Χριστιανός γιατρός...εικόνα ή εικονική πραγματικότητα?

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Χριστιανός γιατρός...εικόνα ή εικονική πραγματικότητα?

Δημοσίευση από eleimon »

Ο Θεός μας παραχώρησε την επιστήμη και την ιατρική λόγο της πνευματικής μας ασθένειας να οικονομήσουμε τον συνάνθρωπο μας στην ασθένεια του, εμείς την μετατρέψαμε σε μέσον θανάτου και εκμετάλλευσης. Την εξαντλούμε στην βαρβαρότητα της εμπάθειας μας και του χρήματος. Σήμερα οι ιατρικές σχολές, η έρευνα τους, τα νοσοκομεία, τα ιατρικά περιοδικά και ότι έχει σχέση με την ιατρική ολοένα και περισσότερο ελέγχονται από ένα και μοναδικό κριτήριο και αυτό είναι το κέρδος των μετόχων. Οι αριθμοί ευημερούν και αυτό φτάνει. Στήνεται και διογκώνεται, και επιτρέπεται γιατί οι άνθρωποι θέλουν μάγους και όχι ιατρούς. Θέλουν θαύματα αλλά όχι μυστήριο, θέλουν ευτυχία αλλά όχι σταυρό. Αλλά και οι ιατροί θέλουν εξουσία και όχι διακονία. Προτιμούν να σταυρώνουν και όχι να σταυρωθούν. Ο σταυρός δεν χωρίζει τον χρόνο, χωρίζει τις σχέσεις. Ή σταυρώνω το εγώ μου, δηλαδή τον εαυτό μου, και κινούμαι αγαπητικά προς τον άλλον, ή προβάλω το εγώ μου στον άλλο, σταυρώνοντας αυτόν.Κι ερχομαι να ρωτησω υπαρχει μεσα στην επιστημη της Ιατρικης που ειναι απ τις πιο σημαντικες επιστημες ο Χριστος?

Ένα μεγάλο μέρος άσκοπων επεμβάσεων είναι οι καισαρικές. Υπάρχει κατακραυγή διότι οι καισαρικές έχουν φτάσει το 24% στην Αμερική ενώ στην Δανία είναι μόλις 8%. Τι να πούμε για την Ελλάδα που έχει φτάσει το 60%?! Είναι γνωστό ότι όποτε έχουν γίνει απεργίες γιατρών που κράτησαν πάνω από 1 μήνα η θνησιμότητα έπεσε από 18 έως 50 %. Εάν προσθέσουμε στις στατιστικές μας περί ορίου ζωής και τις εκτρώσεις η ιατρική είναι κύρια αιτία μείωσεις του ορίου ζωής. Στην ιατρική εάν ρωτήσεις «γιατί» θα φτάσεις στο χάσμα της πίστης.
Είναι φανερό ότι η ιατρική από διακονία αγάπης και ζωής μετατρέπεται ραγδαία σε διακονία θανάτου και εκμετάλλευσης. Για να καταλάβετε πως λειτουργεί η σημερινή ιατρική πρέπει να έχετε υπόψη την λογική του δίαιραι και βασίλευαι. Στο σύνολο όλες αυτές οι από μόνες τους αδιάφορες η και καλές πράξεις καταλήγουν σε μια τραγωδία. Κανένας μας δεν βλέπει το όλο.

Άσκηση της αρετής είναι η βασική προϋπόθεση αυτής της οδού αλλιώς βγάζω απωθημένα στον ασθενή. Ζώντας την ιεροσύνη εις την οποία βαπτισθήκαμε και χριστήκαμε φανερώνομαι τον Ιησού. Θυσιάζοντας τον εαυτό μας για τον άλλο συμμετέχομε στο έργο του Χριστού. Το τάλαντο ή η κλήση της ιατρικής μεταμορφώνετε σε χάρισμα όταν γίνετε μέσων αποκάλυψης της βασιλείας του Θεού, τον Χριστό. Αυτή είναι και η αποστολή μας. Γιατρός είναι ιερέας όταν εξασκεί σωστά το χάρισμα του. Ελευθερώνει τον άνθρωπο από τα πράγματα – αρρώστια και αντιλήψεις. Δεν συμβιβαζόμαστε με τον θάνατο αλλά ζούμε την νίκη επί του θανάτου. Στο βάθος δεν υπάρχει θυσία διότι αυτό που είναι θυσία είναι ο ποιο φυσικός τρόπος ζωής – η αγάπη. Για αυτό η χαρά δια του σταυρού έρχεται. Άραγε δεν είναι και θυσία! Αν η θυσία συνοδεύεται από πόνο είναι λόγο της προσωρινής ανταρσίας της φύσης μας.

Πρέπει να είμαστε έντιμοι στην επίγνωση των αδυναμιών η δυνατοτήτων μας, στην αναμονή ενός θαύματος η μιας ελευθερίας, που υπερβαίνει τα όρια της απλής θεραπείας, και που είναι κρυμμένη στην καρδιά του Θεού για τον καθένα άνθρωπο, για τον οποίο στο πέλαγος της αγάπης Του έχει προβλέψει κάτι το απείρως συγκλονιστικό: την Ανάσταση!»

«Άγιοι Ανάργυροι και θαυματουργοί, επισκέψασθε τας ασθενείας ημών, δωρεάν ελάβατε, δωρεάν δότε ημίν.» Θεράπον, θεραπεία, θεραπευμένος. Θέρος. Θείος έρως. Η αρχή το μέσο και το τέλος. Ας λειτουργήσουμε έτσι ώστε και για μας να πουν, «Αθλοφόρε άγιε, και ιαματικέ (ονομα), πρέσβευε τω ελεήμονη Θεώ, ίνα πταισμάτων άφεσιν, παράσχη ταις ψυχαίς ημών.» Αυτοί είναι οι ιατροί της Εκκλησίας, οι εικόνες της Εικόνος. Αμήν.

Αντιαιρετικο Εγκολπιο
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”