Ελλάδα είναι ΜΟΝΟ η Αθήνα;

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Ελλάδα είναι ΜΟΝΟ η Αθήνα;

Δημοσίευση από Evi_J »

Καμμιά φορά σου έρχεται η ιδέα λόγο άσχετου θέματος... Έτσι και μένα τώρα.... Έχω να σας ρωτήσω λοιπόν: θαρρείτε ότι Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα; Εγώ όταν πάω σε οποιοδήποτε κομμάτι της, σε οποιοδήποτε κομμάτι γεωγραφικής μας έκτασης, θαρρώ πως είμαι σπίτι μου. Αν πάω από το ποιο κάτω μέρος της Ελλάδας, μέχρι το ποιο πάνω, βλέπω την ίδια γλώσσα, τα ίδια ήθη και τα ίδια έθιμα. Το ίδιο κλασσικό αμπελάκι, τις ίδιες κλασσικές ελίτσες, τις δικές μας παραλίες, και τα δικά μας βουνά! Τα ίδια αξιοζήλευτα μνημεία, αρχαία, ή νέα, τον ίδιο αξιοθαύμαστο πολιτισμό. Θαρρώ πως είτε είμαι εδώ είτε 500 χιλιόμετρα ποιο πέρα, δεν είμαι παρά λίγα βήματα από το σπιτι μου, που εντελώς κατά τύχη μας χωρίζει μια ποιο μεγάλη από ότι συνήθως στην καθημερινή μας ζωή. Έχω πάει σε εκκλησάκια στα άγρια βουνά σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος και πάντα την ίδια ορθοδοξία βλέπω... Σε γενικές γραμμές όπου πάω βλέπω Ελλάδα!

Είμαι ρομαντικό άτομο, ή είναι όντως έτσι; Εσείς βλέπετε την ίδια χώρα, ή μια άλλη; Και ρωτάω κυρίως για την καρδιά μας αν όχι τόσο το μυαλό μας, δηλ την αγάπη, την φιλοξενία, τον τρόπο ζωής, όχι τον πολιτισμό και τα μνημεία που βέβαια δεν λέω και αυτά κομμάτια μας είναι, αλλά δυστυχώς σαν ποιο άψυχα δεν μπορούν να μιλήσουν και να εκφραστούν...
Τελικά τι είναι η Ελλάδα για σας;
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ελλάδα είναι ΜΟΝΟ η Αθήνα;

Δημοσίευση από fotios »

Νομίζω είναι ρητορικό το ερώτημα!
Για μένα η Ελλάδα είναι η δεύτερη μητέρα μου, το έθνος, η πατρίδα, η μεγάλη οικογένεια!!!
Τα έθνη είναι ευλογία από τον Θεό. Βέβαια η επίγεια πατρίδα δεν συγκρίνεται με την ουράνια πατρίδα!
Ακόμη όσο προχωράει ο άνθρωπος αισθάνεται όλο τον κόσμο μια οικογένεια!
Πως το λέει "όπου γης και πατρίς, και κάθε πατρίδα ξένη..." Η Ελλάδα είναι μια ευλογημένη χώρα, πολύ ευλογημένη διότι δέχτηκε το κήρυγμα των Αποστόλων και συγκεκριμένα του Αποστόλου Παύλου, αλλά και του Απ. Ανδρέα και του Ιωάννη..και ασπάστηκε αμέσως τον Χριστιανισμό!!!
Ακόμη πιστεύω πως ο Έλληνας Ορθόδοξος μπορεί και ξεχωρίζει τις έννοιες Πίστη και Πατρίδα περισσότερο από άλλους λαούς πχ. τους σλαβικούς πληθυσμούς και δεν πέφτει στον εθνικισμό, πάντοτε σε γενικές γραμμές μιλώντας.
Ο Χριστός και η Ελλάδα...Τι όμορφα οι Πατέρες Ιωάννης Χρυσόστομος, Μέγας Βασίλειος, Γρηγόριος Θεολόγος, Γρηγόριος Νύσσης και πιο σύγχρονοι Γρηγόριος Παλαμάς ..αλλά και οι Γέροντες Παΐσιος, Πορφύριος , Ιάκωβος Τσαλίκης συνδύασαν τον Χριστό με την Ελλάδα. Και διέσωσαν την ελληνική φιλοσοφία μέσα από την Χριστιανική φιλοσοφία. Μοναστήρια έχουν τα παλαιότερα κείμενα Ελληνικής φιλοσοφίας, διότι Έλληνες μοναχοί αντέγραψαν και διέσωσαν αρχαιοελληνικά κείμενα...Και ύστερα κατηγορούν τον Χριστιανισμό.....
Η Ελληνική Γλώσσα εκφράζει καλύτερα από όλες τα νοήματα του Χριαστιανισμού και μάλιστα των δογμάτων, τόσο που λενε οι Πατέρες πως αν κάποιος ασχοληθεί με τα δόγματα και δεν ξέρει Ελληνικά θα πλανηθεί (κάτι που έπαθε και ο Ιερός Αυγουστίνος...)
Χαίρομαι που είμαι Έλληνας αλλά πιο πολύ που είμαι Ορθόδοξος!!!
Άβαταρ μέλους
AngelsGR
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από AngelsGR »

Ελλαδα δεν ειναι μονο η Αθηνα, ειναι και ο Πειραιας μαζι. Αστειο ηταν. 8)

παντως Evi_J, αυτο που βλεπω στους ελληνες ειναι πως δεν ασχολουνται με τιποτα, ουτε καν με τον εαυτο τους. Εχουμε την φημη οτι ειμαστε φιλοξενοι, αλλα οπου και αν πηγα δεν την βρηκα αυτη την φιλοξενια. Οτι βοηθαμε τους φτωχους, ομως μονο αν καποιος μας το πει να το κανουμε, απο μονοι μας δεν τολμαμε. Ο καθενας κοιταζει μονο τα δικα του, οχι το συνολικο καλο. Εχουμε γινει πολλοι δυτικος πολιτισμος, αλλα μονο τα ασχημα του πηραμε...
και αν τα ματια σου δεν κλαινε, εχουν τροπο και το λενε...
Άβαταρ μέλους
Byzantine_Spirit
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Byzantine_Spirit »

Εννοείται πως ΟΧΙ.
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”