Ήξεραν και τη Γέννηση και την Σταύρωση
Συντονιστής: Συντονιστές
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Ήξεραν και τη Γέννηση και την Σταύρωση
ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΝΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΩΣΗ
Θησαυροί Γραφής
Δεν αρκεί η ανάγνωσης μόνον. Χρειάζεται κυρίως η εφαρμογή. Εις την παλαιάν Γραφή ποτέ δεν επίστευσαν, αν και ήξεραν από την Γραφή την γέννησιν του Χριστού, εις τα σημεία και τα θαύματα, που έκαμε.
Γνωρίζουν από τας προφητείας της Παλαιάς και τον τόπον της γεννήσεως, και την σταύρικήν του θυσίαν, και τον ενταφιασμόν του και την ανάστασιν του.
Γνωρίζουν και την ανάληψιν του εις τους ουρανούς και την εκ δεξιών του Πατρός καθέδραν, και την επιφοίτησιν του Αγίου Πνεύματος.
Γνωρίζουν την έξοδον όλων μαζί των Αποστόλων εις το κήρυγμα, την αποδοκιμασίαν της συναγωγής εκ μέρους του Θεού, και τη θείαν καταγωγή και ευγένειαν της Εκκλησίας.
Και όμως, παρ’ όλα αυτά ευρίσκονται εις την απιστίαν.
Χαρης
Θησαυροί Γραφής
Δεν αρκεί η ανάγνωσης μόνον. Χρειάζεται κυρίως η εφαρμογή. Εις την παλαιάν Γραφή ποτέ δεν επίστευσαν, αν και ήξεραν από την Γραφή την γέννησιν του Χριστού, εις τα σημεία και τα θαύματα, που έκαμε.
Γνωρίζουν από τας προφητείας της Παλαιάς και τον τόπον της γεννήσεως, και την σταύρικήν του θυσίαν, και τον ενταφιασμόν του και την ανάστασιν του.
Γνωρίζουν και την ανάληψιν του εις τους ουρανούς και την εκ δεξιών του Πατρός καθέδραν, και την επιφοίτησιν του Αγίου Πνεύματος.
Γνωρίζουν την έξοδον όλων μαζί των Αποστόλων εις το κήρυγμα, την αποδοκιμασίαν της συναγωγής εκ μέρους του Θεού, και τη θείαν καταγωγή και ευγένειαν της Εκκλησίας.
Και όμως, παρ’ όλα αυτά ευρίσκονται εις την απιστίαν.
Χαρης
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Re: ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΩΣΗ
Kαι οι δαίμονες και γνωρίζουν και πιστεύουν και περισσότερο απο εμας.
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Στο μόνο που είχαν μπερδευτεί οι δαίμονες, δεν ήξεραν αν αυτός είναι όντος ο Χριστός. Είχαν την αμφιβολία τους, νομίζοντας ότι είναι κι αυτός ένας, σαν του προφήτες που πέρασαν. Γιατί αν ήξεραν δεν ήσαν τόσο χαζοί να τον σταυρώσουν, γιατί ήξεραν τι θα πάθουν. Αυτό που έπαθαν
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
- theodora
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Harrys1934 έγραψε:Στο μόνο που είχαν μπερδευτεί οι δαίμονες, δεν ήξεραν αν αυτός είναι όντος ο Χριστός. Είχαν την αμφιβολία τους, νομίζοντας ότι είναι κι αυτός ένας, σαν του προφήτες που πέρασαν. Γιατί αν ήξεραν δεν ήσαν τόσο χαζοί να τον σταυρώσουν, γιατί ήξεραν τι θα πάθουν. Αυτό που έπαθαν
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
Και ιδού έκραξαν λέγοντες ( οι δαίμονες). Τι ημίν και σοί, Ιησού υιέ του Θεού; ήλθες ώδε προ καιρού βασανίσαι ημάς;
Κατα Μτθαίον...
Κατα Μτθαίον...
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Τότε πρέπει να πιάσουμε το θέμα από πιο ψηλά. Γιατί ο Χριστός γεννήθηκε ασπόρος από την Παρθένο Μαρία; Και θα κατέβουμε μέχρι να βρούμε αν οι διάβολος ήταν σίγουρος ότι αυτός ήταν ο Χριστός ¨η όχι
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Eγώ έγραψα κάτι για προβληματισμό και μόνο. Η ψυχήμου ή η δικιά σου δεν κρέμεται απο αυτά.. Ας αποφύγουμε τις Βυζαντινολογίες.... ΑΝ οι άγγελοι ήταν αρσενικοί ή θυληκοί... δώσανε και σ'αυτό απάντηση...
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Δεν λέω Βυζαντινολογίες και μιλώ πάντα, και τώρα μέσα από την Γραφή ,γιαυτο για να μην πω τίποτα άλλο απαντώ με το ¨Α΄΄ Πέτρου α΄΄ 12--Και τέλος
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Η α επιστ. Πετρου, α 12, δεν γραφει κατι σχετικο ή κανω λάθος; Τι έπαθες δεν κατάλαβα; Μήπως δεν εντόπισα το χωρίο σωστά; Για γράψε τι λέει.
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Ο διάβολος ήταν Άγγελος; ΟΚ;;
στο ¨Α΄΄ Πέτρου τι λέει; ότι και οι άγγελοι δεν μπορούσαν να εννοήσουν τι γίνεται ¨Άγγελοι του Φωτός και του σκότους Δεν μπορούσαν να εννοήσουν. Λοιπον εκεί είναι όλο το κρυφό μυστικό. Ο Θεός αφήνει τους Αγγέλους να εννοήσουν όσα εκείνος επιτρέπει Αμφιβολία;;; Ζουν κοντα στον Θεό δεν έπρεπε να ξέρουν;
Και όμως το εδάφιο λέει ήθελαν να σκύψουν να καταλάβουν Τι είναι οι Άγγελοι ελεύθεροι; μπορούν να πάνε όπου θέλουν αν δεν τους δοθεί παραγγελία από τον Θεό για κάποιο έργο;;
Αφού οι Άγγελοι του Θεού δεν μπορούσαν να καταλάβουν, πως θα έδινε την άδεια στον διάβολο να ξέρει; Και ερχομέ στο ότι ο Χριστού γεννήθηκε ασπόρος για να μην κληρονομήσει το προπατορικό αμάρτημα.
Γιατί έστω και μόνο αυτήν την αμαρτία να είχε δεν ήταν ικανός να μας σώσει, γιατί θα έπρεπε πρώτα να ζητήσει πρώτα συγχώρεση ο ίδιος από τον Θεό.
Αν ήταν διαφορετικά θα μπορούσε και η Παναγία να μας σώσει γιατί το μόνο αμάρτημα που είχε ήταν το προπατορικό. Και ο διάβολος είχε το δικαίωμα έστω και μία αμαρτία να έχεις να είσαι δικός του. Γιαυτό στο 40 άριο όρος τρεις φορές ο διάβολος τον δοκίμασε να δει αν είναι αυτός ο Χριστός.
¨Ήξερε λοιπόν ότι αν ήταν αυτός ο Χριστός δεν θα τον σταύρωνε γιατί σαν αναμάρτητος δεν μπορούσε να τον κρατήσει στον Άδη φυλακισμένο. Και έτσι μπόρεσε να μας σώσει εμάς. Σε κάποια από τα βιβλία που έχω διαβάσει γίνεται διαφωνία με τον Αδη ο διάβολος
ποιος φταίει που έκαναν το λάθος και λέει ο αδη εσύ φταις που τον έφερες κάτω αφού ήταν αναμάρτητος Μα τον είδα που έκλεγε και ζλήταγε βοήθεια από τον Θεό. Και του λέει ο Αδης το έκανε για να ξεγελάσει εσένα.
Αυτό αν θες πιστεύεις αλλα το έφερα σαν ένα παράδειγμα ότι ο διάβολος νόμιζε ότι ήταν σαν ένας από τους προφήτες. Αυτό μπορεί να αποδειχτεί με πολλά σημεία των Γραφών αλλα θα γράψω βιβλιο τότε όταν αναφερόμαστε στην περίπτωση των ψυχών των κεκοιμημένων
Ζουν έχουν γνώση και χαίρονται Μ. Αθανάσιος ΑΝ κοιτάξεις πιο πολύ την γραφή θα δεις δεν μπορείς να πάρεις ένα εδάφιο της Γραφής μεμονωμένο για να λύσεις κάποιο θέμα Από τίποτα έγραψα πολλά συγχώρα με
στο ¨Α΄΄ Πέτρου τι λέει; ότι και οι άγγελοι δεν μπορούσαν να εννοήσουν τι γίνεται ¨Άγγελοι του Φωτός και του σκότους Δεν μπορούσαν να εννοήσουν. Λοιπον εκεί είναι όλο το κρυφό μυστικό. Ο Θεός αφήνει τους Αγγέλους να εννοήσουν όσα εκείνος επιτρέπει Αμφιβολία;;; Ζουν κοντα στον Θεό δεν έπρεπε να ξέρουν;
Και όμως το εδάφιο λέει ήθελαν να σκύψουν να καταλάβουν Τι είναι οι Άγγελοι ελεύθεροι; μπορούν να πάνε όπου θέλουν αν δεν τους δοθεί παραγγελία από τον Θεό για κάποιο έργο;;
Αφού οι Άγγελοι του Θεού δεν μπορούσαν να καταλάβουν, πως θα έδινε την άδεια στον διάβολο να ξέρει; Και ερχομέ στο ότι ο Χριστού γεννήθηκε ασπόρος για να μην κληρονομήσει το προπατορικό αμάρτημα.
Γιατί έστω και μόνο αυτήν την αμαρτία να είχε δεν ήταν ικανός να μας σώσει, γιατί θα έπρεπε πρώτα να ζητήσει πρώτα συγχώρεση ο ίδιος από τον Θεό.
Αν ήταν διαφορετικά θα μπορούσε και η Παναγία να μας σώσει γιατί το μόνο αμάρτημα που είχε ήταν το προπατορικό. Και ο διάβολος είχε το δικαίωμα έστω και μία αμαρτία να έχεις να είσαι δικός του. Γιαυτό στο 40 άριο όρος τρεις φορές ο διάβολος τον δοκίμασε να δει αν είναι αυτός ο Χριστός.
¨Ήξερε λοιπόν ότι αν ήταν αυτός ο Χριστός δεν θα τον σταύρωνε γιατί σαν αναμάρτητος δεν μπορούσε να τον κρατήσει στον Άδη φυλακισμένο. Και έτσι μπόρεσε να μας σώσει εμάς. Σε κάποια από τα βιβλία που έχω διαβάσει γίνεται διαφωνία με τον Αδη ο διάβολος
ποιος φταίει που έκαναν το λάθος και λέει ο αδη εσύ φταις που τον έφερες κάτω αφού ήταν αναμάρτητος Μα τον είδα που έκλεγε και ζλήταγε βοήθεια από τον Θεό. Και του λέει ο Αδης το έκανε για να ξεγελάσει εσένα.
Αυτό αν θες πιστεύεις αλλα το έφερα σαν ένα παράδειγμα ότι ο διάβολος νόμιζε ότι ήταν σαν ένας από τους προφήτες. Αυτό μπορεί να αποδειχτεί με πολλά σημεία των Γραφών αλλα θα γράψω βιβλιο τότε όταν αναφερόμαστε στην περίπτωση των ψυχών των κεκοιμημένων
Ζουν έχουν γνώση και χαίρονται Μ. Αθανάσιος ΑΝ κοιτάξεις πιο πολύ την γραφή θα δεις δεν μπορείς να πάρεις ένα εδάφιο της Γραφής μεμονωμένο για να λύσεις κάποιο θέμα Από τίποτα έγραψα πολλά συγχώρα με
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.