Πολλές φορές νομίζουμε πως ο Θεός μας ξεχνάει...και τότε...
Συντονιστής: Συντονιστές
- Byzantine_Spirit
- Κορυφαίος Αποστολέας

Πολλές φορές νομίζουμε πως ο Θεός μας ξεχνάει...και τότε...
" Μερικές φορές, εμφανίζομαι με τη μορφή μιας καλής διεξόδου, μιας καλής ιδέας.
Άλλες φορές, σε μια κρίσιμη στιγμή, απλουστεύω τα πράγματα. Και ούτω καθ' εξής.
Οι περισσότεροι άνθρωποι όμως δε το προσέχουν.
Ο γέρος (= ο Θεός) διηγήθηκε ότι την προήγουμε νη εβδομάδα είχε αναγκαστεί να εμφανιστεί σε έναν άνθρωπο που αναζητούσε πολύτιμους λίθους, με τη μορφή πέτρας.
Ο άνθρωπος αυτός είχε εγκαταλείψει τα πάντα για να πάει να ψάξει για σμαράγδια. Πέντε όλόκληρα χρόνια είχε δουλέψει σε έναν ποταμό και είχε σπάσει 999.999 πέτρες,
ψάχνοντας για ένα σμαράγδι.
Τότε ο κυνηγός πολύτιμων λίθων σκέφτηκε να τα παρατήσει, και όμως..του έλειπε μόνο
μία πέτρα, μονάχα ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ για να ανακαλύψει το σμαράγδι.
Επειδή εκείνος ο άνθρωπος είχε επενδύσει τα πάντα στον Προσωπικό Μύθο του, (που εγω προσωπικά σαν Byzantine_Spirit το μεταφράζω σαν κάτι που λαχταρούσε σε όλη του τη ζωή),
ο γέρος αποφάσισε να επέμβει.
Μετατράπηκε σε μία πέτρα που κύλησε κάτω απο τα πόδια του κυνηγού πολύτιμων λίθων.
Αυτός με τη λύσσα και την απογοήτευση των χαμένων χρόνων, εκσφενδόνισε μακρυά την πέτρα με τέτοια δύναμη, που χτύπησε πάνω σε μια άλλη και τη θρυμμάτισε.
Και τότε....φανερώθηκε το πιο ωραίο σμαράγδι του κόσμου.."
(ο Αλχημιστής - Paulo Coelho)
Πολλές φορές νομίζουμε πως Θεός μας ξεχνάει ενώ στην ουσία μας δοκιμάζει.
Πολλές φορές, φτάνουμε στα όρια μας και είμαστε έτοιμοι να τα παρατήσουμε.
Όταν όμως ο Θεός αποφασίζει να μας δώσει κάτι, μας το δίνει α π λ ό χ ε ρ α,
στο πενταπλάσιο και πολύ καλύτερα απο ότι περιμέναμε ή είχαμε φανταστεί.
Άλλες φορές, σε μια κρίσιμη στιγμή, απλουστεύω τα πράγματα. Και ούτω καθ' εξής.
Οι περισσότεροι άνθρωποι όμως δε το προσέχουν.
Ο γέρος (= ο Θεός) διηγήθηκε ότι την προήγουμε νη εβδομάδα είχε αναγκαστεί να εμφανιστεί σε έναν άνθρωπο που αναζητούσε πολύτιμους λίθους, με τη μορφή πέτρας.
Ο άνθρωπος αυτός είχε εγκαταλείψει τα πάντα για να πάει να ψάξει για σμαράγδια. Πέντε όλόκληρα χρόνια είχε δουλέψει σε έναν ποταμό και είχε σπάσει 999.999 πέτρες,
ψάχνοντας για ένα σμαράγδι.
Τότε ο κυνηγός πολύτιμων λίθων σκέφτηκε να τα παρατήσει, και όμως..του έλειπε μόνο
μία πέτρα, μονάχα ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ για να ανακαλύψει το σμαράγδι.
Επειδή εκείνος ο άνθρωπος είχε επενδύσει τα πάντα στον Προσωπικό Μύθο του, (που εγω προσωπικά σαν Byzantine_Spirit το μεταφράζω σαν κάτι που λαχταρούσε σε όλη του τη ζωή),
ο γέρος αποφάσισε να επέμβει.
Μετατράπηκε σε μία πέτρα που κύλησε κάτω απο τα πόδια του κυνηγού πολύτιμων λίθων.
Αυτός με τη λύσσα και την απογοήτευση των χαμένων χρόνων, εκσφενδόνισε μακρυά την πέτρα με τέτοια δύναμη, που χτύπησε πάνω σε μια άλλη και τη θρυμμάτισε.
Και τότε....φανερώθηκε το πιο ωραίο σμαράγδι του κόσμου.."
(ο Αλχημιστής - Paulo Coelho)
Πολλές φορές νομίζουμε πως Θεός μας ξεχνάει ενώ στην ουσία μας δοκιμάζει.
Πολλές φορές, φτάνουμε στα όρια μας και είμαστε έτοιμοι να τα παρατήσουμε.
Όταν όμως ο Θεός αποφασίζει να μας δώσει κάτι, μας το δίνει α π λ ό χ ε ρ α,
στο πενταπλάσιο και πολύ καλύτερα απο ότι περιμέναμε ή είχαμε φανταστεί.
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
Re: ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΞΕΧΝΑΕΙ..ΚΑΙ ΤΟΤΕ..
Πω πω πω.....
Τι ωραια !!!! Κανει τον σιωπηλο (που μοιαζει εως και ανυπαρκτος) γερο να φαινετε οτι κατι κανει ρε παιδι μου....
Βεβαια η πραγματικοτητα ειναι αλλιως....
Εγω λεω οτι ο γερος (του κοελιο) γερασε και δεν προλαβαινει πια, και οι περισσοτεροι αντι να παιρνουν απλοχερα το πενταπλο παιρνουν το (ελληνικοτατο) πενταπλο απλοχερα...
Τι ωραια !!!! Κανει τον σιωπηλο (που μοιαζει εως και ανυπαρκτος) γερο να φαινετε οτι κατι κανει ρε παιδι μου....
Εγω λεω οτι ο γερος (του κοελιο) γερασε και δεν προλαβαινει πια, και οι περισσοτεροι αντι να παιρνουν απλοχερα το πενταπλο παιρνουν το (ελληνικοτατο) πενταπλο απλοχερα...
Δημοσ.: 590
Δημοσ.: 591 " Έρχομαι και εγώ...."
I'll take lives and show all no mercy that night
Attack those not knowing my force
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Η Σιωπή είναι χρυσός - εξάλλου μας έχει χαρίσει απλόχερα τα πάντα - την ύπαρξή μας - αυτό είναι αρκετό ώστε να Τον ευχαριστούμε καθημερινά !!!!!!
Δε μας εγκαταλείπει ΠΟΤΕ εμείς Τον εγκαταλείπουμε ....................................
Στη πορεία μας , πρέπει ο Δημιουργός να μας αποδεικνύει ότι υπάρχει;
Μεγάλη ιδέα έχουμε για τον εαυτό μας όταν θέλουμε αποδείξεις Του ..............................
Δε μας εγκαταλείπει ΠΟΤΕ εμείς Τον εγκαταλείπουμε ....................................
Στη πορεία μας , πρέπει ο Δημιουργός να μας αποδεικνύει ότι υπάρχει;
Μεγάλη ιδέα έχουμε για τον εαυτό μας όταν θέλουμε αποδείξεις Του ..............................
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Μια όμοια αντιμετώπιση δεν αποκομίζουν πολλοί χριστιανοί διαβάζοντας τη διήγηση της αγωνίας του Χριστού στον Κήπο της Γεσθημανής; Αυτή η σιωπή είναι πρόβλημα για μας που πρέπει να το λύσουμε -το πρόβλημα μιας προσευχής που μένει φανερά αναπάντητη. Διαβάζοντας το Ευαγγέλιο βλέπουμε πως η μόνη προσευχή προς τον Θεό που δεν εισακούεται είναι η προσευχή του Χριστού στον κήπο της Γεσθημανή. Αξίζει να το θυμόμαστε αυτό διότι πολύ συχνά προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε τη σιωπή του Θεού ως αδυναμία του ανθρώπου ή του ίδιου του Θεού. Θέλοντας να υπερασπιστούμε την τιμή Του, λέμε πως η πίστη μας δεν ήταν τόσο δυνατή, ώστε να απαντηθεί με θαύμα. Όταν πάλι η πίστη μας υστερεί, λέμε πως ίσως ο Θεός δεν μπόρεσε να την απαντήσει είτε από αδυναμία είτε από αδιαφορία. Τι να πούμε τότε για την ίδια την προσευχή του Χριστού που μένει αναπάντητη; Η πίστη του Χριστού, του Υιού του Θεού, είναι δίχως άλλο τέλεια, ούτε μπορούμε να αμφισβητήσουμε την αγάπη του Θεού για Εκείνον, αφού ο ίδιος ο Χριστός μας λέει ότι ο Πατέρας Του θα μπορούσε να στείλει 12 λεγεώνες αγγέλων προκειμένου να Τον σώσει.
Αν ο Χριστός εγκαταλείπεται, αυτό συμβαίνει γιατί ο Θεός έχει σχεδιάσει να βγει κάτι καλύτερο για μας -θυσιάζοντας τη ζωή του Υιού Του. Με αυτό και με τα παραδείγματα άλλων προσευχών στο Ευαγγέλιο βλέπουμε πως η προσευχή μένει άκαρπη χωρίς τη στήριξη της πίστης. Θυμόσαστε το χωρίο όπου ο Χριστός δεν μπορούσε να κάνει θαύματα στη Ναζαρέτ εξαιτίας της απιστίας των κατοίκων; Μόλις έρθει η πίστη, τότε εμφανίζονται και οι συνθήκες για ένα θαύμα, που είναι η Βασιλεία του Θεού σε όλη της τη δύναμη. Και χωρίς άλλη παρέμβαση, απλώς μια και είναι ο Κύριος του Βασιλείου Του, ο Χριστός δρα σαν Παντοκράτωρ, απαντά στις προσευχές μας, μας βοηθά και μας σώζει.
Όταν η πίστη μας έχει αγκιστρωθεί γερά σε Αυτόν, γινόμαστε ικανοί να μοιραστούμε τη φροντίδα Του για τον κόσμο -μοιραζόμαστε τη μοναξιά Του εμπρός στη σιωπή του Θεού-Πατέρα. Πρέπει να το καταλάβουμε ότι η σιωπή του Θεού ή είναι μια πρόκληση σε δυνάμεις που υπνώττουν μέσα μας, ή πάλι τις έχει μετρήσει καλά αυτές τις δυνάμεις και μας προσφέρει ένα μερίδιο του λυτρωτικού έργου του Χριστού.
πηγη"Η σιωπη του Θεου και η σιωπη του ανθρωπου"Αντωνιος του Σουροζ
Αν ο Χριστός εγκαταλείπεται, αυτό συμβαίνει γιατί ο Θεός έχει σχεδιάσει να βγει κάτι καλύτερο για μας -θυσιάζοντας τη ζωή του Υιού Του. Με αυτό και με τα παραδείγματα άλλων προσευχών στο Ευαγγέλιο βλέπουμε πως η προσευχή μένει άκαρπη χωρίς τη στήριξη της πίστης. Θυμόσαστε το χωρίο όπου ο Χριστός δεν μπορούσε να κάνει θαύματα στη Ναζαρέτ εξαιτίας της απιστίας των κατοίκων; Μόλις έρθει η πίστη, τότε εμφανίζονται και οι συνθήκες για ένα θαύμα, που είναι η Βασιλεία του Θεού σε όλη της τη δύναμη. Και χωρίς άλλη παρέμβαση, απλώς μια και είναι ο Κύριος του Βασιλείου Του, ο Χριστός δρα σαν Παντοκράτωρ, απαντά στις προσευχές μας, μας βοηθά και μας σώζει.
Όταν η πίστη μας έχει αγκιστρωθεί γερά σε Αυτόν, γινόμαστε ικανοί να μοιραστούμε τη φροντίδα Του για τον κόσμο -μοιραζόμαστε τη μοναξιά Του εμπρός στη σιωπή του Θεού-Πατέρα. Πρέπει να το καταλάβουμε ότι η σιωπή του Θεού ή είναι μια πρόκληση σε δυνάμεις που υπνώττουν μέσα μας, ή πάλι τις έχει μετρήσει καλά αυτές τις δυνάμεις και μας προσφέρει ένα μερίδιο του λυτρωτικού έργου του Χριστού.
πηγη"Η σιωπη του Θεου και η σιωπη του ανθρωπου"Αντωνιος του Σουροζ
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
- Byzantine_Spirit
- Κορυφαίος Αποστολέας

panos0...panos0 έγραψε:Πω πω πω.....
Δε μου αρέσει το πνεύμα που κάνεις.
Κάτι μου λέει πως δε μιλάς καλά.
Αν κάνω λάθος, παρακαλώ να με συνεφέρεις
με το να εξηγήσεις τι λες.
Ίσως εγω δε σε αντιλαμβάνομαι.
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
Πάνο δεν μου άρεσε ποτέ να κάνω το ΄΄δικηγόρο΄΄ του Θεού, ούτε τον γλύφτη ( ξέρεις πολύ συνιθίζεται), όμως μήπως ο Θεός δεν είναι θυμωμένος μαζί σου, αλλά είσαι εσύ με το Θεό;
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
Εαν μπορω να κανω κατι για να σου αρεσω παρακαλω να μου το πεις.Byzantine_Spirit έγραψε:panos0...panos0 έγραψε:Πω πω πω.....
Δε μου αρέσει το πνεύμα που κάνεις.
Κάτι μου λέει πως δε μιλάς καλά.
Αν κάνω λάθος, παρακαλώ να με συνεφέρεις
με το να εξηγήσεις τι λες.
Ίσως εγω δε σε αντιλαμβάνομαι.
Εαν το "κατι" σου το λεει αυτο, εγω περισσευω.
Δεν υπαρχει λαθος στο οτι δεν σου αρεσει αυτο που εγραψα.
Λεω αυτο που λεω, δεν χρειαζεται να εξηγησω κατι.
Λυπαμε που το ακουω.
Με συγχωρεις εαν σε στεναχωρησα, δεν μου φταιει ο συνανθρωπος εμενα, δεν θελω να αντιπαρατεθουμε, μπορεις πολυ απλα να αγνοεις τις δημοσιευσεις μου.
Ναι φιλε μου η αληθεια ειναι οτι το γλυψιμο ειναι πολυ συνηθισμενο, ομως κανε τον δικηγορο του Θεου καλο ειναι δεν μπουχτισαμε απο δικηγορους του Θεου αλλα απο δικηγορους του Διαβολου (σαν και εμεναΣπάρτακος έγραψε:Πάνο δεν μου άρεσε ποτέ να κάνω το ΄΄δικηγόρο΄΄ του Θεού, ούτε τον γλύφτη ( ξέρεις πολύ συνιθίζεται), όμως μήπως ο Θεός δεν είναι θυμωμένος μαζί σου, αλλά είσαι εσύ με το Θεό;
Δημοσ.: 590
Εχω διαβασει το βιβλιο και το βρισκω καταπληκτικο ,οσο για τα παιδια που εχουν νευριασει , ας παρουν μια βαθεια ανασα και να ξανατοποθετηθουν

- Byzantine_Spirit
- Κορυφαίος Αποστολέας

Όντως είναι πολύ διδακτικό και με πολλές αναφορές στο Θεό,dora gian έγραψε:Εχω διαβασει το βιβλιο και το βρισκω καταπληκτικο ,οσο για τα παιδια που εχουν νευριασει , ας παρουν μια βαθεια ανασα και να ξανατοποθετηθουν![]()
![]()
![]()
![]()
αρκετά σωστές κατά τη γνώμη μου.
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Είναι μέγα ζήτημα και θέλει πολύ κουβέντα