Τετραυάγγελον τι;;;;;;

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Τετραυάγγελον τι;;;;;;

Δημοσίευση από Harrys1934 »

ΤΕΤΡΑΥΑΓΓΕΛΟΝ
Η Καινή Διαθήκη, η οποία ως γνωστόν αποτελεί το δεύτερον μέρος της όλης εν τη Εκκλησία Αγία Γραφή η Βίβλου, λέγεται και ιερά Γράμματα, ¨η Ευαγγέλιον

επειδή περιέχει το ευαγγέλιον το κηρυχθέν υπό του Χριστού και των Αποστόλων του` καίτοι Ευαγγέλια ειδικότερον λέγονται καθ’ έναν έκαστον τα τέσσαρα Ευαγγέλια τα γραφέντα υπό των αποστόλων Ματθαίου, Μάρκου, Λουκά, Ιωάννου,

Η Ευαγγέλιον εις ενικόν ως ένα βιβλίον λέγονται και τα τέσσαρα ομού. Κατ’ αντιστοιχίαν και αι επιστολαί του Παύλου πάσαι ομού ως γεγραμμέναι υπό ενός ονομάστηκαν

Απόστολος` έπειτα δε υπό τον γενικόν τίτλον Απόστολος περιελήφθησαν πάντα τα λοιπά βιβλία της Κ. Διαθήκης πλην των τεσσάρων Ευαγγελίων.

Μετά την συμπερίληψιν των Πράξεων εδημιουργηθει και το όνομα Πραξαπόστολος. Κατ’ αντίστρροφον πλέον οδόν προέκυψε και το αντίστοιχον όνομα Τετραυάγγελον.

¨Ώστε Ευαγγέλιον και Απόστολος ¨η Τετραυάγγελον και Πραξαπόστολος, είναι τα δύο μέρη της Κ. Διαθήκης, όπως παλαιά και η καινή Διαθήκη είναι τα δύο μέρη της Αγίας Γραφής. Λέγεται τέλος η Αγία Γραφή ολόκληρος ¨η και μόνη η Κ. Διαθήκη Κανών
Για τους φιλους μας
Χάρης
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Άβαταρ μέλους
preloude
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: ΤΕΤΡΑΥΑΓΓΕΛΟΝ ΤΙ;;;;;;

Δημοσίευση από preloude »

ειναι δυσκολο να κυρητης το ευαγγελιο,εαν δεν γνωριζης γραμματικη,και αρχαια ελληνικα,και ακομα δυσκολοτερο ειναι να κυρητης,τον κατ ουσιαν λογον του θεου,διοτι εδω δεν χρειαζονται μονον γραμματικες λεξεις,αλλα και θεικες.
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harrys1934 »

Καλέ μας φίλε είμαι κάπως αισιόδοξος για την τελική, νίκη γιατί θα παρουσιαστώ με την
άδεια του ψαρά, κι εσείς οι πολλοί πάρετε όλλα τα πτυχία που αποκτήσατε επί της γης, να τα παρουσιάσετε ως ντοκουμέντο των γραμματικών σας γνώσεως.

Άν έχετε καλή γνώση γραφών εδω η Ρόδος ειδού και το πήδημα. Δεν έχω δει κάτι Αγιογραφικό να έχετε παρουσιάσει μια και έχετε καλές γραμματικές γνώσεις.

Αν δεν φτάνει όσο έχω δοκιμαστεί μέχρι σήμερα, κάνετε ένα κόπο να μου βάλλεται ερωτήσεις των Γραφών. Και θα έχω κι εγώ το ίδιο δικαίωμα να σε δοκιμάσω.

Να σε βάλω μέσα στην Αγία Γραφή να ερμηνεύσεις θέματα. Και αν βγεις από κει μέσα τότε ναι αξίζει που έμαθες γράμματα
Και ως αρχή, απόδειξε για το αειπάρθενο της Παναγίας μας μέσω των γραφών, και να μην λένε οι αιρετικοί αυτά που λένε
Ευχαριστώ. Τέτοια πρωτοκαθεδρία δεν την περίμενα.
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

Μην στεναχωριέσαι Χάρη , η μέρα τόχει.
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Άβαταρ μέλους
preloude
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από preloude »

συμπληρωνω δεν καυτηριαζω ουτε αντιδικω.
ισως δεν εχω εκφραστη κατανοητος.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”