Έχω μια απορία...και θέλω τα φώτα σας... (συγχώρεση)
Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Έχω μια απορία...και θέλω τα φώτα σας... (συγχώρεση)
Αν καποιος εχει πεσει σε πολλα αμαρτηματα,για παραδειγμα αθεια,μοιχεια,αμβλωσεις,ναρκωτικα,κ.ο.κ και ξαφνικα παθαινει κατι και γυριζει το μυαλο του και βρισκει το δρομο του Θεου.Εξομολογειται,μπαινει σε κανονα,κοινωναει καποια στιγμη,τηρει τις νηστειες,προσευχεται θερμα,κοβει καθε τι που τον συνδεει με το παρελθον,και ακολουθει το δρομο του Θεου.
Μπορει ο Θεος να συγχωρεσει αυτο το πλασμα του μετα απο ολα αυτα?ο ιερεας μπορει να δωσει κανονα για καποιο χρονικο διαστημα,και μετα να τον αφησει να μεταλαβει,εχει συγχωρεθει απ το Θεο απ τη στιγμη που παιρνει την αδεια να μεταλαμβανει?
Μπορει ο Θεος να συγχωρεσει αυτο το πλασμα του μετα απο ολα αυτα?ο ιερεας μπορει να δωσει κανονα για καποιο χρονικο διαστημα,και μετα να τον αφησει να μεταλαβει,εχει συγχωρεθει απ το Θεο απ τη στιγμη που παιρνει την αδεια να μεταλαμβανει?
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
- LOCKHEART
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Re: εχω μια απορια...και θελω τα φωτα σας...
Φυσικά θα τηρείσει όλους τους κανόνες του πνευματικού και απο την στιγμή που θα μπει πραγματικά στο αληθινό δρόμο ο Θεός θα καταλάβει μην ξεχνάμε το ληστή που ήταν δίπλα στο Χριστό, μην ξεχνάμε τον Ιουδα που ηταν αιμομίκτης κλπ και ο Ιησους τον έκανε μαθητή ! Όλα ειναι δυνατά για τον Θεό.
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
Καταρχην στην σημερινη εποχη αθεια μοιχεια αμβλωσεις ειναι ενα καθημερινο φαινομενο και φυσικα ο θεος συγχωρει.Εσυ κατα ποσο μπορεις να συγχωρεσεις τον ευατο σου?
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Τον εαυτο σου δεν τον συγχωρεις γενικα,γιατι ολοι μας καθημερινα αμαρτανουμε,αν ειχα κανει κι ολα τα παραπανω θαμουν σιγουρη οτι θα με ετρωγε το μαυρο σκοταδι.....
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Αυτό που λες δεν είναι ταπείνωση, είναι πολύ μεγάλη αμαρτία. Αν πιστεύεις κάτι τέτοιο, αυτό σημαίνει ότι δεν πιστεύεις στην άπειρη ευσπλαχνία του Θεού. Φυσικά και μας συγχωρεί τα πάντα, αρκεί να μετανοήσουμε. Μη βρίσκουμε δηλ. δικαιολογία ότι οι αμαρτίες μας είναι μεγάλες και άρα είμαστε χαμένοι και άρα δεν κάνουμε τίποτα για να μετανοήσουμε. Ακόμη κι αν ξέραμε που δε θα σωθούμε, πάλι έπρεπε να μετανοήσουμε αλλιώς είμαστε υποκριτές.eleimon έγραψε:Τον εαυτο σου δεν τον συγχωρεις γενικα,γιατι ολοι μας καθημερινα αμαρτανουμε,αν ειχα κανει κι ολα τα παραπανω θαμουν σιγουρη οτι θα με ετρωγε το μαυρο σκοταδι.....
Μη λέτε τέτοια πράγματα!
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Δε το ειπα οπως το καταλαβες Mαξιμε,ισως να μην το εθεσα σωστα,σιγουρα η φιλευσπλαχνια του Θεου ειναι απειρη,αλλα υπαρχουν ατομα που εχουν επιγνωση των αμαρτηματων τους και δε συγχωρουν τον εαυτο τους.Ο Θεος φυσικα μετανοια θελει να δει,αλλα υπαρχει βεβαια και το ταγκαλακι σ αυτες τις περιπτωσεις που τον υποπαιζει και του λεει οτι εσυ εισαι χαμενος περα για περα,δε σωνεσαι.Σαυτη τη περιπτωση πρεπει να εχει συχνη επικοινωνια με τον πνευματικο και να του λεει τις σκεψεις του?....
Οσο για μενα που ειπα θα με φαει το μαυρο σκοταδι,το ειπα γιατι θα ειχα συναισθηση των αμαρτιων μου και το ποσο πληγωσα το Δημιουργο μου...
Οσο για μενα που ειπα θα με φαει το μαυρο σκοταδι,το ειπα γιατι θα ειχα συναισθηση των αμαρτιων μου και το ποσο πληγωσα το Δημιουργο μου...
Όσο έχεις χέρια άπλωνε τα στον ουρανό για προσευχή…
Όσο έχεις δάχτυλα κάνε τον σταυρό σου…
Όσο έχεις μάτια γέμιζε τα δάκρυα…
Όσο η καρδιά σου κτυπά , αγάπα ... χωρίς όρια , χωρίς όρους»
Βέβαιος ότι σώθηκε είναι εκείνος που μπήκε στην βασιλεία του Θεού
και άκουσε και την πόρτα να βροντάει πίσω του.
Μιαν όμορφη κι΄ ευλογημένη μέρα ας έχει ο καθένας .
http://odevontas.blogspot.com/2009/01/blog-post_29.html
Όσο έχεις δάχτυλα κάνε τον σταυρό σου…
Όσο έχεις μάτια γέμιζε τα δάκρυα…
Όσο η καρδιά σου κτυπά , αγάπα ... χωρίς όρια , χωρίς όρους»
Βέβαιος ότι σώθηκε είναι εκείνος που μπήκε στην βασιλεία του Θεού
και άκουσε και την πόρτα να βροντάει πίσω του.
Μιαν όμορφη κι΄ ευλογημένη μέρα ας έχει ο καθένας .
http://odevontas.blogspot.com/2009/01/blog-post_29.html
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Σευχαριστουμε πολυ Νικο οντως σιγουρος δεν ειναι κανενας
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ο ληστής συγχωρέθηκε τα τελευταία λεπτά της ζωής του (όντας πάνω στον σταυρό) και πήγε στον Παράδεισο!
Δεν πρέπει να έχουμε καμία αμφιβολία για το αν ο Θεός συγχωρεί! Αμφιβολία να έχουμε για τον αν εμείς μετανοούμε ειλικρινά για τις πράξεις μας και αν εξομολογούμαστε ειλκρινά.
Δεν πρέπει να έχουμε καμία αμφιβολία για το αν ο Θεός συγχωρεί! Αμφιβολία να έχουμε για τον αν εμείς μετανοούμε ειλικρινά για τις πράξεις μας και αν εξομολογούμαστε ειλκρινά.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό