Μπορούμε να έχουμε διάκριση;

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Μπορούμε να έχουμε διάκριση;

Δημοσίευση από smarti »

βρε θεοδωρα , εσυ κατα γραμμα το πηρες ,,μια μετάφραση στα Νέα Ελληνικά,,ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ!!!!!!!!
Σε ευχαριστω παρα πολυ που καθισες και τα εξηγησες τοσο αναλυτικα ολα...μου αρεσε παρα πολυ αυτο που εγραψες στο τελος
" Ας προσπαθήσωμε να μάθωμε τα θεία με ιδρώτες μάλλον παρά με ξηρά λόγια. Διότι στην ώρα του θανάτου θα χρειασθή να δείξωμε όχι λόγια, αλλά έργα."
Σε ευχαριστω για ολα και ολους οσους απαντησατε!
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

max1 έγραψε:
smarti έγραψε:Θεοδώρα και Βασίλη σας ευχαριστώ πάρα πολύ!
Συγνώμη, αλλά τι κατάλαβες και τους ευχαριστείς; Γιατί εγώ δεν κατάλαβα τίποτα (επειδή αυτή την απορία που έθεσες είχα κι εγώ, κι εξακολουθώ να την έχω) :aiwebs_003 :aiwebs_003

Το ίδιο ισχύει και για την ερώτηση της νεκταρίας που την έχω θέσει κι εγώ ουκ ολίγες φορές αλλά απάντηση από κανέναν γιοκ.....

Είμαι παιδί με απορίες, τι να κάνουμε; :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ΧΑ! ΧΑ! ΧΑ! ΧΑ!
Αψογος Μάξιμε! Να 'σαι καλά αδελφέ μου!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Η καλή και τακτική επικοινωνία με τον πνευματικό είναι πολύ ωφέλιμη. Σχετικά με την διάκριση, νομίζω ότι καλόν είναι να πιστεύουμε την πραγματικότητα, δηλαδή ότι ΔΕΝ την έχουμε, όπως λέει και ο Διονύσης. Αν χρειαστεί να πάρουμε μια απόφαση και δεν μπορούμε να συμβουλευτούμε τον πνευματικό μας, ας προσευχηθύμε ταπεινά (το κατά δύναμιν) και ας ζητήσουμε από τον Θεό να μας φωτίσει. Αλλά όλες αυτές τις απορίες που μας δημιουργούνται στην καθημερινότητά μας καλόν είναι να τις γράφουμε κάπο (μαζί με τις αμαρτίες μας), ώστε να είμαστε έτοιμοι να τις μνημονεύσουμε στον πνευματικό μας, με την πρώτη ευκαιρία!
Το να παίρνουμε λάθος αποφάσεις μέχρι να ωριμάσουμε πνευματικά δεν είναι κακό, αντίθετα είναι απόλυτα φυσιολογικό. Το κακό ξεκινάει όταν δεν συνειδητοποιύμε ότι οι αποφάσεις ήταν λάθος και επομένως δεν κάνουμε τίποτε να διορθωθούμε.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”