ΑΠΟΔΕΚΑΤΩΣΙΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ
Δεν ωφελείται ο άνθρωπος από την νηστεία, εάν δεν έχει αγάπη προς όλους. Διά τούτο και ημείς, επειδή θέλουμεν να νηστεύσωμε νηστεία δεκτή εις τον Θεόν, ας συγχωρήσωμεν το σφάλμα του εχθρού μας, δια να δεχθεί ο Θεός την νηστεία μας. Άξιον δε είναι να πούμε και γιατί τεσσαράκοντα ημέρες νηστεύωμεν.
Την Τεσσαρακονθήμερον αυτήν νηστείαν, ώ ευσεβέστατοι Χριστιανοί, νηστεύωμεν, διότι και ο Χριστός έτσι νήστευσε, κατά το ανθρώπινον, δεικνύων εις εμάς τους ανθρώπους, ότι έτσι πρέπει να νηστεύωμεν.
Τεσσαράκοντα ημέρες και νύκτες έβρεξεν ο Θεός εις τον καιρόν του κατακλυσμού, λοιπόν και εμείς Τεσσαράκοντα ημέρες νηστεύωμεν, δια να κατακλυσωμεν τις αμαρτίες μας. Τεσσαράκοντα ημέρες νήστευσε ο Μωϋσής, εδέχθη τον θεόγραφον νόμον. Λοιπόν και εμείς νηστεύωμεν
Τεσσαράκοντα ημέρες, δια να δεχθώμεν εις την ψυχήν μας αυτόν τούτον τον νομοδότην Χριστόν. Τεσσαράκοντα πληγές ορίζει ο Προφήτης Μωϋσής να λαμβάνει ο άτιμος, λοιπόν και εμείς, επειδή άτιμοι είμεθα από τις αμαρτίες μας, δια τούτο παιδευόμεθα τεσσαράκοντα ημέρες.
Ο Προφήτης Ηλίας τεσσαράκοντα ημέρες ενήστευσε , φεύγων την Ιεζαβέλ την γυναίκα του βασιλέως Αχαάβ, λοιπόν και εμείς τεσσαράκοντα ημέρες νηστεύωμεν από την κακήν διώκτριαν, την αμαρτίαν. Τι λέγω τα πολλά;;
Η Αγία Τεσσαρακοστή αύτη είναι η αποδεκάτωσις του όλου χρόνου. Γίνεται δε η αποκατάστασης αυτή επειδή ο άνθρωπος καθημερινώς αμαρτάνει και φταίει εις τον Θεόν ώστε δια τούτο ωρίσθη αυτή διά να εξαγωράζωμεν τις κατ’ έτος αμαρτίας μας
Πεντήκοντα δύο εβδομάδες είναι όλον το έτος, αλλά και η Τεσσαρακοστή πεντήκοντα ημερών είναι. Εκάστην εβδομάδα από μίαν ημέραν αφιερούμεν εις τον Θεόν, Επειδή όμως εις τις πεντήκοντα ημέρας της Τεσσαρακοστής συμπεριλαμβάνονται και Κυριακαί επτά, , δια τούτο Τεσσαράκοντα ημέραι είναι η πραγματική νηστεία.
Για τους φίλους μας με αγάπη
Χάρης
Αποδεκάτωσις Τεσσαρακοστής
Συντονιστής: Συντονιστές
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Αποδεκάτωσις Τεσσαρακοστής
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Re: ΑΠΟΔΕΚΑΤΩΣΙΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ
"και φταίει εις τον Θεόν"
ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ και μόνο ,για ότι στραβό και ανάποδο , αυτή είναι η φύσις μας όπως και να τα κουκουλώσουμε και να τα θέσουμε το δεν φταίω δεν ξέρω δεν δεν είναι το παρα φύσιν
μόνο σε αυτήν τη θέση του φταίχτη έίμαστε σύννομοι άλλως είμαστε παράνομοι μέσα στην ψυχή
ενάντιοι προς τον λόγω που βρισκόμαστε στη γή αυτό είναι η μετάνοια τα γρ'αφω για να τα διαβ'αζω
κι εγώ όπως την τιμωρία που μας έβαζε ο δάσκαλος και νοιώθαμε αδικημένοι...
ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ και μόνο ,για ότι στραβό και ανάποδο , αυτή είναι η φύσις μας όπως και να τα κουκουλώσουμε και να τα θέσουμε το δεν φταίω δεν ξέρω δεν δεν είναι το παρα φύσιν
μόνο σε αυτήν τη θέση του φταίχτη έίμαστε σύννομοι άλλως είμαστε παράνομοι μέσα στην ψυχή
ενάντιοι προς τον λόγω που βρισκόμαστε στη γή αυτό είναι η μετάνοια τα γρ'αφω για να τα διαβ'αζω
κι εγώ όπως την τιμωρία που μας έβαζε ο δάσκαλος και νοιώθαμε αδικημένοι...