. ΤΟ ΣΥΣΤΗΝΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ
(Α)ΧΡΗΣΤΟΣ
Διαβάζουμε όσο μπορούμε. Στο σπίτι έχω την Αγία Γραφή φυσικά, διάφορα χριστιανικά διηγήματα, κάμποσους βίους Αγίων, αλλά αυτό που με ξετρελαίνει είναι τα Πιστεύω του Χριστιανισμού, οι Πατέρες της εκκλησίας, το δόγμα, η ουσία και οι έννοιες των Μεγάλων Θεολόγων, π.χ του Γρηγορίου του Θεολόγου. Σε γενικές γραμμές η βιβλιοθήκη μου είναι γεμάτη, Δόξα τω Θεώ δεν έχω παράπονο!
Παλαιά και Καινή Διαθήκη
λογοι ασκητικοι
κλιμαξ
η ασκητικη της αγαπης
φιλοκαλια
100 λογοι για την προσευχη "ορθοδοξος κυψελη"
σεραφειμ σαρωφ
Λόγοι περι πνευματικης ζωης ,γεροντος πορφυριου καψοκαλυβιτου
Στην αρχη τα ειχα διαβασει ολα με ιδιαιτρη θέρμη και εκανα αγώνα να εφαρμόσω στην ζωή μου όσο πιο τέλεια μπορούσα.Τα ξαναδιαβάζω πάλι ειδικά οταν πλησιαζουν γιορτές (πασχα χριστουγεννα 15αυγουστο). Η φιλοκαλια με αγγίζει συναισθηματικά-ψυχικά περισσοτερο απο τα υπόλοιπα
λογοι ασκητικοι
κλιμαξ
η ασκητικη της αγαπης
φιλοκαλια
100 λογοι για την προσευχη "ορθοδοξος κυψελη"
σεραφειμ σαρωφ
Λόγοι περι πνευματικης ζωης ,γεροντος πορφυριου καψοκαλυβιτου
Στην αρχη τα ειχα διαβασει ολα με ιδιαιτρη θέρμη και εκανα αγώνα να εφαρμόσω στην ζωή μου όσο πιο τέλεια μπορούσα.Τα ξαναδιαβάζω πάλι ειδικά οταν πλησιαζουν γιορτές (πασχα χριστουγεννα 15αυγουστο). Η φιλοκαλια με αγγίζει συναισθηματικά-ψυχικά περισσοτερο απο τα υπόλοιπα
Ενδιαφέρον θέμα, αδελφέ Φρουτέμπορα.
Ένας μοναχός στο Α. Όρος έζησε όλη του τη ζωή χωρίς να γνωρίζει ότι ο λόγος του Χριστού είχε καταγραφεί σε βιβλίο ακριβώς (μαρτυρία π. Αθανασίου Σιμωνοπετρίτου).
Τείνω να πιστεύω το εξής. Πόσα βιβλία έχουμε δεν έχει σημασία. Πόσα διαβάζουμε έχει κάποια σημασία. Πόσα καταλαβαίνουμε έχει μεγαλύτερη σημασία. Πόσα εφαρμόζουμε έχει τη μέγιστη σημασία.
Ευχές,
Σπύρος.
Ένας μοναχός στο Α. Όρος έζησε όλη του τη ζωή χωρίς να γνωρίζει ότι ο λόγος του Χριστού είχε καταγραφεί σε βιβλίο ακριβώς (μαρτυρία π. Αθανασίου Σιμωνοπετρίτου).
Τείνω να πιστεύω το εξής. Πόσα βιβλία έχουμε δεν έχει σημασία. Πόσα διαβάζουμε έχει κάποια σημασία. Πόσα καταλαβαίνουμε έχει μεγαλύτερη σημασία. Πόσα εφαρμόζουμε έχει τη μέγιστη σημασία.
Ευχές,
Σπύρος.
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Έχω περισσότερα βιβλία απ' όσα προλαβαίνω να διαβάσω, τόσο ηλεκτρονικά, όσο και χάρτινα. Να φανταστείτε ότι δεν έχω προλάβει να διαβάσω ολόκληρα ούτε τα βιβλία που έχω αναρτήσει στην ιστοσελίδα μου. Έτσι σταμάτησα ν΄αγοράζω άλλα, εκτός αν πέσω πάνω σε κάποιο εξαιρετικά ενδιαφέρον. Διαβάζω περίπου 1-2 βιβλία κάθε μήνα, ανάλογα με το μέγεθος και το περιεχόμενο. Το πνευματικό διάβασμα είναι απαραίτητο συστατικό της πνευματικής μας ανέλιξης.
Εγώ όμως σας συνιστώ ότι κι αν διαβάζετε, μια φορά το χρόνο τουλάχιστον να ξαναδιαβάζετε την Καινή Διαθήκη (πλην της Αποκάλυψης).
Εγώ όμως σας συνιστώ ότι κι αν διαβάζετε, μια φορά το χρόνο τουλάχιστον να ξαναδιαβάζετε την Καινή Διαθήκη (πλην της Αποκάλυψης).
Αγαπητέ filotas, η περιέργεια μου έχει οργιάσει, γιατί όχι και την Αποκάλυψη;Εγώ όμως σας συνιστώ ότι κι αν διαβάζετε, μια φορά το χρόνο τουλάχιστον να ξαναδιαβάζετε την Καινή Διαθήκη (πλην της Αποκάλυψης).