Σελίδα 1 από 1

Οι άνθρωποι γύρω μας

Δημοσιεύτηκε: Δευ Φεβ 23, 2009 7:20 am
από eleimon
Εφαρμοζοντας στη πραξη το ευαγγελιο της Αγαπης


Το ακόλουθο γεγονός συνέβη κατά την διάρκεια ενός υπεραντλαντικού ταξιδίου.
Μία κυρία έτυχε να καθίσει δίπλα σε ένα μελαψό κύριο.
Η κυρία, φανερά εκνευρισμένη, ζήτησε από την αεροσυνοδό να της βρει άλλη θέση, επειδή δεν ήθελε να κάθεται δίπλα σε κάποιον μη «ευχάριστο» τύπο.
Η αεροσυνοδός της είπε ότι η πτήση ήταν γεμάτη, αλλά θα ερευνούσε εάν υπήρχε χώρος ελεύθερος, ακόμη και στη πρώτη θέση, ώστε να καλύψει το αίτημα της.
Oι υπόλοιποι επιβάτες βλέποντας τη σκηνή, απογοητεύτηκαν πάρα πολύ, τόσο από τη κυρία με την αντικοινωνική της στάση, αλλά και με το γεγονός ότι μια τέτοια παράλογη απαίτηση θα την οδηγούσε ακόμη και στη πρώτη θέση.
Ο «δυστυχής» μελαψός επιβάτης, φανερά ενοχλημένος και συγχρόνως λυπημένος για την ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε, προτίμησε να σιωπήσει.
Το κλίμα μέσα στο αεροπλάνο ήταν πολύ ψυχρό και η ατμόσφαιρα αφάνταστα ηλεκτρισμένη, αλλά η συγκεκριμένη κυρία έδειχνε ευτυχισμένη και χαρούμενη, που θα μετακόμιζε στη πρώτη θέση , μακριά από «εκείνο» το άτομο!
Λίγα λεπτά αργότερα η αεροσυνοδός επέστρεψε και είπε στη κυρία:
-Συγνώμη κυρία, η πτήση είναι γεμάτη και δεν υπάρχει κενή θέση. Ευτυχώς όμως βρήκα μία ελεύθερη στη πρώτη θέση!!! Moυ πήρε αρκετή ώρα, διότι έπρεπε να πάρω πρώτα την άδεια του κυβερνήτη για να γίνει αυτή η αλλαγή.
Συγκεκριμένα μου είπε ότι «με κανένα τρόπο δεν μπορούμε να πιέσουμε κάποιον να καθίσει δίπλα σε ένα τόσο μη ευχάριστο άτομο» και ενέκρινε αμέσως την αλλαγή.
Οι υπόλοιποι επιβάτες δεν μπορούσαν να πιστέψουν ό,τι άκουγαν εκείνη τη στιγμή. Η κυρία, με φανερή ικανοποίηση στο πρόσωπό, ετοιμάστηκε να σηκωθεί από τη θέση της.
Τότε η αεροσυνοδός γύρισε δίπλα, στον μελαψό κύριο και του είπε:
-Κύριε, αν θέλετε ακολουθήστε με στην πρώτη θέση!!! Εκ μέρους της αεροπορικής μας εταιρίας, ο κυβερνήτης ζητά συγνώμη για το γεγονός που έτυχε σε σας, να καθίσετε δίπλα σε ένα τόσο μη ευχάριστο άτομο.
Όλοι οι επιβάτες χειροκρότησαν και έδωσαν συγχαρητήρια στο πλήρωμα, γιατί χειρίστηκαν την υπόθεση τόσο αποτελεσματικά.
Πάντα υπάρχει μια ιδέα για να αντιμετωπίσουμε μια κρίση, απλά πρέπει να τη βρούμε!!!
Εκείνη τη χρονιά ο κυβερνήτης και το πλήρωμα βραβεύτηκαν για την αντίδραση τους στη συγκεκριμένη πτήση.
Ας γίνει βίωμά μας ότι,
«Οι άνθρωποι μπορεί να ξεχάσουν ό,τι τους έχεις πει.
Μπορεί να ξεχάσουν ό,τι έχεις κάνει σε εκείνους,
Αλλά δεν ξεχνούν ποτέ το πώς τους έκανες να αισθανθούν».


http://www.faneromenihol.gr/index.php?o ... &Itemid=86

Re: Οι ανθρωποι γυρω μας

Δημοσιεύτηκε: Δευ Φεβ 23, 2009 7:27 am
από Byzantine_Spirit
Το λίγότερο που μπορούμε να έχουμε είναι ανθρωπιά,
ανεξάρτητα απο τα πιστεύω που έχουμε ο καθένας μας.

Re: Οι ανθρωποι γυρω μας

Δημοσιεύτηκε: Δευ Φεβ 23, 2009 8:19 am
από dora gian
:lol: :lol: :lol: :lol:

Re: Οι ανθρωποι γυρω μας

Δημοσιεύτηκε: Δευ Φεβ 23, 2009 8:23 am
από Captain Yiannis
eleimon έγραψε:«Οι άνθρωποι μπορεί να ξεχάσουν ό,τι τους έχεις πει.
Μπορεί να ξεχάσουν ό,τι έχεις κάνει σε εκείνους,
Αλλά δεν ξεχνούν ποτέ το πώς τους έκανες να αισθανθούν».
Μιά χαρά μου ακούγεται αρχικά το παραπάνω.

Μία άποψη .. επί του συνόλου.
Το πλήρωμα , έκανε καλό σε έναν , ή και στους δύο, και κατά κάποιο τρόπο , τιμώρησε την κυρία.
Δηλαδή , θα μπορούσα να πω ακόμα , ότι λειτούργησε και το οφθαλμόν αντί οφθαλμού ,, τάθελες και τάπαθες κυρία μου , που μετά από την απρεπή συμπεριφορά σου, ήθελες να πας και στην πρώτη θέση.

Μήπως η τελική γεύση που μένει είναι , ικανοποίηση για το πάθημα της κυρίας?
Τι είναι τελικά το ζητούμενο , να γινόμαστε εμείς οι τιμωροί των άλλων?
Μήπως αν μένανε μαζί , στην διάρκεια του ταξιδιού , μέσα από τον αγώνα που θα γινότανε , αυτή η κυρία θα εκτιμούσε κάποια καλά στοιχεία του παρακαθείμενου της ,- ο οποίος επέδειξε υπομονή και καρτερία -, και έτσι αυτή θα γινότανε καλύτερη σε μελλοντικά ταξείδια , γιατί θα μάθαινε να υπομένει?
Μήπως τελικά μετά τον διασυρμό της κυρίας , αυτή έγινε χειρότερη ? Μπορεί βέβαια να έγινε και καλύτερη.

Μια άποψη.

Re: Οι άνθρωποι γύρω μας

Δημοσιεύτηκε: Δευ Φεβ 23, 2009 8:28 am
από eleimon
Το αν εγινε Καπετανιε μου καλυτερη η χειροτερη αυτο ποτε δε θα το μαθουμε,το διδαγμα ομως αυτης της ιστοριας κατα τη ταπεινη μου γνωμη ειναι οτι ολοι οι ανθρωποι ειναι ισοι μπροστα στο Θεο,και ο Θεος θα τους κρινει δικαια.
Ισως αυτη ηταν Θεια Δικη για τη κυρια αυτη που τοσο πολυ υποτιμησε το συνανθρωπο μας.!!

Re: Οι άνθρωποι γύρω μας

Δημοσιεύτηκε: Δευ Φεβ 23, 2009 8:33 am
από Captain Yiannis
eleimon έγραψε:Το αν εγινε Καπετανιε μου καλυτερη η χειροτερη αυτο ποτε δε θα το μαθουμε,το διδαγμα ομως αυτης της ιστοριας κατα τη ταπεινη μου γνωμη ειναι οτι ολοι οι ανθρωποι ειναι ισοι μπροστα στο Θεο,και ο Θεος θα τους κρινει δικαια.
Ισως αυτη ηταν Θεια Δικη για τη κυρια αυτη που τοσο πολυ υποτιμησε το συνανθρωπο μας.!!
Δόξα τω Θεώ ..
Συμφωνώ απόλυτα.