Η ροκ μουσική είναι αποδεκτή από την Εκκλησία;

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Η ροκ μουσική είναι αποδεκτή από την Εκκλησία;

Δημοσίευση από theodosis79 »

Τώρα εντάξει μπορεί να συγκριθεί πχ το "Let it be" ων Beatles με τα σημερινά σκυλοτράγουδα που είναι όλο σεξουαλικά υποννούμενα΄? Εγώ πάντως παρότι άκουγα πολύ ροκ μουσική όταν άρχισα την πνευματική ζωή, μόνος μου την έκοψα μαχαίρι χωρίς να μου το επιββάλει κανείς. Δεν ξέρω αλλα ένιωθα να έρχεται σε αντίθεση με την πνευματική ζωή και δεν ένιωσα καμία μα καμία απολύτως καταπίεση όταν σταμάτησα να την ακούω.
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKOSZ »

vasilikirimp έγραψε:Νίκο στα νιάτα σου ήσουν πουλί;;;;;;
Οχι...ρομποτ ημουνα και χορευα...ζειμπεκικο... :lol: :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=h8XTnfKzIdA
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από konstantinoupolitis »

Ερωτήματα όπως "η Εκκλησία επιτρέπει το τάδε ή το δείνα" και που βασικά δεν αναφέρονται σε όντως δεδομένες αποφάσεις της Εκκλησίας αλλά σε επικρατούσες απόψεις συνήθως:

α΄) μου θυμίζουν ευσεβιστικά κατάλοιπα,

β΄) μου φέρνουν στις μνήμες εποχές αδελφοτήτων,

γ΄) μου φανερώνουν τάσεις μάλλον μειωμένης προσωπικότητας που φοβάται την ανάπτυξη κρίσης και προτιμά απόλυτες τάσεις απόρριψης ή αποδοχής.

Δεν υπάρχει καλή ή κακή μουσική αλλά κατα περίσταση εξατομικευμένη κρίση με βάση τα κριτήρια που παγιώνονται ανα προσωπικότητα, ως βάση απόρριψης ή αποδοχής ενός π.χ. τραγουδιού.

Για χρόνια ήταν επιτρεπτά τραγουδάκια τύπου "Πνευματικών Ωδών", ενώ το ερωτικό τραγούδι χαρακτηρίζονταν συνολικά ανούσιο, πορνικό και γενικά επικίνδυνο.

Δόξα τω Θεώ η Ελλάδα είναι μουσική ποιοτικά υπερδύναμη και έχει εξαίσιους καλλιτέχνες, συνθέτες, ποιητές, μουσικούς, τραγουδιστές, ηθοποιούς.

Ας αναπτύξει ο καθείς ένα βασικό κριτήριο, δεδομένο απαραίτητο για την σωτηρία του και βασικό για την μη χειραγώγησή του και ας νιώσει αν ένα είδος τέχνης εν προκειμένω τον απομακρύνει απο το στόχο του που πρέπει να είναι η σωτηρία.

σ.σ.: μην νομίζετε πως δεν έχω δει με τα μάτια μου πως ένα είδος μουσικής, όπως η μέταλ, μπορεί να συνδεθεί με την κατάπτωση και γενικά με τον σατανισμό....
Άβαταρ μέλους
LOCKHEART
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από LOCKHEART »

Θα αναπτύξω την απάντηση μου εντελώς μουσικά...παίζω 8 χρονια πιάνο και μπουζουκι (τα εχω αφησει τωρα ευχομαι να τα πιασω και παλι) ακούω απο heavy metal μέχρι ηχους πουλιων και κλασσικη μουσικη μιας και επαιζα κιολας λογω σπουδων.
Αυτο που θέλω να πω ειναι οτι δεν ταυτίζομαι με τους ήχους ή τους στίχους ακουω ένα κομμάτι και το "βλέπω" καθαρά μουσικά δηλαδή θα ακούσω πχ iron maiden και θα αναλύσω πως μπαινουν οι κιθαρες θα μου αρεσει η εναλαγή τους κλπ δεν θα χτυπιεμαι ουτε θα πω ειναι σατανιστικό και το γουστάρω απλά μου αρεσει καθαρα μουσικα και ενορχηστρικά. Εχω όλα τα cd των iron maiden , savatage, αλλα και τεραστικα συλλογη απο κλασσικη μουσικη yanni κλπ όπως και λαικα που επαιζα στο μπουζουκι.

Θελω να πω οτι δεν πρεπει κάποιος να στιγματίζεται με το ποια μουσική ακούει αλλά για ποιον λόγο κλπ
πχ αν κάποιος ακουει trash meta ηδονιζεται με τους στιχους και την μουσικη βαφει νυχια μαλλια τοτε κατι συμβαινει αν καποιος ακουει κατι επηδει του αρεσει πχ η ηλεκτρικη κιθαρα ή η ακολουθία κάποιου κομματιου δεν νομίζω οτι πρέπει να καταδικαστεί.

Φυσικά η εποχή που τα ακουγα πολυ (εφηβεια) εχει περασει και πλεον πρωτιμω χαλαρα κλασσικα ακουσματα και εκκλησιαστικα για πολλους λογους..:)

καλη σας μερα
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

LOCKHEART έγραψε:Αυτο που θέλω να πω ειναι οτι δεν ταυτίζομαι με τους ήχους ή τους στίχους ακουω ένα κομμάτι και το "βλέπω" καθαρά μουσικά δηλαδή θα ακούσω πχ iron maiden και θα αναλύσω πως μπαινουν οι κιθαρες θα μου αρεσει η εναλαγή τους κλπ δεν θα χτυπιεμαι ουτε θα πω ειναι σατανιστικό και το γουστάρω απλά μου αρεσει καθαρα μουσικα και ενορχηστρικά. Εχω όλα τα cd των iron maiden , savatage, αλλα και τεραστικα συλλογη απο κλασσικη μουσικη yanni κλπ όπως και λαικα που επαιζα στο μπουζουκι.
ακριβως ετσι κι εγω! αυτο που προσεχω στους iron maiden ειναι οι εναλλαγες τους και οι φοβερες μελωδιες και το πως καταφερνουν και αναπαραστουν θεατρικα τοσο τελεια με τη μουσικη και τις φωνητικες εκτελεσεις οπως ας πουμε το tale of ancient mariner ειναι λες και τα βλεπεις ολα μπροστα σου! δε βρισκω κατι μεμπτο, ενταξει οτι βαζουν τερατα στα εξωφυλλα κτλ αλλα τι ειναι πιο ανατριχιαστικο η κακια ενος τερατος που φωναζει απο χιλιομετρα ή η κακία που ανακαλυπτεις ξαφνικα σε ενα ομορφο "αγγελο";
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Άβαταρ μέλους
LOCKHEART
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από LOCKHEART »

Ετσι ακριβως ψυχούλα :) ...παντως για να κάνουμε και λιγο πλακα σε καποια θριλερ στην τηλεοραση ο σφαγέας ακούσει κλασσική μουσική πάντα :)!!!
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

LOCKHEART έγραψε:Ετσι ακριβως ψυχούλα :) ...παντως για να κάνουμε και λιγο πλακα σε καποια θριλερ στην τηλεοραση ο σφαγέας ακούσει κλασσική μουσική πάντα :)!!!
ναι αυτο που το πας; τωρα που αναφερες τα θριλερ, εχω παρατηρησει οτι οι καθολικες εκκλησιες με τα γλυπτα κτλ στα θριλερ σου φερνουν μια ανατριχιλα δεν ξερω πως γινεται μια εκκλησια να σου φαινεται σαν οικος δρασης του πονηρου, μαλλον φταιει ο σκηνοθετης και η μουσικη επενδυση....
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

Ξέρετε κάτι? Οι σκηνοθέτες γενικώς διακατέχοντια απο πολλά σαδομαζοχιχτικά συμπλέγματα, γι αυτό και καταφέρνουν να είναι τοσο πληρης και πειστικοί στις παραστάσεις τους. Προσπαθούν να σκεφτούν όπως θα σκεφτόταν ο πιο κακούργος και διεστραμμένος άνθρωπος ο οποίος για καθαρά φετιχιστικούς λόγους θα συνδύαζε την κακότητα και το έγλημα με την αρμονία. Η εκκλησία δεν νομίζω οτι έχει καμία σχέση με αυτά. Και μην πείτε τι έκαναν οι σταυροφόροι και οι ιεροεξεταστές στον μεσαίωνα γιατί πιθανον και να διαφεύγει σε πολλούς πόσους αγιορείτες πατέρες έσφαξαν αργότερα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”