Ο πόλεμος που δέχομαι . . .
Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές
Re: Ο πόλεμος που δέχομαι . . .
Να καταθέσω κι εγώ μια άποψη. Πράγματι από το καιρό που ασχολούμαι με τη δημιουργία του μπλογκ της Ορθόδοξης ιεραποστολής, καθώς και με αντιαιρετικά θέματα, ο "αόρατος πόλεμος" ( δυσκολίες, εμπόδια και διάφορα άλλα ) έχουν πολλαπλασιαστεί.
Από ότι είχα διαβάσει ένας Γέροντας έλεγε ότι τα πονηρά πνεύματα δεν απασχολούν τόσο τους ανθρώπους που έχουν ξεφύγει από την Εκκλησία, είτε μέσω αμαρτίας, είτε μέσω αίρεσης, γιατί έχουν πετύχει το σκοπό τους. Όταν δουν, όμως, έναν άνθρωπο να προσπαθεί να ζει ζωή μετανοίας και προσευχής, τότε οι επιθέσεις πολλαπλασιάζονται.
Αυτό το δαιμονικό γένος δεν εξαφανίζεται, παρά μόνο με προσευχή και νηστεία" Βλέποντας,λοιπόν, ότι όλοι μας , λίγο -πολύ-αντιμετωπίζουμε τα "βέλη του εναντίου", καλό θα ήταν να προσευχόμαστε ο ένας για τον άλλον.Επίσης, είχα διαβάσει ότι όταν δοξάζουμε συνεχώς το Θεό,για ότι μας συμβαίνει, ακόμα και τα δύσκολα, τότε ο παγκάκιστος υποχωρεί.
Παρακαλώ, λοιπόν, να φτιάξουμε εκ νέου, μια νέα στήλη προσευχής και αιτημάτων, ώστε όλοι μας να βάλουμε τα ονόματα για προσευχή. Ταυτόχρονα, να μη λησμονούμε να πηγαίνουμε πρόσφορο στην Εκκλησία, ώστε σε κάθε Θεία Λειτουργία να μνημονεύονται τα ονόματά μας, υπέρ υγείας ψυχικής και σωματικής.
Η προσευχή σας δίνει δύναμη και στην Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή. Εκεί να δείτε επιθέσεις και εμπόδια του μισανθρώπου προς τους Ιεραποστόλους...
( http://ierapostoli.wordpress.com/ )
Νίκος
Σας παρακαλώ να προσεύχεστε υπέρ Νικολάου και οικείων.
Από ότι είχα διαβάσει ένας Γέροντας έλεγε ότι τα πονηρά πνεύματα δεν απασχολούν τόσο τους ανθρώπους που έχουν ξεφύγει από την Εκκλησία, είτε μέσω αμαρτίας, είτε μέσω αίρεσης, γιατί έχουν πετύχει το σκοπό τους. Όταν δουν, όμως, έναν άνθρωπο να προσπαθεί να ζει ζωή μετανοίας και προσευχής, τότε οι επιθέσεις πολλαπλασιάζονται.
Αυτό το δαιμονικό γένος δεν εξαφανίζεται, παρά μόνο με προσευχή και νηστεία" Βλέποντας,λοιπόν, ότι όλοι μας , λίγο -πολύ-αντιμετωπίζουμε τα "βέλη του εναντίου", καλό θα ήταν να προσευχόμαστε ο ένας για τον άλλον.Επίσης, είχα διαβάσει ότι όταν δοξάζουμε συνεχώς το Θεό,για ότι μας συμβαίνει, ακόμα και τα δύσκολα, τότε ο παγκάκιστος υποχωρεί.
Παρακαλώ, λοιπόν, να φτιάξουμε εκ νέου, μια νέα στήλη προσευχής και αιτημάτων, ώστε όλοι μας να βάλουμε τα ονόματα για προσευχή. Ταυτόχρονα, να μη λησμονούμε να πηγαίνουμε πρόσφορο στην Εκκλησία, ώστε σε κάθε Θεία Λειτουργία να μνημονεύονται τα ονόματά μας, υπέρ υγείας ψυχικής και σωματικής.
Η προσευχή σας δίνει δύναμη και στην Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή. Εκεί να δείτε επιθέσεις και εμπόδια του μισανθρώπου προς τους Ιεραποστόλους...
( http://ierapostoli.wordpress.com/ )
Νίκος
Σας παρακαλώ να προσεύχεστε υπέρ Νικολάου και οικείων.
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
[/quote]ψυχουλα έγραψε:'''''''''''''''''''
ειναι γνωστο δεν ειναι επιχειρημα, απο που προκυπτει οτι ειναι πορνεια και οχι περιφρονηση του μυστηριου του γαμου; Ειδικότερα μοιχεία είναι η πράξη μεταξύ παντρεμένων ή του ενός τουλάχιστον παντρεμένου.
...........................
οχι ρωτησα απο που προκυπτει μεσα απο την Αγια Γραφη οτι ενα ζευγαρι μπορει να συνευρεθει ερωτικα μονο κατοπιν γαμου, κι εγω ετσι πιστευω οτι ειναι αμαρτια ασχετα αν εσυ τη λες πορνεια και εγω ασεβεια στα μυστηρια αλλα επειδη εσεις ξερετε κατι παραπανω θα ηθελα να μου πειτε απο που προκυπτει περαν της προφορικης παραδοσης και των ηθικων αντιληψεων, απο που προκυπτει σαν κανονας ή εντολη, ελπιζω να ημουν κατανοητη. το αποσπασμα που παραθετεις παλι δε μιλα για προγαμιαιες σχεσεις αλλα για πορνεια δε δειχνει να ταυτιζεται το ενα με το αλλο
Πάνω σ' αυτό που ρωτάει εδώ η Ψυχούλα, εκτός από τα Πατερικά και τους Κανόνες των Συνόδων υπάρχει στην Αγία Γραφή:
"Εάν τις λάβη γυναίκα...και είπη ...δεν ευρήκα αυτήν παρθένον...εάν το πράγμα τούτο είναι αληθινόν και δεν ευρεθή παρθένος η κόρη....θέλουσι λιθοβολίσει αυτήν με λίθους και θέλει αποθάνει, διότι έπραξε αφροσύνην εν τω Ισραήλ πορνεύουσα τον οίκο του πατρός αυτής, και θέλουσι εξαφανίσει το κακόν εκ μέσου σου." [Δευτερονόμιο κβ 13]. Βλέπουμε ότι στο Δευτερονόμιο ορίζεται σαν πορνεία η σχέση πριν από το γάμο.
Σε κάθε περίπτωση στην Παλαιά Διαθήκη που υπήρχε προγαμιαία σχέση επέβαλε να παντρεύονται οι εραστές και μάλιστα στην περίπτωση που είχε γίνει με βία από τον άνδρα (με κάποια ανοχή από τη γυναίκα) υποχρεούτο να την παντρευτεί και δεν μπορούσε να τη χωρίσει ποτέ.
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Όσο πιο κοντά ανεβαίνουμε πνευματικά στο Θεό τόσο πιο αδυσώπητος θα γίνεται ο πόλεμος.
Θάρρος και Πίστη , ακόμη και όταν λυγίζεις την ίδια στιγμη να βρεις το τρόπο και τη δύναμη με τη προσευχή να σηκωθείς........................................
Όλη η ζωή ένας αγώνας είναι .....................................................
Θάρρος και Πίστη , ακόμη και όταν λυγίζεις την ίδια στιγμη να βρεις το τρόπο και τη δύναμη με τη προσευχή να σηκωθείς........................................
Όλη η ζωή ένας αγώνας είναι .....................................................
- LOCKHEART
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Καλημέρα σας,
Καταλαβαίνεται ότι υπάρχουν προσωπικά πράγματα που είναι φυσικό δεν μπορώ να αναφέρω δημόσια φυσικα συμβουλεύομαι τον πνευματικό μου όσο ποιο συχνά μπορώ.
Απλά ήθελα να επιστήσω το θέμα στην ΟΥΣΙΑ της κάθε πράξης της ζωής η οποία υπερβαίνει την καθε αυτή εκδήλωση της στο φυσικό επίπεδο. Μην ξεχνάμε κύριο χαρακτηριστικό της ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ και του λόγου του Κυριου ειναι η συμβολικότητα και φυσικά μην με παρεξηγήσετε πάλι οτι το λέω σαν αλλοθι αλλά αυτή ειναι η κατάσταση η οποία φαίνεται στις γραφές και μην το ξεχνάμε. Διότι αν ο Κύριος έπρεπε να τοποθετήσει στην ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ 10.000 σελίδες είπε τα πράγματα άμεμπτα και απο κει και πέρα θα κρίνει εκ καρδίας και συνείδησης τον καθένας και όχι όπως βλέπουμε εμεις τα πράγματα σα φυσική εκδήλωση.
Είναι άσχημο να γινόμαστε Φαρισαίοι μην ξεχνάμε ο Κύριος τις κατήργησε σε πολλές περιπτώσεις και ειναι ο μόνος που μπορεί να το κάνει για δικούς του λόγους εξάλλου η συμβολικότητα φαίνεται.
Θυμάστε το σημείο που λέει ότι ο ΠΛΟΥΣΙΟΣ μπορεί να ειναι φτωχός στα μάτια του Θεού και ο έχων μια καρφίτσα να είναι ΠΛΟΥΣΙΟΣ μπροστά στα μάτια του Θεού . Βλέπετε έκδηλη την συμβολικότητα, ο Κύριος δεν θα μας κρίνει βάση του Ε9 αλλά απο πόσο θα έχουμε ταυτιστεί με τα υλικά και την καρδια και συνείδηση υπάρχει πίσω απο αυτά. Αν ήταν όλα επ' ακριβή τότε θα μας έλεγε κατα με πόσα πχ υλικά αγαθά θα είμασαν πλούσιοι στα μάτια του.
Πάμε σε ένα ερώτημα : ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ ! τι γίνεται με το ου φονεύσεις ; ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ που πάμε για να υπερασπιστούμε την πατρίδα αν σκοτώσουμε εκεί τι γίνεται ; δεν είμαστε δολοφόνοι; Ο ΦΟΝΟΣ χαρακτηρίζεται σύμφωνα με το κοινωνικό χαρακτήρα. Δηλαδή αν σκοτώσουμε σήμερα κάποιον Τούρκο θα πάμε φυλακή σαν δολοφόνοι ενώ σε εκ καιρώ πολέμου για την ίδια πράξη θα γίνουμε ήρωες στα μάτια του Θεού τι είμαστε σε αυτό το θέμα; Αν κάποιος μπεί μέσα στο σπίτι μας για να βιάσει την γυναίκα και το παιδί μας τι θα κάνουμε ; θα παρακολουθούμε λέγοντας αγαπητέ βιαστή θα σε κρίνει ο Θέος; δεν νομίζω ...
Τι θα κάνουμε αν πάμε στην πρώτη γραμμή και δούμε Τούρκο μπροστά μας ;
Πάμε στην ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ : Είχα μια διαφωνία με έναν φίλο στο θέμα και θα το εκφράσω και θα το μοιραστώ μαζί σας. Στους δίδυμους ΄Πύργους βλέπαμε ανθρώπους να πέφτουν στο κενό για να γλιτώσουν απο την πυρινη λαίλαπα , ο φίλος μου έλεγε οτι ειναι αυτοκτονία τελικά ειπώθηκε οτι οι άνθρωποι αυτοί είχαν σίγουρο οτι θα καούν αν κάτσουν μέσα και πέφτοντας στο μυαλό τους είχα έστω αυτή την αμυδρή ελπίδα να σωθούν διότι απο την μία τον θανατο τον είχα σίγουρο ενω απο την άλλη στο σημείο της πτώσης κρατούσαν εστω αυτη την αμυδρή ελπιδα σωτηριας θελετε να πέσουν σε κάποιο σημείο , να τους σώσει ο θεος κλπ. Μπορεί κάποιος να μας βάλει το πιστόλι στο κρόταφο και αν δεν αυτοκτονήσουμε θα σκοτώσει την οικογενεια μας εκει τι θα κάνουμε ;
Η ουσία κατα προσωπική μου άποψη...
Μην βλέπουμε τα πράγματα με το στυλιάρη σαν Φαρισαίοι και μην κρίνουμε την κάθε πράξη σαν ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ πίσω απο κάθε πράξη υπάρχει η συνειδηση αυτής και η καρδιά που διέπει την κάθε πράξη και αυτά θα τα διαβάσει ο ΚΥΡΙΟΣ στο καιρό της κρίσεως. Δεν μπορούμε να μπούμε στο μυαλό και στην καρδιά του καθενός μόνο ο ΚΥΡΙΟΣ μπορεί να το κάνει.
ΠΡΟΣΟΧΗ δεν το λέω να δικαιολογήσω καμία πράξη , απλά αυτή ειναι η άποψη μου και αυτό που βγάζει που διαβάζω τις γραφές.
Ολοι είμαστε αμαρτωλοί , οι πνευματικοί μας καθοδηγούν στον αγώνας μας που πρέπει να υπακούμε υπομονετικά και καρτερικά πάντα βήμα βήμα.
Ζητώ και πάλι συγνώμη απλά δεν θέλω να παρεξηγούμαι απο κάποια λεγόμενα, απλά εκφράζω την προσωπική μου άποψη και την συζητώ ανοιχτά δεν μπορούμε όμως να εκφράζουμε την ΑΠΟΛΥΤΗ αποψη ποιος σώθηκε και ποιος κάηκε δεν είμαστε άξιοι να το κρίνουμε αυτό.
Μην ξεχνάμε οι ΠΡΩΤΟΙ εδω θα είναι τελευταίοι εκεί , και οι ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ εδώ θα ειναι πρώτοι εκει ...
άλλη μια ηχηρή συμβολικότητα...
Ας αφήσουμε λοιπόν στο Κυριο να κρίνει όπως ο ίδιος ξέρει...
ΚΑΛΗ σας μέρα...
Καταλαβαίνεται ότι υπάρχουν προσωπικά πράγματα που είναι φυσικό δεν μπορώ να αναφέρω δημόσια φυσικα συμβουλεύομαι τον πνευματικό μου όσο ποιο συχνά μπορώ.
Απλά ήθελα να επιστήσω το θέμα στην ΟΥΣΙΑ της κάθε πράξης της ζωής η οποία υπερβαίνει την καθε αυτή εκδήλωση της στο φυσικό επίπεδο. Μην ξεχνάμε κύριο χαρακτηριστικό της ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ και του λόγου του Κυριου ειναι η συμβολικότητα και φυσικά μην με παρεξηγήσετε πάλι οτι το λέω σαν αλλοθι αλλά αυτή ειναι η κατάσταση η οποία φαίνεται στις γραφές και μην το ξεχνάμε. Διότι αν ο Κύριος έπρεπε να τοποθετήσει στην ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ 10.000 σελίδες είπε τα πράγματα άμεμπτα και απο κει και πέρα θα κρίνει εκ καρδίας και συνείδησης τον καθένας και όχι όπως βλέπουμε εμεις τα πράγματα σα φυσική εκδήλωση.
Είναι άσχημο να γινόμαστε Φαρισαίοι μην ξεχνάμε ο Κύριος τις κατήργησε σε πολλές περιπτώσεις και ειναι ο μόνος που μπορεί να το κάνει για δικούς του λόγους εξάλλου η συμβολικότητα φαίνεται.
Θυμάστε το σημείο που λέει ότι ο ΠΛΟΥΣΙΟΣ μπορεί να ειναι φτωχός στα μάτια του Θεού και ο έχων μια καρφίτσα να είναι ΠΛΟΥΣΙΟΣ μπροστά στα μάτια του Θεού . Βλέπετε έκδηλη την συμβολικότητα, ο Κύριος δεν θα μας κρίνει βάση του Ε9 αλλά απο πόσο θα έχουμε ταυτιστεί με τα υλικά και την καρδια και συνείδηση υπάρχει πίσω απο αυτά. Αν ήταν όλα επ' ακριβή τότε θα μας έλεγε κατα με πόσα πχ υλικά αγαθά θα είμασαν πλούσιοι στα μάτια του.
Πάμε σε ένα ερώτημα : ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ ! τι γίνεται με το ου φονεύσεις ; ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ που πάμε για να υπερασπιστούμε την πατρίδα αν σκοτώσουμε εκεί τι γίνεται ; δεν είμαστε δολοφόνοι; Ο ΦΟΝΟΣ χαρακτηρίζεται σύμφωνα με το κοινωνικό χαρακτήρα. Δηλαδή αν σκοτώσουμε σήμερα κάποιον Τούρκο θα πάμε φυλακή σαν δολοφόνοι ενώ σε εκ καιρώ πολέμου για την ίδια πράξη θα γίνουμε ήρωες στα μάτια του Θεού τι είμαστε σε αυτό το θέμα; Αν κάποιος μπεί μέσα στο σπίτι μας για να βιάσει την γυναίκα και το παιδί μας τι θα κάνουμε ; θα παρακολουθούμε λέγοντας αγαπητέ βιαστή θα σε κρίνει ο Θέος; δεν νομίζω ...
Τι θα κάνουμε αν πάμε στην πρώτη γραμμή και δούμε Τούρκο μπροστά μας ;
Πάμε στην ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ : Είχα μια διαφωνία με έναν φίλο στο θέμα και θα το εκφράσω και θα το μοιραστώ μαζί σας. Στους δίδυμους ΄Πύργους βλέπαμε ανθρώπους να πέφτουν στο κενό για να γλιτώσουν απο την πυρινη λαίλαπα , ο φίλος μου έλεγε οτι ειναι αυτοκτονία τελικά ειπώθηκε οτι οι άνθρωποι αυτοί είχαν σίγουρο οτι θα καούν αν κάτσουν μέσα και πέφτοντας στο μυαλό τους είχα έστω αυτή την αμυδρή ελπίδα να σωθούν διότι απο την μία τον θανατο τον είχα σίγουρο ενω απο την άλλη στο σημείο της πτώσης κρατούσαν εστω αυτη την αμυδρή ελπιδα σωτηριας θελετε να πέσουν σε κάποιο σημείο , να τους σώσει ο θεος κλπ. Μπορεί κάποιος να μας βάλει το πιστόλι στο κρόταφο και αν δεν αυτοκτονήσουμε θα σκοτώσει την οικογενεια μας εκει τι θα κάνουμε ;
Η ουσία κατα προσωπική μου άποψη...
Μην βλέπουμε τα πράγματα με το στυλιάρη σαν Φαρισαίοι και μην κρίνουμε την κάθε πράξη σαν ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ πίσω απο κάθε πράξη υπάρχει η συνειδηση αυτής και η καρδιά που διέπει την κάθε πράξη και αυτά θα τα διαβάσει ο ΚΥΡΙΟΣ στο καιρό της κρίσεως. Δεν μπορούμε να μπούμε στο μυαλό και στην καρδιά του καθενός μόνο ο ΚΥΡΙΟΣ μπορεί να το κάνει.
ΠΡΟΣΟΧΗ δεν το λέω να δικαιολογήσω καμία πράξη , απλά αυτή ειναι η άποψη μου και αυτό που βγάζει που διαβάζω τις γραφές.
Ολοι είμαστε αμαρτωλοί , οι πνευματικοί μας καθοδηγούν στον αγώνας μας που πρέπει να υπακούμε υπομονετικά και καρτερικά πάντα βήμα βήμα.
Ζητώ και πάλι συγνώμη απλά δεν θέλω να παρεξηγούμαι απο κάποια λεγόμενα, απλά εκφράζω την προσωπική μου άποψη και την συζητώ ανοιχτά δεν μπορούμε όμως να εκφράζουμε την ΑΠΟΛΥΤΗ αποψη ποιος σώθηκε και ποιος κάηκε δεν είμαστε άξιοι να το κρίνουμε αυτό.
Μην ξεχνάμε οι ΠΡΩΤΟΙ εδω θα είναι τελευταίοι εκεί , και οι ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ εδώ θα ειναι πρώτοι εκει ...
άλλη μια ηχηρή συμβολικότητα...
Ας αφήσουμε λοιπόν στο Κυριο να κρίνει όπως ο ίδιος ξέρει...
ΚΑΛΗ σας μέρα...
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Πολύ μου άρεσε αυτή η προτασούλα σου.Ολοι είμαστε αμαρτωλοί , οι πνευματικοί μας καθοδηγούν στον αγώνας μας που πρέπει να υπακούμε υπομονετικά και καρτερικά πάντα βήμα βήμα.
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Η αυτοκτονια εχει διαφορα απ το φονο, η αυτοκτονία διακρίνεται σε άμεση και έμμεση. αμεση αυτοκτονία καλείται η εκ προαιρέσεως βίαιη, με φονικό όργανο η κίνηση, αφαίρεση της ίδιας μας της ζωής, ενώ έμμεση είναι η αυτοκτονία που πραγματοποιείται εν γνώσει μας μεν, αλλά και εκ προθέσεως βαθμιαία, σιγά-σιγά, αφαίρεση της ζωής μας,οπως ελλειψη τροφης η ληψη ναρκωτικων ουσιων κλπ.
Η χριστιανική διδασκαλία θεωρεί την αυτοκτονία ως ένα από τα μεγαλύτερα αμαρτήματα, η δε Ορθόδοξη Εκκλησία στηριζόμενη στην 'Αγια Γραφή και στην Ιερά Παράδοση θεωρεί την αυτοκτονία ως έγκλημα εναντίον της ιερότητας της ανθρώπινης ζωής και ως κλονισμό και απώλεια της πίστεως και της ελπίδας του αυτόχειρα προς τον Θεό.
Στις περιπτωσεις που αναφερεις παραπανω καλυτερα να σου απαντησουν ανθρωποι που εχουν περισσοτερες γνωσεις,θεολογικες ως επι το πλειστον.
Εμεις σ αυτες τις περιπτωσεις σαν σωστοι Χριστιανοι πρεπει να γνωρίζουμε και να πιστευουμε ότι οφείλουμε να υπομενουμε αγόγγυστα τις δυσκολίες και τις πικρές καταστάσεις αυτής της ζωής, ως επιτρεπόμενες από τον Θεό, για το πνευματικό μας συμφέρον. Και ακόμη, ο χριστιανός άνθρωπος γνωρίζει πως κανένα αμάρτημα δεν είναι τέτοιο και τόσο βαρύ πλην της αυτοκτονίας , το όποιο να μη συγχωρεί ο Θεός.
Εγω τι θα εκανα αν με ρωταγες τωρα σε κατασταση πολεμου η πανω σε βιασμο δικου μου προσωπου,ε....δε θα καθομουν σταυροχεριασμενη να περιμενω το μοιραιο,θα εκανα οτι μπορουσα για να υπερασπιστω τον εαυτο μου και τους αλλους,κι ας μ εκρινε ο Θεος.Εκεινος βλεπει το αδικο και το δικιο και θα μ εκρινε με το δικο του τροπο.
Και παλι σου λεω οτι κανονικα πρεπει να εχουμε ακλονητη πιστη στο Δημιουργο μας,εκεινος μας εδωσε τη ζωη εκεινος θα μας τη παρει,αλλα επειδη η ολιγοπιστια καποιων ανθρωπων ειναι σε μεγιστο βαθμο,γι αυτο βαδιζουμε νοσηρα...
Η Παναγια μας ηταν σε τοσους αγωνες παρουσα το ξεχνας? ποιος βοηθησε ολους αυτους τους πολεμιστες μας,ποιος ηταν διπλα τους και τους εδινε θαρρος?ποιος τους εσωσε απ τον εχθρο?κι αυτοι που πεθαναν για τη πατριδα τους εμειναν στην ιστορια , την ιστορια του εθνους μας τη χρωσταμε στη Παναγια μας που δε μας εγκατελειψε ποτε σαν εθνος,γιατι κακα τα ψεματα οι Ελληνες ξερουν και την τιμουν την Παναγια.
Η χριστιανική διδασκαλία θεωρεί την αυτοκτονία ως ένα από τα μεγαλύτερα αμαρτήματα, η δε Ορθόδοξη Εκκλησία στηριζόμενη στην 'Αγια Γραφή και στην Ιερά Παράδοση θεωρεί την αυτοκτονία ως έγκλημα εναντίον της ιερότητας της ανθρώπινης ζωής και ως κλονισμό και απώλεια της πίστεως και της ελπίδας του αυτόχειρα προς τον Θεό.
Στις περιπτωσεις που αναφερεις παραπανω καλυτερα να σου απαντησουν ανθρωποι που εχουν περισσοτερες γνωσεις,θεολογικες ως επι το πλειστον.
Εμεις σ αυτες τις περιπτωσεις σαν σωστοι Χριστιανοι πρεπει να γνωρίζουμε και να πιστευουμε ότι οφείλουμε να υπομενουμε αγόγγυστα τις δυσκολίες και τις πικρές καταστάσεις αυτής της ζωής, ως επιτρεπόμενες από τον Θεό, για το πνευματικό μας συμφέρον. Και ακόμη, ο χριστιανός άνθρωπος γνωρίζει πως κανένα αμάρτημα δεν είναι τέτοιο και τόσο βαρύ πλην της αυτοκτονίας , το όποιο να μη συγχωρεί ο Θεός.
Εγω τι θα εκανα αν με ρωταγες τωρα σε κατασταση πολεμου η πανω σε βιασμο δικου μου προσωπου,ε....δε θα καθομουν σταυροχεριασμενη να περιμενω το μοιραιο,θα εκανα οτι μπορουσα για να υπερασπιστω τον εαυτο μου και τους αλλους,κι ας μ εκρινε ο Θεος.Εκεινος βλεπει το αδικο και το δικιο και θα μ εκρινε με το δικο του τροπο.
Και παλι σου λεω οτι κανονικα πρεπει να εχουμε ακλονητη πιστη στο Δημιουργο μας,εκεινος μας εδωσε τη ζωη εκεινος θα μας τη παρει,αλλα επειδη η ολιγοπιστια καποιων ανθρωπων ειναι σε μεγιστο βαθμο,γι αυτο βαδιζουμε νοσηρα...
Η Παναγια μας ηταν σε τοσους αγωνες παρουσα το ξεχνας? ποιος βοηθησε ολους αυτους τους πολεμιστες μας,ποιος ηταν διπλα τους και τους εδινε θαρρος?ποιος τους εσωσε απ τον εχθρο?κι αυτοι που πεθαναν για τη πατριδα τους εμειναν στην ιστορια , την ιστορια του εθνους μας τη χρωσταμε στη Παναγια μας που δε μας εγκατελειψε ποτε σαν εθνος,γιατι κακα τα ψεματα οι Ελληνες ξερουν και την τιμουν την Παναγια.
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Γιατί δε ανοίγεις ξεχωριστά πόστ για τα θέματα που σε ενδιαφέρουν ;
Και τα τσουβαλιάζεις όλα μαζί ; Έτσι χάνουμε την ουσία του τίτλου - άσε που χανόμαστε απο το ένα θέμα στο άλλο - και είναι ενδιαφέρον αλλά θέλουν κουβέντα............................
Sorry αλλά για καλύτερη ευκολία το λέω
Και τα τσουβαλιάζεις όλα μαζί ; Έτσι χάνουμε την ουσία του τίτλου - άσε που χανόμαστε απο το ένα θέμα στο άλλο - και είναι ενδιαφέρον αλλά θέλουν κουβέντα............................
Sorry αλλά για καλύτερη ευκολία το λέω
Η αλήθεια είναι ότι η απόλυτη δικαιοσύνη του Κυρίου θα μας κρίνει λαμβάνοντας υπ' όψιν όλες τις δυσκολίες και κατά τέτοιο τρόπο που όλοι θα είμαστε αναπολόγητοι δηλαδή δεν θα υπάρχει κανένας λόγος να δικαιολογηθούμε αν μας καταδικάσει...το αντίστροφο βέβαια αν είμαστε στους εκ δεξιών. Πρέπει όμως να ξέρουμε ότι αυτό που μας ζητάει να κάνουμε είναι το πιο καλό για μας πρέπει να το επιδιώκουμε με όλες μας τις δυνάμεις έτσι θα πληρωθούμε με αγαθότητα δια του Πνεύματος του Αγίου, έτσι θα γεμίσει η καρδιά μας με αγάπη...
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
- AngelsGR
- Έμπειρος Αποστολέας

Ο έρωτας είναι μια επιθυμία που νιώθουν όλοι οι άνθρωποι. Για πιο λόγο όμως? Όταν ο Θεός μας έπλασε, χρειαζότανε κάποιος τρόπος για να μπορούμε να αναπαραγόμαστε. Αν δεν υπήρχε η επιθυμία του έρωτα, αυτό δεν θα ήταν δυνατόν. Με την τεκνοποίηση ο Θεός μας δίνει την μεγάλη αίσθηση ότι ήμαστε και εμείς “μικροί θεοί”, μιας και μπορούμε να φέρουμε στον κόσμο ζωή, τα παιδιά μας. Επίσης ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο και του έδωσε τόσες δυνατότητες για να μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα στην ζωή του. Όμως δύο άνθρωποι μαζί μπορούν να πετύχουν περισσότερα. Αν αυτοί οι δύο άνθρωποι είναι και ζευγάρι και υπάρχει αγάπη μεταξύ τους, τότε μπορούν να πετύχουν τα πάντα. Η επιθυμία του έρωτα είναι αυτή που μας κινεί για να μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Υπάρχουν όμως δυνάμεις που δεν θέλουν να έχουμε αυτή την δύναμη. Και έρχονται και μας λένε πως η εφήμερη ικανοποίηση της ηδονής είναι καλύτερη. Και εμείς το δοκιμάζουμε και στην αρχή έχει την γλύκα του. Όμως η δίψα μας δεν σβήνει και συνεχίζουμε να αναζητούμε την ικανοποίηση της στιγμής. Ώσπου τα χρόνια περνάνε και δεν έχουμε προσέξει το απέραντο κενό που έχει δημιουργηθεί μέσα μας. Και το κενό φέρνει μια ατελείωτη μελαγχολία στην καρδιά μας. Από αυτή την δυσάρεστη κατάσταση προσπαθεί ο Θεός να μας προστατέψει. Και μας λεει, ψάξτε να βρείτε τον σύντροφο της ζωής σας που νιώθετε όμορφα με αυτόν και αφιερωθείτε ο ένας στον άλλον. Μάθετε ο ένας τον άλλον και όσο περισσότερο γνωρίζεστε, τόσο πιο ψηλά θα φτάνετε. Μαζί μπορείτε να φτάσετε στην θέωση! Αν όμως κοιτάς από εδώ και από εκεί, τότε δεν θα μπορέσεις να ανεβείς ψηλά και καταδικάζεις και τον σύντροφο σου. Διότι αυτός μπορεί να θέλει να ανέβει αλλά εσύ δεν του το επιτρέπεις. Η αγάπη μας κάνει να λάμπουμε. Μη σβήνεις το φως σου...
και αν τα ματια σου δεν κλαινε, εχουν τροπο και το λενε...
- LOCKHEART
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Ionas έγραψε:Η αλήθεια είναι ότι η απόλυτη δικαιοσύνη του Κυρίου θα μας κρίνει λαμβάνοντας υπ' όψιν όλες τις δυσκολίες και κατά τέτοιο τρόπο που όλοι θα είμαστε αναπολόγητοι δηλαδή δεν θα υπάρχει κανένας λόγος να δικαιολογηθούμε αν μας καταδικάσει...το αντίστροφο βέβαια αν είμαστε στους εκ δεξιών. Πρέπει όμως να ξέρουμε ότι αυτό που μας ζητάει να κάνουμε είναι το πιο καλό για μας πρέπει να το επιδιώκουμε με όλες μας τις δυνάμεις έτσι θα πληρωθούμε με αγαθότητα δια του Πνεύματος του Αγίου, έτσι θα γεμίσει η καρδιά μας με αγάπη...
Καταπληκτικές οι απαντήσεις σας αδερφοί , γεμάτες από αγάπη προς όλους :)AngelsGR έγραψε:Από αυτή την δυσάρεστη κατάσταση προσπαθεί ο Θεός να μας προστατέψει. Και μας λεει, ψάξτε να βρείτε τον σύντροφο της ζωής σας που νιώθετε όμορφα με αυτόν και αφιερωθείτε ο ένας στον άλλον. Μάθετε ο ένας τον άλλον και όσο περισσότερο γνωρίζεστε, τόσο πιο ψηλά θα φτάνετε. Μαζί μπορείτε να φτάσετε στην θέωση! Αν όμως κοιτάς από εδώ και από εκεί, τότε δεν θα μπορέσεις να ανεβείς ψηλά και καταδικάζεις και τον σύντροφο σου. Διότι αυτός μπορεί να θέλει να ανέβει αλλά εσύ δεν του το επιτρέπεις. Η αγάπη μας κάνει να λάμπουμε. Μη σβήνεις το φως σου...
I prefer nothing than something bad