Κι εγώ Χάρη, με όλο το σεβασμό μου για τις γνώσεις σου, νομίζω ότι ο διάβολος γνώριζε ότι ο Χριστός είναι Υιός του Θεού, αλλά δεν γνώριζε την Αποστολή Του. Αν το γνώριζε τότε δεν θα έβαζε τον Ιούδα να τον προδώσει, ούτε τους Εβραίους να τον σταυρώσουν. Η αυτοθυσία από αγάπη είναι έννοια άγνωστη για τον διάβολο.
Τέλος πάντων, όπως λέει κι ο Σπάρτακος και οι δαίμονες γνωρίζουν το Θεό και πιστεύουν σ΄αυτόν, δεν αρκεί όμως η πίστη, αυτό που τους λείπει είναι αγαθή προαίρεση και η Αγάπη. Ο δρόμος της σωτηρίας είναι "πίστη δ' αγάπης ενεργουμένη"
Ήξεραν και τη Γέννηση και την Σταύρωση
Συντονιστής: Συντονιστές
Re: ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΩΣΗ
Διάβασα Harry με προσοχή την απάντηση σου και σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο. Εχω και εγώ υπ΄όψη μου ότι πράγματι οι ουράνιες δυνάμεις δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουν και να κατανοήσουν τα απότερα σχέδια και ενέργειες του Θεού, και τον τρόπο με τον οποίο ενεργεί, γιατί αυτό ακριβώς νομίζω ότι είναι η κενρική ιδέα των όσων έγραψες, περί ασπόρου συλλήψεως, αναστάσεως και εξουδετέρωση του κεντριού του Αδη κλπ. Εμέις όμως οι άνθρωποι πολύ περισσότερο δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, τι ακριβώς κατανοούν και τι όχι οι ουράνιες δυνάμεις, όταν δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε ο ένας άνθρωπος τον άλλον. Έτσι θα σου έλεγα ότι ότι συμφωνούμε στην λογική σκέψη ότι οι ουράνιες δυνάμεις δεν ειναι δυνατόν να τα κατανοούν και να τα γνωρίζουν όλα ( πόσο μάλλον εμείς), αλλά μας είναι αδύνατον να γνωρίζουμε τι ακριβως κατανοούν αυτές και τι όχι. Έτσι με την γέννηση του Κυρίου, οι βοσκοί είδαν ουράνια κλίμακα προς την γή, και τους αγγέλους του Θεού να υμνούν τον γεννηθέντα Υιό του Θεού ( άσχετα αν δεν γνώριζαν και δεν κατανοούσαν, όπως κάποιος άγιος πατέρας λέγει, το πως συνέβαινε και στον ουρανό η Αγία Τριάς να είναι ΚΑΙ στη γή το Δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, και μάλιστα τέλειος άνθρωπος) Αυτό είναι ένα απο τα πολλά παραδείγματα που θα μπορούσα να παραθέσω. Όσον αφορά τις σκοτεινές δυνάμεις και το πως ενεργούν είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, που θα μπορούσε να ειναι θέμα του forum, ξεκινώντας όμως απο τις πιό πάνω παραδοχές. Καλή εβδομάδα σε εσένα, τον filota τους συνελεστές του forum και όλους....
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.