Μπορούμε να έχουμε ειρήνη?

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

xenia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Μπορουμε να εχουμε ειρηνη?

Δημοσίευση από xenia »

Μάλλον διαθέτεις πολλή αγάπη για να την βάζεις δύο φορές μέσα σε μία πρόταση :wink:
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

Κι ομως υπαρχουν ανθρωποι που νιωθουν πολυ αγαπη για τους αδελφους τους,σπανιο αλλα αληθινο και πολυ ομορφο!!!!!Αλιμονο στους πολλους!!!!!
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

Τέσσαρες είναι οι προϋποθέσεις με τις οποίες μπορούμε να κερδίσουμε την ειρήνη της καρδιάς και της συνειδήσεως:

α) Να ζητάμε πάντοτε τα ταπεινά

β) Να ευχαριστούμε για όλα, ακόμη και γι' αυτά πού είναι ελάχιστα αναγκαία στην ζωή μας

γ) Να προσευχόμαστε πάντοτε για να γίνει μόνο το θέλημα του Θεού στην ζωή μας και

δ) να αφήνουμε όλα στο θέλημα του Θεου
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Μπορούμε να έχουμε ειρήνη?

Δημοσίευση από Harrys1934 »

Ελπίδα καλή μας φίλη, αυτά βέβαια δεν τα έγραψες εσύ η ίδια, γιατί τότε θα ήσουν άριστος θεολόγος. ¨Έκανες τον ταχυδρόμο, όπως κάνω κι εγώ κάθε μέρα. Τόσα και άλλα τόσα να φέρεις με το ταχυδρομείο, αν δεν τηρείς όσο μπορείς τον ΥΜΝΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ Ά-Κορινθίους ΙΓ-13 και.... είρίνη δεν θα βρεις ποτέ. Και αν θαύματα κάνεις αλλά δεν έχεις αγάπη μέσα σου.. Αλήθεια πως μπορείς να κάνεις θαύμα και να μην έχεις αγάπη μέσα σου;;;; Σοβαρό το ερώτημα..
Θα το πω όμως . Πολύ αγαπολογία γίνεται, και την βλέπεις φανερά, αλλά δεν την διακρίνεις σε αυτόν που το λέει.
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Για μας τους Χριστιανούς η Ειρήνη δεν είναι αφηρημένη έννοια, αλλά πρόσωπο. Είναι ο Χριστός. Όσο, λοιπόν, Τον πλησιάζουμε τόσο αυξάνεται η Ειρήνη μέσα μας.

Ο Χριστός έλεγε σ΄όσους συναντούσε "Ειρήνη υμίν", ως υπέρτατη ευχή κι εννοούσε η Χάρις του Θεού να είναι πάντα μαζί σας. Αυτό που επιδιώκουμε με την πνευματική μας προσπάθεια είναι να καθαρίσουμε τον εαυτό μας από τις αμαρτίες και τα πάθη για να έρθει να κατοικήσει ο Χριστός μέσα μας και να μας περιβάλλει με τη Χάρι Του. Όσο το καταφέρνουμε με τη Μετάνοια και τη Θεία Κοινωνία, νοιώθουμε και την Ειρήνη να μας γεμίζει. Όταν παρασυρόμαστε και πάλι απ' τα πάθη μας και διώχνουμε το Χριστό απ' την καρδιά μας, αισθανόμαστε και πάλι αναστατωμένοι και μπερδεμένοι και φεύγει η Ειρήνη από μέσα μας.
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

Harrys1934 έγραψε:Ελπίδα καλή μας φίλη, αυτά βέβαια δεν τα έγραψες εσύ η ίδια, γιατί τότε θα ήσουν άριστος θεολόγος. ¨Έκανες τον ταχυδρόμο, όπως κάνω κι εγώ κάθε μέρα. Τόσα και άλλα τόσα να φέρεις με το ταχυδρομείο, αν δεν τηρείς όσο μπορείς τον ΥΜΝΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ Ά-Κορινθίους ΙΓ-13 και.... είρίνη δεν θα βρεις ποτέ. Και αν θαύματα κάνεις αλλά δεν έχεις αγάπη μέσα σου.. Αλήθεια πως μπορείς να κάνεις θαύμα και να μην έχεις αγάπη μέσα σου;;;; Σοβαρό το ερώτημα..
Θα το πω όμως . Πολύ αγαπολογία γίνεται, και την βλέπεις φανερά, αλλά δεν την διακρίνεις σε αυτόν που το λέει.

Μακαρι Χαρη μου να ειχα τοσες γνωσεις και να τα εγραφα απο ολα απο μονη μου :cry: :cry: :cry: :cry: οι αποριες ομως πηγαζουν απο μενα....
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”