Τα παιδιά της Γκάνα βαπτίζονται Ορθόδοξα και περιμένουν τη βοήθειά μας

Την Τρίτη 9 Αυγούστου ε.ε. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άκκρας κ. Γεώργιος επισκέφθηκε ενορίες της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ανατολικής Γκάνας. Λίγο πριν το μεσημέρι αφίχθηκε στον τελικό του προορισμό που ήταν ο Ι.Ν. Γεννήσεως του Σωτήρος Χριστού στο χωριό Dwaha. Σε όλους τους ναούς οι πιστοί ανέμεναν τον ποιμενάρχη του στην είσοδο του χωριού και του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή ακολουθώντας την Αφρικανική παράδοση.

Στον Ιερό Ναό Γεννήσεως ο Σεβασμιώτατος τέλεσε ομαδικές βαπτίσεις κατηχουμένων και απηύθυνε χαιρετισμό στο πυκνό εκκλησίασμα μεταφέροντας μεταξύ άλλων τις ευχές, τις ευλογίες και την πατρική αγάπη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου.

 

Ανάγκη για ανέγερση σχολείου

Στην συνέχεια συναντήθηκε με τον βασιλιά και τους άρχοντες της τοπικής φυλής και συζήτησε μαζί τους θέματα που απασχολούν την περιοχή και ιδιαίτερα την ανάγκη ανέγερσης σχολείου και κλινικής. Ο Σεβασμιώτατος άκουσε με προσοχή τα αιτήματά τους και υποσχέθηκε να κάνει το καλύτερο δυνατόν έτσι, ώστε δίπλα από τον Ιερό Ναό που ανεγέρθη σε γη που πρόσφερε ο βασιλιάς να ανεγερθεί το συντομότερο δυνατό Ορθόδοξο σχολείο και κλινική. Πριν την αναχώρησή του διένειμε γλυκά στις εκατοντάδες παιδιά που είχαν κατακλύσει τον προαύλιο χώρο του ναού και επισκέφθηκε το υποτυπώδες σχολείο που λειτουργεί στο χωρίο κάτω από αιωνόβια δέντρα και υποτυπώδη παραπήγματα που για σκεπή έχουν φύλλα φοινίκων και συζήτησε με τους δασκάλους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα την περίοδο των βροχών.