Οδρομος για τον παραδεισο

Καθημερινά πνευματικά μηνύματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Οδρομος για τον παραδεισο

Δημοσίευση από eleimon »

Κάτω από τα πιο τρομακτικά όρια της απελπισίας, εκεί που ο άνθρωπος θεωρεί πως βρίσκεται στον πάτο, ότι πιο κάτω δεν υπάρχει. Εκεί που η ανθρώπινη αντοχή δοκιμάζεται με αβάσταχτους πόνους ψυχής. Στο τελευταίο σκαλί της απόγνωσης. Λίγο πριν την τελική πτώση προς το χάος. Λίγο πριν το απόλυτο σκοτάδι. Εκεί κάτω στην άβυσσο του κενού.
Εκεί τοποθέτησε ο Θεός και πατέρας μας, την Ελπίδα.
Ακόμη πιο κάτω και από το τελευταίο στάδιο της θλίψης, μέσα στα βάθη των δακρύων μας, εκεί έχει ρίξει τα σωσίβιά της.
Στον βρώμικο και απαίσιο βούρκο της μελαγχολίας, εκεί βρίσκεται ένα κλαδί Ελπίδας.
Στον πιο βαθυ καημό μας, στον πιο βαρύ αναστεναγμό μας, μέσα στις θλιβερές νότες των λυγμών μας, κρύβεται μια νότα Ελπίδας.
Έτσι θέλησε ο Θεός και πατέρας μας.
Έτσι θέλησε, για εμάς.

Πρέπει να γίνεις μικρός. Πολύ μικρός. Μικροσκοπικός. Τόσος δα μικρούλης.
Και να μην ξεχνάς τον Σταυρό σου.
Η διαδρομή είναι μεγάλη και βρώμικη. Έτσι είναι. Βρώμικη.
Και προς το τέλος της διαδρομής, εκεί υπάρχει ένα γκρεμός. Απέναντι στην άλλη άκρη υπάρχει μια μικρή, μικροσκοπική, μια τόσο δα μικρή πορτούλα, ίσα που φαίνεται.
Εκεί, στο χείλος του γκρεμού, θα ρίξεις το Σταυρό σου, να γίνει γέφυρα. Θα περπατήσεις πάνω της και θα φτάσεις σε εκείνη την πορτούλα. Και έτσι μικρός, μικρούλης όπως είσαι θα σταθείς έξω από την πόρτα που στέκεται εκεί για σένα.
Εκεί είναι η πόρτα του παραδείσου.
Εκεί βρίσκεται το τέλος.
Εκεί βρίσκεται η αρχή.

Καλό παράδεισο.

Ιστολογιο Αγαπη Πιστη Ελπιδα
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Οδρομος για τον παραδεισο

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

Να λοιπόν που έχεις συγγραφικές ικανότητες Ελπίδα. Πολύ ωραίο κείμενο.

Επιπλέον σκέφτωμαι , ότι , η πόρτα του Παραδείσου -πόρτα με δική μας ορολογία- θα είναι μάλον πολύ μικρή , και έτσι , ίσως , να μήν χωρούν οι μεγάλοι.
Λέτε? :105
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

Δεν ειναι δικο μου Γιαννη μου,αν και ηθελα να προσθεσω κι εγω κατι πανω σ αυτα που λεει αλλα δινει πολυ ωραιο μηνυμα απο μονο του και ισως το χαλαγα...
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

Δόξα τω Τριαδικώ Θεώ. Πολύ ωραίο.
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα”