Το βράδυ της Αναστάσεως μεταλαμβάνουν όλοι?
Συντονιστής: Συντονιστές
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας
Το βράδυ της Αναστάσεως μεταλαμβάνουν όλοι?
Θυμαμαι καποτε τους πιο παλιους γιαγιαδες,παππουδες που ελεγαν οτι το βραδυ της Αναστασεως μπορουν να κοινωνησουν ολοι κι ας μην εχουν εξομολογηθει....Ισχυει κατι τετοιο?
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
-
- Βασικός Αποστολέας
Re: Το βραδυ της Αναστασεως μεταλαμβανουν ολοι?
Το πιο σωστό είναι να μεταλαμβάνουν όλοι αφου πρωτα εξομολογηθούν.Ειδικά αυτό που γίνεται να μεταλαμβάνουν το πρωί του Μ.Σαββάτου και μετά το χριστός Ανέστη να φεύγουν είναι κάπως τραβηγμένο.Βλέπω πλήθος κόσμου να φεύγει και να ακούγεται απο τα μεγάφωνα.......αναστήτο ο Θεός και διεσκορπιστήτωσαν οι εχθροί Αυτού και φυγλετωσαν απο προσωπου Αυτού οι μισούντες Αυτόν.......
Κρίμα και ντροπή γιατί το έκανα παλιά και εγώ..
Ο Θεός ιλάσθητί μι τον αμαρτωλό..
Κρίμα και ντροπή γιατί το έκανα παλιά και εγώ..
Ο Θεός ιλάσθητί μι τον αμαρτωλό..
- LOCKHEART
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Re: Το βράδυ της Αναστάσεως μεταλαμβάνουν όλοι?
Απο ότι ξέρω όντως εκείνη την ημέρα μπορούν να κοινωνήσουν όλοι ! είτε δεν έχουν εξομολογηθεί , είτει δεν έχουν μεταλάβει ποτέ ή έχει περάσει αρκετός καιρός.eleimon έγραψε:Θυμαμαι καποτε τους πιο παλιους γιαγιαδες,παππουδες που ελεγαν οτι το βραδυ της Αναστασεως μπορουν να κοινωνησουν ολοι κι ας μην εχουν εξομολογηθει....Ισχυει κατι τετοιο?
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
Kαλη σας μερα αδελφοι.
Φυσικα και οχι.
Φυσικα και οχι.
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας
Καλη σου μερα και σενα pan,απο που εχει βγει τοτε αυτο το παραδοξο και πολλοι ανθρωποι προβαινουν να παρουν τα Θεια Μυστηρια χωρις την καταλληλη προετοιμασια?
Εχω ξαναπει πιο παλια οτι σ ενα χωριο της Αρκαδιας ο ιερεας μιας ενοριας το Δεκαπενταυγουστο και το βραδυ της Αναστασεως καλει ολους τους πιστους να μεταλαβουν ανεξαιρετως....δεν εχει κριμα αυτος ο ανθρωπος για τις τοσες ψυχες που δεν ειναι ετοιμες?
Εχω ξαναπει πιο παλια οτι σ ενα χωριο της Αρκαδιας ο ιερεας μιας ενοριας το Δεκαπενταυγουστο και το βραδυ της Αναστασεως καλει ολους τους πιστους να μεταλαβουν ανεξαιρετως....δεν εχει κριμα αυτος ο ανθρωπος για τις τοσες ψυχες που δεν ειναι ετοιμες?
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Απο το διαβολο!eleimon έγραψε:απο που εχει βγει τοτε αυτο το παραδοξο .............δεν εχει κριμα αυτος ο ανθρωπος για τις τοσες ψυχες που δεν ειναι ετοιμες?
Θα δοση μεγαλο λογο αδελφε.
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Και εγώ έχω ακούσει ότι μπορούν να μεταλάβουν όλοι - όμως θα πω το εξής -
αν μπορούν με τη συνείδησή τους να μεταλάβουν χωρίς να έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα τότε............
αν μπορούν με τη συνείδησή τους να μεταλάβουν χωρίς να έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα τότε............
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας
Δε ξερω Βασιλικη νομιζω ομως οτι ο pan εχει δικιο.....με ποια συνειδηση μας? κι αν ειναι λανθασμενη? δε πρεπει να παρουμε ευχη απ το πνευματικο μας? εκτος κι αν κοινωνουμε πολυ συχνα και μας εχει πει ο πνευματικος οτι δε χρειαζεται να εξομολογουμαστε καθε φορα που μεταλαμβανουμε.
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Μόνο όποιος έχει την ευλογία του Πνευματικού του μεταλαμβάνει και εφόσον δεν έχει διαπράξει από την τελευταία επαφή με τον Πνευματικό του κάποιο σοβαρό αμάρτημα, που να τον εμποδίζει να κοινωνήσει. Αυτό ισχύει για οποτεδήποτε κάποιος μετέχει στη Θεία Λειτουργία και προφανώς και για την Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως. Άλλωστε κάθε Κυριακή η Θεία Λειτουργία είναι αναστάσιμη.eleimon έγραψε:Θυμαμαι καποτε τους πιο παλιους γιαγιαδες,παππουδες που ελεγαν οτι το βραδυ της Αναστασεως μπορουν να κοινωνησουν ολοι κι ας μην εχουν εξομολογηθει....Ισχυει κατι τετοιο?
Προσοχή, λοιπόν, όποιος θέλει να κοινωνήσει στη Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως ας προετοιμαστεί εγκαίρως. Και ας μην περιμένουμε την τελευταία βδομάδα της Σαρακοστής για να πάμε στον Πνευματικό μας, γιατί το λιγότερο που θα συμβεί είναι να ταλαιπωρηθούμε.
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Αυτό ακριβώς λέω Ελπίδα ......... μόνο ο κατάλληλα προετοιμασμένος μπορεί να κοινωνήσει - υπάρχουν και ατομα ομως που ίσως να .....μην έχουν συνήδεισηeleimon έγραψε:Δε ξερω Βασιλικη νομιζω ομως οτι ο pan εχει δικιο.....με ποια συνειδηση μας? κι αν ειναι λανθασμενη? δε πρεπει να παρουμε ευχη απ το πνευματικο μας? εκτος κι αν κοινωνουμε πολυ συχνα και μας εχει πει ο πνευματικος οτι δε χρειαζεται να εξομολογουμαστε καθε φορα που μεταλαμβανουμε.