Ιστοχώρος "ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ"

Ερασιτεχνικό αφιέρωμα στο Περιβόλι της Παναγίας.

Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 96 επισκέπτες και κανένα μέλος

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΟΤΑΝ ΧΑΡΙΖΕΙ
1. Στους εχθρούς του: Συγχώρεση
2. Στους φίλους του: Την καρδιά του
3. Στα παιδιά του: Παράδειγμα
4. Στους αντιφρονούντες: Ανοχή
5. Στον πατέρα του: Υπακοή
6. Στη μητέρα του: Τρυφερότητα
7. Στον εαυτό του: Αυτοσεβασμό
8. Στους γείτονες του: Καλούς τρόπους
9. Στους παραπαίοντες: Κατανόηση
10. Σε όλους Αγάπη

"Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Μετσχέτης και Τιφλίδος και Καθολικέ Πατριάρχα πάσης Γεωργίας κύριε Ηλία,

Με πολλή  χαρά πατούμε σήμερα τα ιερά χώματα τής ωραίας και φιλόξενης χώρας Σας. Μέσα από τα μύχια βάθη τής ψυχής μας εκφράζομε τις ολόθερμες ευχαριστίες μας δια την αδελφική Σας πρόσκληση, που μάς προσέφερε τη χαρά να ευρισκόμεθα σήμερα αιχμάλωτοι τής αγάπης Σας, εδώ στην καθέδρα Σας.

Ευρισκόμενοι ενώπιόν Σας, εν τω προσώπω Σας, χαιρετίζουμε με σεβασμό και αγάπη τη σεβασμία ιεραρχία, τον ιερό κλήρο, τον μαχόμενο μοναχισμό και τον ευσεβή λαό Σας.

Είναι η δεύτερη  φορά που επισκεπτόμεθα την ωραία χώρα Σας. Γνωρίζουμε την ευσέβεια και την αγωνιστικότητα τού θεοφιλούς λαού Σας. Είδαμε τους άτρυτους αγώνες του, τους οποίους διεξήγαγε  δια μέσου των αιώνων, ώστε να διαφυλάξει αλώβητη την πίστη του και ακέραιη την πατρίδα του.

Κατά τη διάρκεια τής εδώ παραμονής μας, θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε τα ιερά σεβάσματά Σας, να γονατίσουμε ευλαβικά, και ταπεινά να προσκυνήσουμε τους μεγάλους αγίους, τους οσίους και τους μάρτυρες  Σας, πάνω στις προσευχές, τους αγώνες και ιδιαίτερα τις θυσίες τους στηρίζεται η καρποφόρα πορεία τής Εκκλησίας Σας.

Ομοιοπαθείς  άγιε Αδελφέ είμεθα. Την ίδια αγωνιστική πορεία που είχε ο λαός Σας, μέσα στους αιώνες, την είχε και ο δικός μας. Σταυρωμένος δια τον Ιησού και ο δικός μας λαός καθώς και ο δικός Σας. Και, παραφράζοντας κάπως, τον μελίρρυτο εκκλησιαστικό Σας Ποιητή, τον  όσιο Ηλία Δίκαιο, δυνάμεθα να πούμε: «Ο Χριστός εσταυρώθη επάνω εις τον Σταυρό δι’ ημάς, αλλά και  η Γεωργία και η Κύπρος εσταυρώθησαν  επάνω   εις τον Σταυρόν δια τον Χριστόν».

Αλλά, με τη Χάρη που πηγάζει από τον Σταυρό Του, δεν ηδυνήθησα, ούτε οι πολλοί κατακτητές ούτε και ο πανδαμάτωρ χρόνος να αλλοιώσουν το εθνικοθρησκευτικό τους φρόνημα και την πίστη τους προς τον Σταυρωθέντα     και Αναστάντα Κύριο.

Οι λαοί  μας Άγιε Αδελφέ, ως μη όφειλε, εν εικοστώ πρώτω αιώνι, συνεχίζουν αυτούς τους ωραίους αγώνες για απελευθέρωση των σκλαβωμένων εδαφών τους. Εμείς μεν από αλλόθρησκους εισβολείς, εσείς δε – δυστυχώς – από ομόδοξους. Αλλά είμαστε απόλυτα  σίγουροι ότι το Δίκαιο, όσο και αν κακοποιείται  όσο και  αν σκιάζεται, θα έλθει η ώρα που θα γίνει φανερό και θα διαλάμψει. Αυτό, πιστεύουμε ότι είναι και το θέλημα του Θεού. Γιατί ο Κύριος  «…ηγάπησε  δικαιοσύνη και εμίσησεν ανομίαν» (Ψαλμ.44,7).

Μακαριώτατε,

Η ολιγοήμερος παραμονή μας στο όμορφο και θελκτικό πνευματικό περιβάλλον τής Εκκλησίας Σας, θα μάς παράσχει τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις, να ακούσουμε τις χρήσιμες και σοφές συμβουλές Σας, και από κοινού, μέσα στα πλαίσια τής χριστιανικής αγάπης, να πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις, που θα είναι επωφελείς δι’ αμφοτέρας τας Εκκλησίας μας  και δια την Ορθοδοξία γενικότερον.

Περαίνων, Σάς μεταφέρουμε τον αδελφικό και εγκάρδιο  ασπασμό των Μελών τής Ιεράς ημών Συνόδου καθώς και τας υιϊκάς ευχάς τού κλήρου και του λαού τής κατά Κύπρον Εκκλησίας".

Ακολουθήστε μας

Γίνε συνεργάτης μας Στείλε στο agiooros@gmail.com

  • Άρθρα
  • video
  • Φωτογραφίες

Στατιστικά

Χρήστες
1
Διαχείριση Άρθρων
1133
Εμφανίσεις Άρθρων
3089216

 

Ο ιστοχώρος λειτουργεί αφιλοκερδώς σε ερασιτεχνική βάση.
Αποσκοπεί στην πληροφόριση για θέματα που αφορούν την Ορθοδοξία και το Άγιον Όρος
και στην δωρεάν διανομή ορθοδόξου πνευματικού υλικού (Φωτογραφίες, Ομιλίες, Ακολουθίες, Βιβλία κλπ)
Εάν, δίχως την πρόθεσή μας θίγουμε πνευματικά δικαιώματα, παρακαλούμε για την ενημέρωσή μας.