Ιστοχώρος "ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ"

Ερασιτεχνικό αφιέρωμα στο Περιβόλι της Παναγίας.

Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 60 επισκέπτες και κανένα μέλος

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΟΤΑΝ ΧΑΡΙΖΕΙ
1. Στους εχθρούς του: Συγχώρεση
2. Στους φίλους του: Την καρδιά του
3. Στα παιδιά του: Παράδειγμα
4. Στους αντιφρονούντες: Ανοχή
5. Στον πατέρα του: Υπακοή
6. Στη μητέρα του: Τρυφερότητα
7. Στον εαυτό του: Αυτοσεβασμό
8. Στους γείτονες του: Καλούς τρόπους
9. Στους παραπαίοντες: Κατανόηση
10. Σε όλους Αγάπη

Συνεχίζοντας τήν τριήμερη επίσκεψή του στην προσφιλή του νήσο Αμοργό, ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας καί πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, ετέλεσε, επί τη εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως, τήν Θεία Λειτουργία, εις το Μετόχι του Φωτοδότου Χριστού, της Ιεράς Μονής Χοζοβιωτίσσης, συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου και του Θεοφ. Επισκόπου Μαρεώτιδος κ. Γαβριήλ, Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας, ο οποίος και εκήρυξε τόν θείο λόγο.

Ο Μακαριώτατος, προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, αναφερόμενος στήν πολυετή προσφορά του Σεβ. Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου στήν πολυνησιακή Επαρχία του, αλλά και την αγάπη που επέδειξε στον μακαριστό Προκάτοχό Του, Πατριάρχη Αλεξανδρείας κυρό Παρθένιο, ο οποίος επί σειράν ετών επισκεπτόταν το νησί της Αμοργού, όπου και αφήκε την τελευταία του πνοή, περιεκόσμησε αυτόν με τόν Χρυσούν Ταξιάρχη του Τάγματος του Λέοντος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και του προσέφερε αρχιερατικό εγκόλπιο.

 

Ο Σεπτός Αλεξανδρινός Προκαθήμενος αναφέρθηκε με συγκίνηση στις αναμνήσεις πολλών επισκέψεων στην αγαπημένη του Αμοργό και ευχαρίστησε τήν Παναγία τη Χοζοβιώτισσα που τον αξίωσε για δεύτερη φορά να επισκεφθεί το νησί ως Πατριάρχης Αλεξανδρείας. Πρό της Απολύσεως, ο Μακαριώτος τέλεσε Τρισάγιο ενώπιον της προτομής του Αοιδίμου Προκατόχου Του κυρού Παρθενίου, που η ευγνωμοσύνη των κατοίκων της νήσου ανύψωσε εις τιμήν καί μνήμην αυτού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Παναγίας Χοζοβιωτίσσης και ετέλεσε τον Εσπερινό του Σαββάτου, κατακλείοντας έτσι τήν προσκυνηματική του επίσκεψη στην νήσο της Αμοργού.

Ακολουθήστε μας

Γίνε συνεργάτης μας Στείλε στο agiooros@gmail.com

  • Άρθρα
  • video
  • Φωτογραφίες

Στατιστικά

Χρήστες
1
Διαχείριση Άρθρων
1133
Εμφανίσεις Άρθρων
3028588

 

Ο ιστοχώρος λειτουργεί αφιλοκερδώς σε ερασιτεχνική βάση.
Αποσκοπεί στην πληροφόριση για θέματα που αφορούν την Ορθοδοξία και το Άγιον Όρος
και στην δωρεάν διανομή ορθοδόξου πνευματικού υλικού (Φωτογραφίες, Ομιλίες, Ακολουθίες, Βιβλία κλπ)
Εάν, δίχως την πρόθεσή μας θίγουμε πνευματικά δικαιώματα, παρακαλούμε για την ενημέρωσή μας.