Μπορούμε να έχουμε διάκριση;

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Μπορούμε να έχουμε διάκριση;

Δημοσίευση από smarti »

Πολλές φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με διάφορες καταστάσεις στη ζωή μας, είτε με δικούς μας ανθρώπους, είτε με τους συγγενείς μας, είτε με συνάδελφους, με φίλους, με άτομα από την οικογένεια μας......και όπως και να έχει δεν μπορούμε να μείνουμε στη σιωπή , γιατί όσο εμείς και να μην το θέλουμε αν μιλήσουμε, οι άλλοι περιμένουν από εμάς μία απάντηση , έναν λόγο, μία παρηγοριά , μια ενθάρρυνση, μία ειλικρινή απάντηση...........γενικά οτιδήποτε έχει σχέση με τον προφορικό λόγο..
Πως όμως εμείς οι απλοί άνθρωποι,πως μπορούμε να έχουμε αυτή τη διάκριση που λένε οι πατέρες , ώστε να μιλήσουμε σωστά και να ξέρουμε και το πότε θα μιλήσουμε;
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Μπορούμε να έχουμε διάκριση;

Δημοσίευση από Domna »

Πολύ ωραία ερώτηση , Σμαρώ μου . :41 :41 :41
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Έχω την άποψη πως εκείνη την ώρα, αν δεν γνωρίζεις, είναι καλύτερο να σιωπήσεις, ή να πεις ότι θα ρωτήσεις και θα μάθεις το γιατί. Και όσο το δυνατόν πιο σύντομα πρέπει να ρωτήσεις για το θέμα που σε απασχολεί τον πνευματικό σου, ώστε να πάρεις τις κατάλληλες συμβουλές.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Απόστολε σε ευχαριστώ για την απάντηση σου...είχα σκοπό να το ρωτήσω αυτό στον πνευματικό μου...αλλά επειδή αυτό θα γίνει σε 2 μέρες πρώτα ο Θεός, σκέφτηκα να το ρωτήσω , για να πάρω κάποια γνώμη και από εσάς.... :oops:
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Σμαραγδή αυτό που ρώτησες είναι πολύ γενικό και αόριστο, όπως και η απάντηση που μπορούσα να δώσω!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
nektaria
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από nektaria »

Θέλω να σας ρωτήσω άν μπορείτε να συμβουλεύεστε τον πνευματικό σας συχνά, για τα θέματα που σας απασχολούν στην καθημερινότητά σας. Για μένα αυτό δεν είναι πολύ εύκολο,γιατί ο πνευματικός μου έχει να δει πολύ κόσμο και δεν είναι εύκολο να τον συμβουλεύομαι συχνά ,αν και θα το ήθελα. Οπότε τότε τί κάνουμε στην περίπτωση που λέει η Σμαρώ?
Άβαταρ μέλους
theodora
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodora »

Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος, λόγος περί διακρίσεως: http://agiooros.net/forum/viewtopic.php ... 7&start=30

"ομιλώντας κατά τρόπο γενικό, τούτο αναγνωρίζεται ως διάκρισις και τούτο είναι: η αλάνθαστη γνώσις και αντίληψις του θείου θελήματος σε κάθε καιρό και τόπο και περίπτωσι, η οποία συνήθως υπάρχει στους καθαρούς κατά την καρδιά και το σώμα και το στόμα. Διάκρισις σημαίνει συνείδησις αμόλυντη και καθαρότης των αισθήσεων."
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
arxontopoulo
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από arxontopoulo »

"Μητέρα της πηγής είναι η άβυσσος των υδάτων∙ πηγή δε της διακρίσεως η ταπείνωσις."

Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος
Όπως αγαπάς!
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Θεοδώρα και Βασίλη σας ευχαριστώ πάρα πολύ!
max1
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από max1 »

smarti έγραψε:Θεοδώρα και Βασίλη σας ευχαριστώ πάρα πολύ!
Συγνώμη, αλλά τι κατάλαβες και τους ευχαριστείς; Γιατί εγώ δεν κατάλαβα τίποτα (επειδή αυτή την απορία που έθεσες είχα κι εγώ, κι εξακολουθώ να την έχω) :aiwebs_003 :aiwebs_003

Το ίδιο ισχύει και για την ερώτηση της νεκταρίας που την έχω θέσει κι εγώ ουκ ολίγες φορές αλλά απάντηση από κανέναν γιοκ.....

Είμαι παιδί με απορίες, τι να κάνουμε; :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”