Σελίδα 1 από 1

Μπορώ να δανειστώ 25 ευρώ?

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Μαρ 08, 2009 1:54 pm
από xenia
Ενας γυρισε σπιτι απο την εργασια του αργα, κουρασμενος και εκνευρισμενος, και βρηκε τον πενταχρονο γιο του να τον περιμενει στην πορτα.

-Μπαμπα, μπορω να σου κανω μια ερωτηση ? ρωτα το παιδι.
-Ναι βεβαιως, τι συμβαινει ?
-Μπαμπα, ποσα λεφτα κερδιζεις σε μια ωρα ?
-Αυτο δεν ειναι δικη σου δουλεια. Γιατι ρωτας ενα τετοιο πραγμα ? Απαντα ο αντρας θυμωμενα.
-Να, θελω μονο να ξερω. Παρακαλω, πες μου, ποσα κερδιζεις σε μια ωρα ?
-Αν πρεπει να ξερεις, κερδιζω 50 ευρω σε μια ωρα.
-Ω!! απαντησε το μικρο αγορι με το κεφαλι του κατω. Μπαμπα, μπορεις, σε παρακαλω, να μου δανεισεις 25 ευρω ?

Ο πατερας αγριεψε.

-Αν ο μονος λογος που με ρωτησες ειναι για να δανειστεις καποια χρηματα, για να αγορασεις ενα ανοητο παιχνιδι ή καποιες αλλες αηδιες, τοτε πηγαινε κατευθειαν στο δωματιο σου και πεσε να κοιμηθεις. Σκεψου γιατι εισαι τοσο εγωιστης. Δεν εργαζομαι σκληρα καθε μερα για τετοιες παιδαριωδεις επιπολαιοτητες.

Το μικρο αγορι πηγε ησυχα στο δωματιο του και εκλεισε την πορτα.

Ο αντρας καθισε και αρχισε να θυμωνει ακομη περισσοτερο για την ερωτηση του μικρου αγοριου. Πως τολμησε να κανει τετοιες ερωτησεις, μονο για να παρει καποια χρηματα ?

Μετα απο περιπου μια ωρα ο αντρας ηρεμησε και αρχισε να σκεφτεται:

-Ισως υπαρχει κατι που επρεπε να πραγματικα να αγορασει με αυτα το 25 ευρω.. Και πραγματικα δεν ζητουσε χρηματα πολυ συχνα.

Ο αντρας πηγε στην πορτα του δωματιου του μικρου αγοριου και την ανοιξε.

-Κοιμασαι γιε μου ? ρωτησε.
-Οχι, μπαμπα ειμαι ξυπνιος, απαντησε το αγορι.
-Σκεφτηκα οτι ισως ημουν παρα πολυ σκληρος μαζι σου πιο πριν, ειπε ο αντρας. Ηταν μια δυσκολη μερα και εβγαλα τον εκνευρισμο μου πανω σου. Να παρε τα 25 ευρω που μου ζητησες.

Το αγορι ανακαθισε αμεσως στο κρεβατι του χαμογελωντας.

-Ω! ευχαριστω, μπαμπα, φωναξε. Κατοπιν, εψαξε κατω απο το μαξιλαρι του, εβγαλε μερικα τσαλακωμενα χαρτονομισματα.

Ο αντρας ειδε οτι το αγορι ηδη ειχε χρηματα κι αρχισε παλι να νευριαζει. Το μικρο αγορι μετρησε αργα τα χρηματα του, και επειτα κοιταξε τον πατερα του.

-Γιατι θελεις περισσοτερα χρηματα αφου ηδη εχεις μερικα ? Του λεει θυμωμενα ο πατερας του.
-Επειδη δεν ειχα αρκετα αλλα τωρα εχω, απαντησε το αγορι. Μπαμπα εχω 50 ευρω τωρα. Μπορω να αγορασω τωρα μια ωρα απο τον χρονο σου ? Σε παρακαλω, ελα νωρις στο σπιτι αυριο. Θελω να γευματισω μαζι σου.

Ο πατερας συντριφθηκε. Αγκαλιασε το μικρο γιο του και του ζητησε να τον συγχωρεσει.

Η ιστορια αυτη ειναι ακριβως μια μικρη υπενθυμιση σε ολους εσας πουεργαζεστε τοσο σκληρα στην ζωη σας. Δεν πρεπει να αφηνουμε τον χρονο γλιστρα μεσα απο τα δακτυλα μας χωρις να ξοδευουμε λιγο απο τον χρονο μας με εκεινους για τους οποιους πραγματικα νοιαζομαστε, με εκεινους που ειναι στις καρδιες μας. Μην παραλειπετε να μοιραζεστε αυτο τον χρονο που αξιζει 50 ευρω με καποιο που αγαπατε.

Αν πεθανουμε αυριο, η επιχειρηση για την οποια εργαζομαστε θα μπορουσε ευκολα να μας αντικαταστησει μεσα σε λιγες ωρες. Αλλα η οικογενεια και οι φιλοι μας που αφηνουμε πισω μας θα αισθανθουν την απωλεια για το υπολοιπο της ζωης μας.


Πηγη: Πως εισαι ? (το περιοδικο του ΚΕΝΘΕΑ) τευχος 22/2008

Re: Μπορώ να δανειστώ 25 ευρώ?

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Μαρ 08, 2009 2:45 pm
από pepiixthis
:41 :41 :41 :41 :41

Re: Μπορώ να δανειστώ 25 ευρώ?

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Μαρ 08, 2009 3:44 pm
από Andreasmas
Είναι εύκολο ,Ξένια, να μου δώσεις μερικά στοιχεία του περιοδικού αυτού για να μπορέσω να το βρω;

Re: Μπορώ να δανειστώ 25 ευρώ?

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Μαρ 08, 2009 4:29 pm
από theodora
Αχ τί ωραία ! Να δουλεύω 1 ωρίτσα την ημέρα και να έχω μισθό 1500 ευρά !!!
:lol: :lol:

Αχ και να έκανα και υπερωρίες δουλεύοντας 3 ώρες ( !!!) την ημέρα και να γινότανε 4500 ευρά ο μισθούλης μου !!!


:lol: :lol: :lol:

Re: Μπορώ να δανειστώ 25 ευρώ?

Δημοσιεύτηκε: Δευ Μαρ 09, 2009 9:51 am
από aposal
Πολύ καλό!

Re: Μπορώ να δανειστώ 25 ευρώ?

Δημοσιεύτηκε: Δευ Μαρ 09, 2009 11:27 am
από LOCKHEART
To είχα διαβάσει παλαιότερα τέλειο και διδακτικό ! μου αρέσουν πολύ τέτοιες παραβολές ! ευγε!

Re: Μπορώ να δανειστώ 25 ευρώ?

Δημοσιεύτηκε: Δευ Μαρ 09, 2009 1:17 pm
από maralin
Πραγματικά πολύ διδαχτικό ...
ποσα πράγματα αληθεια εχουμε ως δεδομένα ..και ποσο εύκολα μας παρασύρουν οι ρυθμοί της ζωής (και οχι μόνο) και τα προσπερνάμε....χωρίς να δίνουμε αξία στην ανεκτίμητη αξία τους... :105 :105 :105

Re: Μπορώ να δανειστώ 25 ευρώ?

Δημοσιεύτηκε: Δευ Μαρ 09, 2009 2:08 pm
από ΣΤΕΦΑΝΟΣ
καλό...διδακτικό αλλά μόλις κλείσουμε αυτή τη σελίδα μάλλον ξαναγυρνάμε στα ίδια...το μεγάλο κατόρθωμα σήμερα είναι να βγει κανείς σώος από τη δίνη της καθημερινότητας και να κατανοήσει ότ δίπλα του υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη να μιλήσουν , να αγαπήσουν , να ερωτευτούν και να ζήσουν...

δίπλα μας υπάρχουν άνθρωποι , ας το καταλάβουμε και η ζωή μας είναι αυτή που θα ζήσουμε μαζί με τους άλλους.