Ιστοχώρος "ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ"

Ερασιτεχνικό αφιέρωμα στο Περιβόλι της Παναγίας.

Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 127 επισκέπτες και κανένα μέλος

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΟΤΑΝ ΧΑΡΙΖΕΙ
1. Στους εχθρούς του: Συγχώρεση
2. Στους φίλους του: Την καρδιά του
3. Στα παιδιά του: Παράδειγμα
4. Στους αντιφρονούντες: Ανοχή
5. Στον πατέρα του: Υπακοή
6. Στη μητέρα του: Τρυφερότητα
7. Στον εαυτό του: Αυτοσεβασμό
8. Στους γείτονες του: Καλούς τρόπους
9. Στους παραπαίοντες: Κατανόηση
10. Σε όλους Αγάπη

Επίσημη επίσκεψη στο νομό Γρεβενών θα πραγματοποιήσει στις 23-26 Σεπτεμβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, όπου θα τον υποδεχτούν οι τοπικές αρχές και ο μητροπολίτης Γρεβενών. Η υποδοχή του κ. Βαρθολομαίου στην είσοδο της πόλης των Γρεβενών θα γίνει στις 6.45 μ.μ. Η παλλαϊκή υποδοχή του Παναγιοτάτου θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ. στην πλατεία Εθνομάρτυρα Αιμιλιανού. Θα τον προσφωνήσουν ο μητροπολίτης Γρεβενών κ. Σέργιος και ο δήμαρχος της πόλης Δημοσθένης Κουπτσίδης. Στην αντιφώνησή του ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα ευλογήσει τους πιστούς της Ι.Μ.Γρεβενών  και της Μακεδονικής γης.

Το Σάββατο 24/9 ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως όπου θα τελεστεί δοξολογία ενώ θα έχει την ευκαιρία να ευλογήσει της Αδελφότητα και τους πιστούς. Στις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα χοροστατήσει του εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό ενώ το βράδυ θα παρατεθεί δείπνο προς τιμή του.

Την Κυριακή 25/9 θα λάβει χώρα Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ι.Μητροπολιτικό Ναό. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τον εθνομάρτυρα Αιμιλιανό, στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του δήμου, όπου αναμένεται να μιλήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης .

Με δεδομένη την ευαισθησία του για περιβαλλοντικά ζητήματα, την Δευτέρα 26/9 ο Παναγιώτατος θα επισκεφτεί τον εθνικό δρυμό της Βάλια Κάλντα. Πιθανή είναι και μία επίσκεψη στον Πάρκο της Βόρειας Πίνδου, όπου ο κ. Βαρθολομαίος θα ανακηρυχτεί επίτιμος πρόεδρος του φορέα.

Ήδη έχει καταρτισθεί  ο κορμός του προγράμματος, αλλά μπορεί να γίνουν ορισμένες προσθήκες. Πάντως, μητρόπολη και τοπικοί φορείς βρίσκονται επί ποδός για την υποδοχή και τη φιλοξενία του υψηλού προσκεκλημένου. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βαρθολομαίος είχε επισκεφτεί το νομό Γρεβενών στις 28 Μαΐου 1999, ενώ στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελασσόνα στις 18/9/2009 είχε επισκεφτεί την κωμόπολη της Δεσκάτης.

ΠΗΓΗ: Amen.gr

 

Ακολουθήστε μας

Γίνε συνεργάτης μας Στείλε στο agiooros@gmail.com

  • Άρθρα
  • video
  • Φωτογραφίες

Στατιστικά

Χρήστες
1
Διαχείριση Άρθρων
1133
Εμφανίσεις Άρθρων
3098300

 

Ο ιστοχώρος λειτουργεί αφιλοκερδώς σε ερασιτεχνική βάση.
Αποσκοπεί στην πληροφόριση για θέματα που αφορούν την Ορθοδοξία και το Άγιον Όρος
και στην δωρεάν διανομή ορθοδόξου πνευματικού υλικού (Φωτογραφίες, Ομιλίες, Ακολουθίες, Βιβλία κλπ)
Εάν, δίχως την πρόθεσή μας θίγουμε πνευματικά δικαιώματα, παρακαλούμε για την ενημέρωσή μας.