ΘΩΜΑΣ Ο ΔΙΔΥΜΟΣ;;;
ΟΙ συγγραφείς και διάφοροι ερμηνευτές δεν ξεκαθαρίζουν αν ο Θωμάς ήταν όντος; Δίδυμος ¨η όχι. Υπάρχουν δύο εκδοχές. Η μία είναι και σε αυτήν κλίνουν οι περισσότεροι ότι ήταν δίδυμος αδερφός, και η άλλη ότι το δάκτυλο του του κάτω ποδιού του ήταν χωρισμένο σαν να ήταν δύο δάκτυλα.
Κατά αυτό το σημάδι υπάρχει και μια παράδοση ότι ο Κωνσταντίνος ο εξαδάκτυλος έχασε την Πόλη, και Κωνσταντίνος εξαδάκτυλος πάλι θα την ξανά πάρει. Και όλων ήταν στραμμένα τα μάτια στον πρώην βασιλιά της Ελλάδος Κωνσταντίνο, μην και ήταν αυτός γιατί είναι εξαδάκτυλος.
Στο πιο κύριο θέμα περί του Ευαγγελίου του Θωμά που είναι στα απόκρυφα. Εκεί έχει και ο Νικόδημος και ο Ιωσήφ που είναι όμορφα πολύ
Εκείνο όμως του Θωμά το χαλάει και γιαυτό απορίυθηκε με την πρώτη ,γιατί είναι στην αρχή. Ο Θωμάς γράφει την παιδική ηλικία του Χριστού από πέντε χρονών και έχει μέσα πολλές σκανταλιές παιδικές ,που έχουν τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία. Μάλιστα είχε βγάλει κακό όνομα και οι γείτονοι έκαναν παράπονα στον Ιωσήφ.
Θα πω μία περίπτωση ως παράδειγμα,.
Μετά από κάποια βροχή, μάζευε τα νερά από το ποταμάκι που έτρεχαν τα νερά, και με ένα λόγον μόνο τα καθάριζε κάνοντας από την λάσπη σαν πηγαδάκια ,που μαζευόντουσαν τα νερά. Ο δε υιός του Άννα του γραμματέως πήρε ένα κλαδί από το δένδρο ,και χάλασε τις λιμνούλες που είχε φτιάξει ο Ιησούς, και έφυγαν τα νερά.
Τότε αγανάκτησε ο Ιησούς και λέει στο παιδί. Ασεβή και ανόητε τι σε πείραξαν οι λάκκοι και τα νερά;; Ιδού και συ ως δένδρον αποξηρανθείς και μη βγάλεις φύλα και καρπόν. Και αμέσως το παιδί εκείνο εξιράνθει όλο αμέσως.
¨Ότι κακό γινόταν ένοχο έβγαζαν με μιας τον Ιησού. Μία ημέρα έπαιζαν όλλα τα παιδιά σε ένα σπίτι διώροφο εγκατελημένο. Ένα παιδί έπεσε από το πάνω παράθυρο και σκοτώθηκε. Αμέσως είπαν ότι ο Ιησούς τον έσπρωξε και σκοτώθηκε. Κατέβηκε ο Ιησούς από το κτίριο πήρε αγκαλιά το παιδί και τον ρώτησε μπρος σε όλους. Ζήνων, ποιος σε έσπρωξε και έπεσες εγώ;; Και τότε ήρθε πάλι η πνοή στο Ζήνων και είπε όχι μόνος μου γλίστρησα.
¨Έχει αρκετά τέτοια μέσα, αλλά έχει και κάποια ευχάριστα.
Να πω ένα. Πάλι παίζοντας με την λάσπη από βροχή έφτιαξε 12-στρουθία και τα έβαλε στην σειρά. ένας Ιουδαίος όταν είδε τι κάνει ο Ιησούς εν ημέρα Σαββάτο πήγε και το είπε στον Ιωσήφ.
¨Όταν ήρθε κοντά ο Ιωσήφ και κάνοντας παρατήρηση στον Ιησού, πήγε να χαλάσει τα στρουθία που είχε φτιάξει ο Ιησούς. Τότε ο Ιησούς βαστάζοντας τα χέρια του Ιωσήφ διέταξε τα στρουθία να πετάξουν, και ευθύς τα στρουθία πήραν ζωή και πέταξαν.
Με μερικά ακόμη του είδους αυτού τελειώνει το Ευαγγέλιο του Θωμά που δεν είχε κάτι να μας διδάξει ψυχωφελή. Τα άλλα ιδίως του Νικοδήμου είναι πιο όμορφα, και ταιριάζουν σε αυτά που μας έχουν διδάξει τα 4 Ευαγγέλια,. ¨Όμως η σοφία του Θεού μας έδωσε ότι χρειαζόμαστε για την ψυχή μας
Θωμάς ο Δίδυμος
Συντονιστής: Συντονιστές
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Θωμάς ο Δίδυμος
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΘΩΜΑΣ Ο ΔΙΔΥΜΟΣ
Χαρη μου ενα μεγαλο ευχαριστω....καθε θεμα που ειχα βαλει εδωσες και μια απαντηση,νασαι καλα,κι ευλογημενος..
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».