Καπετάνιε η συνείδησή μας πρέπει να μας απαλάσσει από βάρος της ευθύνης των αμαρτιών μας, όταν τις εξομολογούμαστε. Αν δεν το κάνει δεν είναι υγιής συνείδηση. Το ότι θα αμαρτάνουμε σ' όλη μας τη ζωή είναι αναπόφευκτο και σαν τέτοιο πρέπει να το αποδεχτούμε. Η ειλικρινής και έμπρακτη μετάνοια μας απαλάσσει από το βάρος των αμαρτιών μας. Αυτό που πρέπει ν' αποζητούμε, για να είμαστε στο σωστό δρόμο, είναι η συνεχής προσπάθεια να πλησιάσουμε το Θεό και να Τον γνωρίσουμε. Στην πορεία μας θα έχουμε και πτώσεις και πισωγυρίσματα, όμως δεν πρέπει να σταματάμε εκεί, αλλά να συνεχίζουμε την προσπάθεια μέχρι τη δικαίωση.Captain Yiannis έγραψε: Σεβαστέ Νικόλαε ,
Αν είναι έτσι , η ταπεινή μου γνώμη είναι , Αλοίμονό μας!!
Εγώ μπορεί να μην συγχωρώ τον εαυτό μου γιά κάτι απλό , και έτσι να το εκμεταλευτούν τα τελώνια.
Αλλά όμως , Αυτός ,που Ξέρει , ίσως και να με συγχωρήσει , και με τον φύλακα Άγγελο να με προστατεύσει.
Προσωπικά επαφίεμαι στην Αγάπη του , γιατί δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε βεβαρημένη συνείδηση , για το πλήθος των αμαρτιών μας.
Δόξα τω Θεώ
Αλίμονο να περιμέναμε να δικαιωθούμε μόνο από τα έργα μας. Τότε δε θα μπορούσε να δικαιωθεί κανένας ζωντανός. Ο Δίκαιος Κριτής θα συνεκτιμήσει την πίστη, την προαίρεση και τα έργα με άπειρη Αγάπη και Έλεος. Πρέπει όμως να ελπίζουμε ανυποχώρητα σ' αυτό, γιατί υπάρχει το ρητό του ποιητή: "όποιος στη μάχη πάει για να πεθάνει, τη μάχη στρατιώτη μου τη χάνει".