Κουβέντα με ΑΘΕΟΥΣ και προβληματισμοί

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
LOCKHEART
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 764
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 20, 2008 12:00 pm
Τοποθεσία: Aπο Αθήνα αλλα τώρα Ζάκυνθο
Επικοινωνία:

Κουβέντα με ΑΘΕΟΥΣ και προβληματισμοί

Δημοσίευση από LOCKHEART »

Κάποτε έιχα μια κουβέντα με έναν ΑΘΕΟ και μου είπε κάποιες απόψεις η γνώμη του ήταν ως εξής :

ΑΘΕΟΣ = "Ο ΘΕΟΣ σας είναι φασίστας και μπορώ να σου αιτιολογήσω τον λόγο. Αν ο ΘΕΟΣ ειναι πανάγαθος γιατί πχ θεωρεί πόρνη και πόρνο όποιον κάνει έρωτα απο αγάπη χωρίς να έχει πάει στην εκκλησία. Άρα στην ουσία σας λέει ότι αφού δεν πέρασες απο τον ΝΑΟ μου να σε ευλογήσω παρόλο που έχετε αγάπη είστε εγκληματίες , κάτι ΄τετοιο είναι απαράδεκτο (συζητήσαμε το θέμα που με απασχολουσε). ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗΣ;. Ο Ιησούς αναφέρει ότι όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εναντίον μου. Δηλαδή αυτός που δεν θέλει να πιστέψει για τους Α - Β λόγους δεν θέλει εκκλησίες κλπ αυτός θα πάει στην πυρά ή επηδεί έβρισε μια φορά η έιχε ένα μικρός πάθος πχ Θυμού θα καεί έτσι και αλλιώς ειμαστε φθαρτοί τι περιμένει ; να γίνουμε κομπιούτερ ;. Αν όπως μου λές ΣΠΥΡΟ ο πήχης που έθεσε ο Ιησούς ειναι τόσο ψηλά τότε όλοι θα καούν εδώ ο άγιοι είχαν αμφιβολίες πόσο μάλλον εμείς με την υποτιθέμενη σωτηρία. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ που μου λές πανάγαθος όταν λέει ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΘΑ ΣΕ ΚΑΨΩ; Δεν ξέρει τι ΣΗΜΑΙΝΕΙ κοινωνία ή μας ήθελε όλοι να προσκυνούμε κάθε μερα όταν οτιδήποτε κοινωνικής εκδήλωσης όπως club, μεταλ μουσική και άλλα που μου λες αναφέρονται σαν διαβολικά;. ΑΝ Ο ΘΕΟΣ ειναι αγάπης γιατί επέτρεψε να γίνουν ΣΦΑΓΕΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ; και το άλλο ; ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ περί ταπείνωσης , χάρισμα δακρύων κλπ ΑΡΑ ο ΘΕΟΣ θέλει έναν άνθρωπο χωρίς κοινωνική δράση και αντίδραση απλά να είναι σκλάβος οποια κυβέρνησης διότι αλλιως θα έχει το πάθος του θυμού και της κατάκρισης. ΘΕΛΕΙ ανθρωπο σκλάβο να μην κάνει τίποτα να είναι ανενεργός να το βουλώνει γενικά και απλά να προσεύχεται ΑΡΑ την βούληση του την έδωσε μεν για ελευθερία αλλά στην ουσία θα την θέλει για να τον υμνούμε διότι άλλη χρήση της βούλησης όπως διεκδίκηση δικαιωμάτων κλπ θα είναι ΘΥΜΟΣ ; ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ αρα πάθος και κόλαση ΣΩΣΤΆ; "

Αυτή ηταν η ΚΟΥΒΕΝΤΑ που είχα με έναν φίλο ΑΘΕΟ και μου ανέφερε τους προβληματισμούς του. Να σας πω την ειλικρίνεια μου πολλά απο αυτά ήταν και δικοί μου προβληματισμοί κατά την περίοδο που ήμουν εκτός ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ .

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 3520
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 11, 2008 6:34 am
Τοποθεσία: Ελπίδα-Αθήνα

Re: Κουβέντα με ΑΘΕΟΣ και προβληματισμοί

Δημοσίευση από eleimon »

:105 :105 :105 :105 :105 :105 :105 :105 :105 :105 :105 :105 :105 :105 :105 :105 :105 :105 :105
Τι ειχες Σπυρο τι ειχα παντα.......
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Άβαταρ μέλους
Byzantine_Spirit
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 598
Εγγραφή: Σάβ Φεβ 09, 2008 6:00 am
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Κουβέντα με ΑΘΕΟΣ και προβληματισμοί

Δημοσίευση από Byzantine_Spirit »

Μακάριος ανήρ, ός ούκ επορεύθη εν βουλή ασεβών και εν οδώ αμαρτωλών ούκ έστη και επί καθέδρα λοιμών ούκ εκάθισεν.
Είναι ευτυχισμένος ο άνθρωπος που δεν πήγε σε σύναξη ασεβών και δεν στάθηκε σε δρόμο αμρτωλών και δεν κάθησε εκεί που κάθοναι οι διεφθαρμένοι.

Αλλ΄ ή εν τω νόμω Κυρίου το θέλημα αυτού, και εν τω νόμω αυτού μελετήσει ημέρας και νυκτός.
Αλλά το θέλημά του (η θέληση και η σκέψη) δόθηκε στο νόμο του Κυρίου και τον νόμο του θα μελετά μέρα και νύχτα.

Και έσται ως το ξύλον το πεφυτευμένον παρά τας διεξόδους των υδάτων, ό τον καρπόν αυτού δώσει εν καιρώ αυτού, και το φύλλον αυτού ούκ απορρυήσεται και πάντα, όσα αν ποιή, κατευοδωθήσεται.
Και θα είναι σαν το δέντρο που είναι φυτευμένο εκεί που χύνονται τα νερά και το οποίο θα δώσει τον καρπό του (θα βλαστήση) στην κατάλληλη εποχή και τα φύλλα του δεν θα πέσουν κάτω.
Έτσι όλα όσα πράττει θα πετυχαίνουν.

Ούχ ούτως οι ασεβείς, ούχ ούτως· αλλ΄ ή ωσεί χνούς, όν εκρίπτει ο άνεμος από προσώπου της γης.

Δεν πετυχαίνουν έτσι οι ασεβείς. Όχι έτσι δεν πετυχαίνουν. Αλλά μοιάζουν με χνούδι, που ο αέρας το ρίχνει μακρυά απο την επιφάνεια της γής.

Δια τούτο ούκ αναστήσονται ασεβείς εν κρίσει, ουδέ αμαρτωλοί εν βουλή δικαίων.
Γι΄αυτό οι ασεβείς δε θα μπορέσουν να σταθούν όρθιοι κατά την ημέρα της κρίσεως (του Θεού), ούτε οι αμαρτωλοί θα βρεθούν στη σύναξη των δικαίων.

΄Οτι γινώσκει Κύριος οδόν δικαίων, και οδός ασεβών απολείται.
Γιατί ο Κύριος γνωρίζει την πορεία των δικαίων, ενώ τα σχέδια των ασεβών θα χαθούν (θα καταστραφούν).

ΨΑΛΜΟΣ Α΄1
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
Άβαταρ μέλους
LOCKHEART
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 764
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 20, 2008 12:00 pm
Τοποθεσία: Aπο Αθήνα αλλα τώρα Ζάκυνθο
Επικοινωνία:

Re: Κουβέντα με ΑΘΕΟΣ και προβληματισμοί

Δημοσίευση από LOCKHEART »

Ευχαριστούμε πολύ Byzantine_Spirit ας περιμένουμε και αλλες απόψεις που θα βοήθήσουν το θέμα :)
Να είσαι καλα:)!
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
Άβαταρ μέλους
Byzantine_Spirit
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 598
Εγγραφή: Σάβ Φεβ 09, 2008 6:00 am
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Κουβέντα με ΑΘΕΟΣ και προβληματισμοί

Δημοσίευση από Byzantine_Spirit »

Να προσθέσω επίσης, πως βρίσκομαι σχεδόν σε καθημερινό αγώνα με άθεους,αιρετικούς και λοιπούς σε άλλο φόρουμ.
Δεν έχει νόημα να προσπαθείς να τους λύσεις απορίες.
Οτιδήποτε λένε, δε το λένε με σκοπό να μάθουν αλλά να διαβάλλουν.
Ψάχνουν να βρούν ΤΟ ΨΕΓΑΔΙ και η κουβέντα τους, πάντα αυτό έχει σαν στόχο.
Θα μου πείς τώρα κι εσύ:
Γιατί συνεχίζεις και γράφεις εκεί πέρα;
Δε γράφω γι' αυτούς, γιατί δεν έχω καμμία διάθεση ή πρόθεση να τους αλλάξω το κεφάλι.
Γράφω για τον ανύποπτο κόσμο.
Γράφω για να διαβάζει ο κόσμος και την άλλη πλευρά του νομίσματος
και ιδίως νεαρά άτομα που επισκέπτονται τον χώρο εκείνο.
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 463
Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 23, 2008 1:56 pm

Re: Κουβέντα με ΑΘΕΟΥΣ και προβληματισμοί

Δημοσίευση από dora gian »

ΔΕΝ υπυρξα ποτε αθεη παρα ολη την υλοκρατια της Αμερικης ,πιστευω εκτος απο λιγες περιπτωσεις οτι στο βαθος και αυτοι οι Αθεοι ψαχνουν τον ΘΕΟ μεσα απο τις ερωτησεις τους και τις αρνησεις τους ,ακομα πιστευω οτι οι Πολιτικοι ολων των κρατων ειναι ΑΘΕΟΙ για αυτους γιατι να μην πουμε ,και τα βαζουμε με παιδια που μεγαλωνουν σε εναν τετοιο κοσμο ,που απο το σχολειο του μαθαινουν πως να ειναι ανταγωνιστικοι ξερεις βεβαια οτι η παιδεια εξυπηρετει παντα το υφισταμενο πολιτικο καθεστως :20
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 463
Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 23, 2008 1:56 pm

Re: Κουβέντα με ΑΘΕΟΥΣ και προβληματισμοί

Δημοσίευση από dora gian »

θα συμληρωσω ,οτι σε ενα απο τα 3 βιβλια του Αμερικανου Σεραφειμ Ροοθζ υπαρχει αναλυτικη προσεγγισει για το πως τα Πανεπιστημια διαμορφωνουν Ανθρωπινα ΜΥΑΛΑ ......κλπ κλπ... και καθοριζουν το μελλων της ανθρωποτητας
Άβαταρ μέλους
panos0
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 590
Εγγραφή: Σάβ Οκτ 28, 2006 5:00 am

Re: Κουβέντα με ΑΘΕΟΥΣ και προβληματισμοί

Δημοσίευση από panos0 »

Κοιτα να δεις φιλε μου παροτι και εγω λεω οτι ο Θεος δεν μου τα λεει καλα, καθολου καλα, καθολου μα καθολου καλα για την ακριβεια, τα πραγματα δεν ειναι ετσι που σου τα ειπαν, κατ αρχην ειναι "πονηρα", και μαλλον, δεν ειμαι σιγουρος, δειχνουν ανθρωπο που και κατι σωστο να του πεις δεν θα το ακουσει πχ "αφού δεν πέρασες απο τον ΝΑΟ μου να σε ευλογήσω παρόλο που έχετε αγάπη είστε εγκληματίες" παρουσιαζει τεχνηετως και με πονηρο σκεπτικο εναν Χριστο που σε κοιτα με μισο ματι και με το ζορι κρατιεται, αφου θελει οποσδηποτε να σε βαλει στην κολαση !! Ενα πονηρο σκεπτικο λεγω, το οποιο ερευνα οχι για καταληξει σε καποιο συμπερασμα αλλα με σκοπο να καταληξει σε ενα συγκεκριμενο συμπερασμα που θα δικαιολογει στον εαυτο μου και τον δικο μου παραλογισμο ή απανθρωπια.

Ας αναρωτηθουν μερικοι ποτε ειπε ο Χριστος οτι ειστε εγληματιες? ο Χριστος που εδειξε οτι ηταν :mrgreen: τοσο φιλανθρωπος που ποτε δεν αρνηθηκε κανενα θαυμα που ποτε δεν αποπηρε κανενα, να πει εισαι εκγληματιας? *
Ειπε στον Χριστιανο για να τον προφυλαξει απο την κτηνοποιηση και οχι για να τον..."ευλογησει"(???) οτι κανεις αμαρτια μπορεις πολυ απλα να παντρευτεις. Γιατι σιγα σιγα το ενα σιγα σιγα το αλλο μια στιγμη θα καταντουσε ξανα ο ανθρωπος οπως ηταν πριν 10.000 χρονια φιλε μου.
Παρακατω συναντω το "ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΘΑ ΣΕ ΚΑΨΩ"(???), κατ αρχην σε περιμενει μεχρι το τελος της ζωης σου, ενω με το σκεπτικο του φιλου σου σε 5,6 φορες που δεν θα πηγαινες στην εκκλησια θα σε εκαιγε, οποιος δεν θελει να πιστεψει μπορει πολυ ωραια να το κανει απλα μετα αφου ετσι το διαλεξε δεν θα ειναι με τον Χριστο, μην νομιζεις οτι ο Χριστος εναν που θα ειναι σωστος ανθρωπος, εστω και εαν δεν παει εκκλησια θα τον αφησει ετσι...**
Αυτοι που ειναι οι "κατηραμενοι, και θα πορευθουν" θα ειναι οι αμετανοητα απανθρωποι και εγκληματιες. Και οχι ενας που δεν πιστευει στον Θεο απο αγαθη αιτια, αυτον ο Θεος θα τον φερει κοντα του. Ακομα ομως και σε αυτες τις αμετανοητες εγκληματικες περιπτωσεις βλεπουμε οτι το καψιμο που λεει ο φιλος σου ειναι ετοιμασμενο μονο για τον Διαβολο. ***
Μα ποιος ειπε οτι ο Θεος δεν γνωριζει τις συνθηκες της κοινωνιας ή απαγορευει τις νομιμες απολαυσεις φιλε Σπυρο? Μηπως ειναι αμαρτια που δεν φορω...κελεμπια οπως ο Χριστος ή μηπως απαγορευει την καταλυση ουισκίου :mrgreen:?? Την μεθη ουισκίου φιλε Σπυρο απαγορευει. Δεν ζητα ο Θεος παραλογα πραγματα, και ο Χριστος στον γαμο της Κανα δεν παραβρεθηκε στην γιορτη ?? ε το ιδιο και εγω, θα διασκεδασω οπως πρεπει. Δεν κανει παραλογα πραγματα φιλε ο "δουλος" του Θεου, αλλα ο δουλος του κλαμπ..
Παμε τωρα στο περι σκλαβου Χριστιανου, συγγνωμη αλλα εδω φαινετε η αγνοια σε ολο της το μεγαλειο !
100 ανθρωπινα συστηματα ΑΠΕΤΥΧΑΝ φιλε, γιατι? θα σου πω γιατι, γιατι ολες μα ολες ειχαν σκοπο της αλλαγη του "συστηματος" και οχι του ανθρωπου. Παροτι ακουγονταν βαρυγδουπες και εντυπωσιακες ηταν στην πραγματικοτητα επιφανειακα αγγιγματα γιατι οποιαδηποτε επανασταση που δεν αλλαζει τον ανθρωπο ειναι καταδικασμενη σε αποτυχια βλεποντας αυτην την τεραστια ριζοσπαστικη διδασκαλια που διατυπωθηκε πριν 2000(!!!) χρονια επρεπε ολοι οσοι ειχαν σκοπο το καλο της ανθρωποτητας, ακομα και εαν πιστευαν οτι ο Χριστος ηταν εξωγηινος, να την υιοθετησουν. Αφου εαν ακουγοταν οι εντολες του Χριστου ο κοσμος θα ηταν παρα, μα παρα πολυ καλυτερος. Αυτος ειναι ο σκλαβος και ο δειλος λοιπον ??
Λενε οτι ο Χριστος λεει να "γυρναμε το μαγουλο" δεν μας λενε τι εκανε ο Χριστος ομως οταν τον ραπισε ο δουλος, ἀπεκρίθη αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς· Εἰ κακῶς ἐλάλησα, μαρτύρησον περὶ τοῦ κακοῦ· εἰ δὲ καλῶς, τί με δέρεις; αυτο εκανε δεν γυρισε το μαγουλο με αξιοπρεπεια και πραοτητα μιλησε. Ο Αποστολος τι ειπε? εἰ μὲν γὰρ ἀδικῶ καὶ ἄξιον θανάτου πέπραχά τι, οὐ παραιτοῦμαι τὸ ἀποθανεῖν εἰ δὲ οὐδέν ἐστιν ὧν οὗτοι κατηγοροῦσί μου, οὐδείς με δύναται αὐτοῖς χαρίσασθαι Καίσαρα ἐπικαλοῦμαι.
Η αδυναμια βρισκεται στην βια και οχι στην αγαπη, ετσι ο Χριστος μιλησε ομορφα αλλα δεν γυρισε το μαγουλο. Γιατι? γιατι ποτε ο Χριστος δεν διδαξε την απεμποληση των δικαιωματων μας, διδαξε την καταργηση της τυφλης, κτηνωδους εκδικησης και βιας.

*Ο Χριστος δεν αποπηρε ποτε κανενα, τι να πρωτοπω, τον παραλυτο που τον "επιασε" μετα στον ναο και οχι μπροστα στον κοσμο για να του πει να μην αμαρτησει πια (και αν δεν κανω λαθος λεγετε οτι ηταν αυτος που χαστουκισε μετα τον Χριστο), τον Αποστολο Φιλιπο που ειπε (στον Μυστικο Δειπνο κιολας) Λέγει αὐτῷ Φίλιππος Κύριε, δεῖξον ἡμῖν τὸν πατέρα καὶ ἀρκεῖ ἡμῖν :shock: (???) για να παρει την ομορφη απαντηση που δεν προσβαλει, λέγει αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς Τοσούτον χρόνον μεθ' ὑμῶν εἰμι, καὶ οὐκ ἔγνωκάς με, Φίλιππε; ὁ ἑωρακὼς ἐμὲ ἑώρακε τὸν πατέρα (!!!). Να πω εδω οτι στο Οὐκ ἔστιν καλὸν λαβεῖν τὸν ἄρτον τῶν τέκνων καὶ βαλεῖν τοῖς κυναρίοις ο Χριστος θελει να εκθειασει την τεραστια πιστη της Χαναναιας, να μεινει για παντα στην Γραφη ωστε να την ανταμειψει οχι μονο με το θαυμα αλλα και με το παραπανω δεχθηκε ακομα και χαρακτηρισμους για να την κανει εις τους αιωνας γνωστη, γιαυτο αγνοησε και τους Αποστολους (Οὐκ ἀπεστάλην εἰ μὴ εἰς τὰ πρόβατα τὰ ἀπολωλότα οἴκου Ἰσραήλ) γιαυτο δεχθηκε οπως ειπα να τον λενε "ασπλαχνο" γιαυτην την απαντηση διαφοροι, δεν ειναι δυνατον σε ολους να κανει το θαυμα αμεσως, και στη Χαναναια (αφου ηξερε πχ τι θα τον ρωταγαν οι Φαρισσαιοι η απαντησε στο "Πόθεν με γινώσκεις;" με το "Πρὸ τοῦ σε Φίλιππον φωνῆσαι, ὄντα ὑπὸ τὴν συκῆν εἶδόν σε", ηξερε και την πιστη αλλα και την απαντηση της Χαναναιας) δεν ηταν δυνατον λεγω, να κανει το δυσκολο, καποιος λογος υπηρχε. Ουτε εναν δεν προσβαλλε/αποπηρε ο Χριστος ο οποιος ειχε φιλοτιμο και προσπαθουσε πραγματικα

**ποσάκις ἠθέλησα ἐπισυναγαγεῖν τὰ τέκνα σου, ὃν τρόπον ὄρνις ἐπισυνάγει τὰ νοσσία αὐτῆς ὑπὸ τὰς πτέρυγας, καὶ οὐκ ἠθελήσατε

***εἰς τὸ πῦρ τὸ αἰώνιον τὸ ἡτοιμασμένον τῷ διαβόλῳ καὶ τοῖς ἀγγέλοις αὐτοῦ Καλα ρε συ του ειπες οτι οι Αγιοι θα καουν αχαχαχαχα Ας δουμε παρακατω στο ιδιο κεφαλαιο τι δυσκολο ζητα ο Χριστος απο εμας ἐπείνασα γὰρ καὶ οὐκ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα καὶ οὐκ ἐποτίσατέ με, ξένος ἤμην καὶ οὐ συνηγάγετέ με, γυμνὸς καὶ οὐ περιεβάλετέ με, ἀσθενὴς καὶ ἐν φυλακῇ καὶ οὐκ ἐπεσκέψασθέ με.

Λιγο νερο βρε παιδιά!
Ρε τι εισαστε εισεις; Ο πατερας σας ρε, ο πατέρας σας... Τι σας ζητησε; ενα ποτήρι νερο σας ζήτησε...ενα ποτηρι νερο! Παλιόπαιδα! Αντε βρε πατερα να πιεις μονος σου. Κι αμα θα ΄ρθεις, φερε μου κι εμενα ενα ποτηρι..
Καντε και κανενα σταυρο βρε παιδια, καντε και κανενα σταυρο! Να μας βγει σε καλο!
Σταυρο ειπα! Οχι μαντολινο!
Δημοσ.: 590
Δημοσ.: 591 " Έρχομαι και εγώ...."

I'll take lives and show all no mercy that night
Attack those not knowing my force
manosthess
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: Παρ Δεκ 12, 2008 9:10 am
Τοποθεσία: θεσ/νικη

Re: Κουβέντα με ΑΘΕΟΥΣ και προβληματισμοί

Δημοσίευση από manosthess »

Παιδια λιγο πολυ ολοι εχουμε φιλους ή γνωστους,που ειναι κατα του θεου!¨Εγω λεω,
"Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ Η ΥΠΑΡΞΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ"ολοι περιμενουμε να δουμε θαυμα για να πιστεψουμε,εμεις ειμαστε το θαυμα που υπαρχουμε,για σκευτειτε,γιατι να υπαρχουν αντρες γυναικες,γιατι να γενανε οι γυναικες και οχι οι αντρες?αν ειμασταν φτιαγμενοι απο ενωσεις μοριων οπως λενε καποιοι ακομη ετσι θα γινοταν ο ανθρωπος,θα εβλεπες στο δρομο να φτιαχνονται οι ανθρωποι και δεν θα υπηρχε το θαυμα της γονιμοποιησης!ουτε ειμαστε η εξελιξη των χιμπατζηδων διοτι ακομα θα συνεχιζοταν αυτη η εξελιξη!
Και για ολα τα ερωτηματα υπαρχουν απαντησεις!Ας προσευχομαστε,να τους φωτισει ο θεος,να καταλαβουν ποια ειναι η πραγματικη αληθεια!
"Τα αδύνατα παρ'ανθρώποις,δυνατά παρά το θεώ έστι"

"Ο γάρ ζυγός μου ο χριστός και το φορτίον μου ελαφρόν έστι"
max1
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 519
Εγγραφή: Τρί Σεπ 19, 2006 5:00 am
Τοποθεσία: BE

Re: Κουβέντα με ΑΘΕΟΥΣ και προβληματισμοί

Δημοσίευση από max1 »

Μεταφέρω τις σκέψεις μου κι εδώ γιατί πριν τις έγραψα σε λάθος θέμα:

Δε νομίζω πως πρέπει να επιμένουμε στις κουβέντες με τους άθεους. Προσωπικά μιλάω μόνο με όποιον θέλει να ακούσει. Όσοι είναι αρνητικοί, ότι και να τους πεις τα λόγια σου θα χάσεις και στο τέλος θα εκνευριστείς, γιατί άμα σου λένε ότι πεταέι ο γάιδαρος δεν υπάρχει αντεπιχείρημα.
Θα σας πω όμως κάτι άλλο, έχω μια θεία στην Αθήνα που πήγαινε συχνά στον π. Πορφύριο. Ο άντρας της (και θείος μου) ήταν τόσο αντίθετος όσο δεν πάει (ντρέπομαι να πω τι βλασφημίες έλεγε). Ξέρετε τι της είπε ο π. Πορφύριος; "Αστον, μη του μιλάς γιατί όσο πιο πολλά του λες, τόσο πιο θηρίο γίνεται". Και να φανταστείτε ότι δεν τον είχε δει ποτέ από κοντά.
Τελικά δεν ξέρω πως θα τον κρίνει αυτόν τον άνθρωπο ο Θεός αλλά πάντως έναν καρκίνο του τον έστειλε (μετά από 5-6 χρόνια κατέληξε πέρσι). Ίσως έτσι να τον βοήθησε να ξεπληρώσει κάποιες αμαρτίες του ενώ τα δικά μας λόγια ήταν μάταια. Τα αδύνατα δια τους ανθρώπους, δυνατά παρά τω Θεώ εστί.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”