τι σημαίνει δεν αναπαύομαι?

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

τι σημαίνει δεν αναπαύομαι?

Δημοσίευση από eleimon »

Θα ηθελα να σας ρωτησω κατι αλλα μη με παρετε απ τα μουτρα... :oops: :oops: :oops:
Στον ιερεα δινουμε καποια ονοματα δικων μας για μνημονευση ετσι? οταν μας πει ο ιερεας για ενα ατομο οτι οταν τον μνημονευει δεν αναπαυεται{ο ιερεας δεν αναπαυεται} να το επισημανω αυτο.Τι εννοει μ αυτη τη φραση? τι σημαινει δηλαδη δεν αναπαυεται ο ιερεας οταν μνημονευει ενα ατομο? αισθανεται κατι ασχημο?
Συγχωρεστε με βρε παιδια αν ειναι γελοια η ερωτηση αλλα που να ρωτησω κι εγω?μονο εσας εχω :cry: :cry:
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Άβαταρ μέλους
heart
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: τι σημαίνει δεν αναπαύομαι?

Δημοσίευση από heart »

καλημερα.εγω ξερω οτι οταν μνυμονευει ο ιερεας ονοματα,ξερω οτι αναπαυοντε οι ψυχες,οχι οτι δεν αναπαυοντε.ισως εχω λαθος.
"Κάθε πρωΐ ο Θεός ευλογεί τον κόσμο με το ένα χέρι, άλλ' όταν ιδή κανέναν ταπεινό άνθρωπο, τον ευλογεί με τα δυο Του χέρια. εκείνος πού έχει μεγαλύτερη ταπείνωση, είναι ο μεγαλύτερος από όλους." παπά Τύχων
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

Τι να σου πω Κωστη μου ο ανθρωπος που μνημονευε ειναι εν ζωη,ηταν στους υπερ υγειας αλλα μου ειπε αυτη τη φραση,τι να πω δε ξερω κι εγω πρωτη φορα το εχω ακουσει αυτο.
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Ενα λεπτο βρε eleimon. Σου ειπε ο Ιερεας, επι λεξη, οτι οταν μνημονευει τον κεκοιμημενο ας πουμε.. Κωστα π.χ.
δεν αναπαυεται ο ιδιος ο Ιερεας, για καποιο λογο, Η, οτι εχει πληροφορια ο Ιερεας οτι ο κεκοιμημενος δεν αναπαυθηκε απο την μνημονευση και δεν ωφεληθηκε;

Για καντο πιο καθαρο να τοποθετηθει οποιος θελει.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
heart
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από heart »

πες μας ακρυβος τι ακουσες
"Κάθε πρωΐ ο Θεός ευλογεί τον κόσμο με το ένα χέρι, άλλ' όταν ιδή κανέναν ταπεινό άνθρωπο, τον ευλογεί με τα δυο Του χέρια. εκείνος πού έχει μεγαλύτερη ταπείνωση, είναι ο μεγαλύτερος από όλους." παπά Τύχων
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

Οπως ειπα παραπανω ειναι εν ζωη το ατομο,και τυγχανει να τον ξερει ο ιερεας,ετσι μου ειπε επι λεξη οταν μνημονευω τον ταδε δεν αναπαυομαι.Δε ξερω γιατι το ειπε,και τι εννοουσε..εγω το βαζω αυτο το ατομο παντα στους υπερ υγειας γιατι εχει περασει πολλα στη ζωη του και τωρα τελευταια εχει βρει το Χριστο,αλλα ειναι ταλαιπωρημενο,εχει χασει τη δουλεια του,θελει να παντρευτει και δε μπορει λογω οικονομικων δυσκολιων,αυτα γνωριζω για το ατομο αυτο.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Μηπως ειχε μπλεξει στο παρελθον η ειναι ακομα μπλεγμενος/η με μαγεια, σατανισμο, αιρεση, ηταν βλασφημος;

Κατι εχει πανω του και "πληροφορειται" ο Ιερεας απο την Χαρη του Θεου, οτι δεν δεχεται ο Θεος την μνημονευση, για καποιο δικαιωμα που εχει δωσει στον αντιθετο προφανως ο εν λογω ανθρωπος.

Και επειδη αυτο προκαλει ψυχικη-πνευματικη δυσκολια στον Ιερεα, σου λεει με λεπτο τροπο οτι δεν "αναπαυεται" ο ιδιος. Κατι προσπαθει να σου πει, η περιμενει να του πεις εσυ πρωτα, για να λυθει το θεμα.

Καλο ειναι να παει ο ιδιος να εξομολογηθει, εαν δεν το εχει κανει ηδη, η δεν το εχει κανει οπως πρεπει, ωστε να φυγει απο πανω του, αυτο το δικαιωμα στον αντιθετο, και να "αναπαυεται" πλεον ο Ιερεας, οταν τον μνημονευει υπερ υγειας.

Αυτα θεωρω εγω, ας τοποθετηθει και αλλος/η, να σε βοηθησει. Αλλα το καλυτερο ειναι να μιλησεις με τον Ιερεα, σε πιο ξεκαθαρη βαση. Κατι "βλεπει" ο Ιερεας, αυτο ειναι σιγουρο.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

Σ ευχαριστω Διονυση μου για την απαντηση,κατι νιωθει κι εγω ετσι πιστευω,τωρα λεπτομερειες κι εγω δε ξερω για τη ψυχη του ατομου αυτου,επιφανειακα οτι γνωριζω,οταν παει για εξομολογηση ισως διαλευκανθει το θεμα αυτο.Αλλα δεν ειχα ξανακουσει ιερεα να λεει οτι δεν αναπαυεται οταν μνημονευει καποιον γι αυτο ρωτησα μηπως ειχατε εσεις καποια ιδεα.
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

Συμφωνώ με τον Διονύση.
Είναι σαφές , ότι ο Ιερέας , στέλνει ένα μήνυμα στον συγκεκριμένο άνθρωπο , διαμέσου εσένα Ελπίδα.

Ο Θεός να τον βοηθήσει , και όλους εμάς επίσης.
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

eleimon έγραψε:Θα ηθελα να σας ρωτησω κατι αλλα μη με παρετε απ τα μουτρα... :oops: :oops: :oops:
.........
¨οποιος τολμήσει να σε "πάρει από τα μούτρα" θάχει να κάνει μαζί μου :27 :aiwebs_006
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”