Σεβασμός πίστης
Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Σεβασμός πίστης
Lockheart ειπε...Θα σου πω μια άποψη πνευματικού ενός φίλους που είχε θέμα ξέρεις τι είπε ο πνευματικός του; "Φερτην εδω θα την πεισω "!
Την επεισε τελικα?...και στη περιπτωση που δε πειθεται? εκει τι θα κανεις? με τι γαμο θα παντρευτεις εσυ ως ορθοδοξος χριστιανος? αν αυτη δε δεχεται ν αλλαξει τη πιστη της...
Την επεισε τελικα?...και στη περιπτωση που δε πειθεται? εκει τι θα κανεις? με τι γαμο θα παντρευτεις εσυ ως ορθοδοξος χριστιανος? αν αυτη δε δεχεται ν αλλαξει τη πιστη της...
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Lol, δεν πειράζει...LOCKHEART έγραψε:Evi_J έγραψε:
Αχ... άλλος προσθέτει το "L"... άλλος αλλάζει το "υ" (Εύη) me to "φ"... και μετά... κάποιοι άλλοι κάνουν το ίδιο λάθος πάλι.... εις διπλούν δηλ.... Τελικά το "Εύη" είναι δύσκολο όνομα από ότι φαίνεται...![]()
Σορρυ κεκτημένη ταχύτητα
Άκου Σπύρο.. αυτήν μόλις την στιγμή άρχισαν τα "απανθίσματα" στην Πειραϊκή εκκλησία. Το θέμα είναι ο γάμος. Άνοιξε το ραδιόφωνο να το ακούσεις γιατί σε αφορά....
ΥΓ: Ο π. Μυτηλιναίος μιλάει πολύ επεξηγηματικά (ευτυχώς) γι' αυτό μην παραξενευτείς αν ακούσεις και μερικά άσχετα... θα δεις την σχέση μετα...
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Σπύρο είπα : "Αν ΔΕΝ δέχεται να πειστεί"!LOCKHEART έγραψε:Συγνώμη ρε Απόστολε δηλαδή αν κάπόιος ερωτευτεί αλλόθρησκη και η ίδια δεν θέλει να βαπτιστεί επηδει πχ ειναι μουλουλμάνα η βουδίστρια δηλαδή κάνουμε διαχωρισμό ; ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ! του ένωσε η αγαπη και θα τους χωρίσουν οι θρησκειες ; τι να πω..... κριμα....aposal έγραψε:
Σε περίπτωση που η γυναίκα που έχεις ερωτευθεί είναι αλλόθρησκη πρέπει πρώτα να βαπτιστεί ορθόδοξη. Αν η ίδια δεν το δέχεται, κατά την άποψή μου πρέπει να την ξεχάσεις.
Αν είναι τύποις Χριστιανή ορθόδοξη αλλά εμμένει στις προγαμιαίες σχέσεις, θα πρέπει να ζητήσεις την άποψη του πνευματικού σου.
Θα σου πω μια άποψη πνευματικού ενός φίλους που είχε θέμα ξέρεις τι είπε ο πνευματικός του; "Φερτην εδω θα την πεισω "!
Δεν γίνεται διαχωρισμός, απλά ιεράρχηση : Πάνω απ' όλα η αγάπη προς τον Κύριο!
Και ο έρωτας δεν είναι σίγουρο ότι εμπεριέχει και αγάπη! Μακάρι να την έχει!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
μα αν ενας χριστιανος δε θεωρει οτι το να κανει ερωτα πριν το γαμο ειναι αμαρτημα ώστε αν υποχωρησει να το νιώθει βάρος τοτε δεν υπαρχει θεμα! φυσικα και θα υποχωρήσει εκείνος, αν δεν πιστεύει ο ίδιος οτι ειναι αμαρτία πώς θα το πιστέψει η κοπέλα που είναι και άθεη ή αλλόθρησκη; εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα για τον ίδιο αφού οι πράξεις του δεν ερχονται σε αντίθεση με τα πιστεύω του, εγω νομιζα οτι αυτο ηταν το θεμα τι κανουμε αν ο αγαπημενος μας μάς ζητά κατι που είναι αντίθετο με αυτό το οποίο πιστεύουμε και για το οποίο αγωνιζόμαστε. μηπως τελικα το θεμα δεν ειναι ο συντροφος που μας ζητα να κανουμε κατι που ειναι αμαρτια αλλα το κατα ποσο πιστευουμε εμεις οτι ειναι αμαρτία ωστε να μπορουμε να στηριξουμε αυτο μας το πιστεύω;LOCKHEART έγραψε:ψυχουλα έγραψε:π.χ. να εγκαταλειψει μια κοπελα που ονειρευοταν παντα να γινει γιατρος τις σπουδες της επειδη εσυ επιθυμεις εντονα να κανεις εδω και τωρα παιδια και η μανα τους να ειναι σπιτι; οχι αν τη σεβεσαι και ξερεις ποσο σημαντικο ειναι αυτο για εκεινη. ειναι κατι αναλογο, εχεις καποιους στοχους κανεις ενα αγωνα αν σε αγαπα θα τον σεβαστει. εκεινη δεν κανει καποιο αγωνα ουτε ειναι ζητημα στοχων για εκεινη ειναι απλως μια εντονη επιθυμια ειναι διαφορετικο. ενας αγωνας ενος ανθρωπου που εχει βαλει καποιο στοχο ειναι πολυ πιο σεβαστος απο μια επιθυμια. οτι ειναι παιδι του θεού και εκεινη τι σημαινει; οτι ο αγωνας σου δεν ειναι αξιοσεβαστος;
παντως το θεμα δεν ειναι στην προγαμιαια σχεση ειναι θεμα ολοκληρης ζωης που θα ακολουθησει και το ζευγαρι θα λεει αλλαχουπατερημων και θα την πληρωνουν τα ερμα τα παιδια. αν ο χριστιανος ειναι χλιαρος στην πιστη και δεν κρατα ουτε νηστειες ουτε εκκλησιαζεται ουτε μιλα για τα πιστευω του οκ, η σχεση μπορει να πετυχει αν ομως ειναι ενεργος τα πραγματα δυσκολευον πολυ
Πάντως Η ΑΘΕΙΑ Η ΑΛΛΗ θρησκεια δεν πρεπει να ειναι εμπόδιο ΑΓΑΠΗΣ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ αυτη ειναι η αποψη μου στην τελική και οι δύο άνθρωποι του ΘΕΟΥ είναι ...
Το θέμα ειναι κατα πόσο κάποιος το νιώθει βάρος...εκεί ειναι το κλειδί θα ήθελα πολύ να μάθω πόσο ειναι το ποσοστό των ανθρώπων που θεωρεί τον έρωτα μέσο αγαπης πριν γάμου ΒΑΡΟΣ....ειμαι πολύ περίεργος σε αυτό....
Συμφωνώ στο ότι αν κάποιος ειναι ενεργός τότε ειναι δύσκολα τα πράγματα ...όντως...
λενε οτι η αγαπη τα υπερνικα ολα ομως η αγαπη τελικα ειναι μια πολυ διαφορετικη εννοια για τον καθενα συμφωνα με την κουλτουρα του, τον τροπο που μεγαλωσε, τις πεποιθήσεις του. στους χριστιανούς η αγαπη ειναι ο Θεός, αγαπη και Θεός ταυτίζονται αρα το να λες οτι αγαπας και ταυτοχρονα να παρακους το Θεό
που ειναι η ιδια η Αγάπη δε στεκει.
ειναι και λιγο θεωρητικα ολα αυτα, στην πραξη πως μπορει η αγαπη να νικησει τις διαφορετικες αντιληψεις; μεσω της υποχωρητικοτητας; υποχωρητικοτητα μπορει να υπαρξει στις επιθυμιες π.χ. εγω θελω φουσκωτο αλλα αφου εσυ δε χωνευεις τη θαλασσα παω πασο αλλα υποχωρητικοτητα στα πιστεύω; μα αυτο θα σημαινε οτι για χαρη του ερωτα και της αγαπης θα προδιδες τα πιστευω σου; θα προδιδες ας πουμε την πατριδα σου; τους γονεις σου; τα παιδιά σου; το Θεό σου; θα ελεγες ναι αγαπη μου η γη ειναι τετραγωνη αφου ετσι πιστευεις εσυ; τί είδους αγάπη είναι αυτή; μπορει να υπαρχει αγαπη εκει που υπαρχει προδοσία;
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
- ntinoula
- Κορυφαίος Αποστολέας

Η πίστη είναι βίωμα κι όχι ιδεολογία, ούτε κάποια άποψη. Αν εγώ συνειδητά έχω επιλέξει το βίωμα της Ορθοδοξίας, δεν μπορώ να θέλω με το ζόρι και ο άλλος να το βιώνει, αν ο ίδιος δεν το θέλει.
Το θέμα είναι απλό και εξαρτάται καθαρά από μένα. Τελικά βιώνω ή δεν βιώνω την πίστη; Αν τη βιώνω τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για μένα. Αν πρέπει να μπει κάτι πάνω από το θέλημα του Θεού, απλά δεν το κάνω. Και ειδικά σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, που αφορά ολόκληρη τη ζωή μου, δε μπορώ να θέσω τον Θεό και τον λόγο Του ως κάτι δεύτερο.
Απ'την άλλη, μπορεί τη πίστη να τη θεωρώ περισσότερο ως ιδεολογία παρά ως πράξη, οπότε πάλι απλά είναι τα πράγματα. Αφού πιστεύω στο Θεό τι πειράζει να κάνω όλα τα υπόλοιπα που κάνουν οι άλλοι άνθρωποι; Ο Θεός ξέρει ότι πιστεύω κι αφού δεν είμαστε τέλειοι και αμαρτάνουμε, ας αμαρτήσω και σαρκικά. Από το να με κοροϊδεύουν, καλύτερα να ακολουθήσω τους πολλούς.
Αυτός ο άνθρωπος που θέλουμε να είμαστε μαζί είναι πράγματι ο άνθρωπος της ζωής μου που θα κοστίζει τόσες θυσίες και να μπαίνει πιο πάνω από τον Θεό; Και ποιος μου το εξασφαλίζει; Ο μόνος που το γνωρίζει είναι ο Θεός, τι κρίμα όμως που θέλω να Τον αφήσω πίσω επειδή με παρασύρει το συναίσθημα. Εκτός κι αν απλά αλλάζω σχέσεις, έστω και μακροχρόνιες ή σοβαρές που πιθανόν να καταλήξουν σε γάμο, όπως κάνουν και οι υπόλοιποι εκτός εκκλησίας. Ποια η διαφορά; Τότε τι διαφορά έχει ένας χριστιανός νέος από έναν μη χριστιανό;
Το θέμα είναι απλό και εξαρτάται καθαρά από μένα. Τελικά βιώνω ή δεν βιώνω την πίστη; Αν τη βιώνω τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για μένα. Αν πρέπει να μπει κάτι πάνω από το θέλημα του Θεού, απλά δεν το κάνω. Και ειδικά σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, που αφορά ολόκληρη τη ζωή μου, δε μπορώ να θέσω τον Θεό και τον λόγο Του ως κάτι δεύτερο.
Απ'την άλλη, μπορεί τη πίστη να τη θεωρώ περισσότερο ως ιδεολογία παρά ως πράξη, οπότε πάλι απλά είναι τα πράγματα. Αφού πιστεύω στο Θεό τι πειράζει να κάνω όλα τα υπόλοιπα που κάνουν οι άλλοι άνθρωποι; Ο Θεός ξέρει ότι πιστεύω κι αφού δεν είμαστε τέλειοι και αμαρτάνουμε, ας αμαρτήσω και σαρκικά. Από το να με κοροϊδεύουν, καλύτερα να ακολουθήσω τους πολλούς.
Αυτός ο άνθρωπος που θέλουμε να είμαστε μαζί είναι πράγματι ο άνθρωπος της ζωής μου που θα κοστίζει τόσες θυσίες και να μπαίνει πιο πάνω από τον Θεό; Και ποιος μου το εξασφαλίζει; Ο μόνος που το γνωρίζει είναι ο Θεός, τι κρίμα όμως που θέλω να Τον αφήσω πίσω επειδή με παρασύρει το συναίσθημα. Εκτός κι αν απλά αλλάζω σχέσεις, έστω και μακροχρόνιες ή σοβαρές που πιθανόν να καταλήξουν σε γάμο, όπως κάνουν και οι υπόλοιποι εκτός εκκλησίας. Ποια η διαφορά; Τότε τι διαφορά έχει ένας χριστιανός νέος από έναν μη χριστιανό;
Το χαμόγελο είναι το φως του προσώπου μας που δείχνει πώς η καρδιά μας είναι μέσα.
- LOCKHEART
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Το παράδειγμα αγαπητέ Απόστολε έχει να κάνει στο ότι και οι δύο αγαπιούνται πραγματικά . . .aposal έγραψε: Δεν γίνεται διαχωρισμός, απλά ιεράρχηση : Πάνω απ' όλα η αγάπη προς τον Κύριο!
Και ο έρωτας δεν είναι σίγουρο ότι εμπεριέχει και αγάπη! Μακάρι να την έχει!
eleimon έγραψε: Την επεισε τελικα?...και στη περιπτωση που δε πειθεται? εκει τι θα κανεις? με τι γαμο θα παντρευτεις εσυ ως ορθοδοξος χριστιανος? αν αυτη δε δεχεται ν αλλαξει τη πιστη της...
Για μένα πάνω απο όλα είναι η αγάπη τι να σου πω ας κάνουν πολιτικό τουλάχιστον να ειναι κατοχυρωμένοι στα νομικά θέματα με τις ληξιαρχικές πράξεις. Λυπάμαι αλλά δεν θα χώρισα μια γυναίκα επειδή δεν ειναι χριστιανή... απο την στιγμή που ΥΠΑΡΧΕΙ αγάπη ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ.. αυτή η αποψη μου .
Οχι δεν την έπεισε τα παιδιά ειναι χριστανοί αλλα τελείως χαλαροί απλα ο άντρας κανει τα βασικά τίποτα αλλο..
Για μένα που τους κοιτώ και ειναι ευτυχισμένοι και ερωτευμένοι αρκεί ευχομαι να αρκεί και για τον ΘΕΟ.
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Lockheart ειπε Για μένα πάνω απο όλα είναι η αγάπη τι να σου πω ας κάνουν πολιτικό τουλάχιστον να ειναι κατοχυρωμένοι στα νομικά θέματα με τις ληξιαρχικές πράξεις. Λυπάμαι αλλά δεν θα χώρισα μια γυναίκα επειδή δεν ειναι χριστιανή... απο την στιγμή που ΥΠΑΡΧΕΙ αγάπη ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ.. αυτή η αποψη μου .
Και η ευλογια του Θεου στο γαμο? με αυτη τη λογικη θα παντρευοντουσαν ολοι με πολιτικο...δε θα γινονταν τοσος ντορος απ τους παπαδες κι απ τους πνευματικους οτι τα ζευγαρια δε πρεπει να μεταλαμβανουν χωρις να εχουν ερθει εις γαμο κοινωνια...
Και η ευλογια του Θεου στο γαμο? με αυτη τη λογικη θα παντρευοντουσαν ολοι με πολιτικο...δε θα γινονταν τοσος ντορος απ τους παπαδες κι απ τους πνευματικους οτι τα ζευγαρια δε πρεπει να μεταλαμβανουν χωρις να εχουν ερθει εις γαμο κοινωνια...
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
- LOCKHEART
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Re:
Πραγματικά ο ΘΕΟΣ τα γνωρίζει όλα και φυσικά ανάλογα ο καθένας πως βιώνει την πίστη και πως αυτή την εκδηλώνει στην πράξη. Απλά τουλάχιστον θεωρώ (κατά την γνώμη μου μπορεί να έχω και λάθος) καλύτερα κάποιος να ειναι χαλαρός Χριστιανός παρα άθεος η αλλόθρησκός τουλάχιστον έστω και χαλαρά ειναι κοντά στο ΘΕΟ και την αλήθεια οπότε να τον βρεί το δρόμο , αλλα και στην τελική όλοι θα του βρούνε με την ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ παντα.:)ntinoula έγραψε:
ψυχουλα έγραψε:στους χριστιανούς η αγαπη ειναι ο Θεός, αγαπη και Θεός ταυτίζονται αρα το να λες οτι αγαπας και ταυτοχρονα να παρακους το Θεό
που ειναι η ιδια η Αγάπη δε στεκει.
Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι και θα το ρωτήσω προσωπικά και θα ήθελα σε παρακαλώ να μου απαντήσεις ευθεως διότι θα με βοηθήσεις πολύ και σε ευχαριστώ που μου απαντάς.
Είμαι Χριστιανός με ότι αυτό συνεπάγεται νηστεια, εξομολογηση, εκκλησια, διαβασμα γραφων , προσευχη κλπ... εχω σχέση αγαπώ πολύ την κοπέλα μου και το έχουμε βάλει σκοπό για παντρειά, στο ότι κάνουμε έρωτα πριν το γάμο σημαίνει οτι παραβιάζω το κανόνα του ΘΕΟΥ αρά σύμφωνα με αυτό που λές δεν στέκει η ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ προς την κοπέλα μου διότι απο την στιγμή που την αγαπω αλλά σε αυτό το θέμα παραβιάζω τον θρησκευτικό κανόνα η ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ κατάλαβα καλά ;
- LOCKHEART
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
eleimon έγραψε:Lockheart ειπε Για μένα πάνω απο όλα είναι η αγάπη τι να σου πω ας κάνουν πολιτικό τουλάχιστον να ειναι κατοχυρωμένοι στα νομικά θέματα με τις ληξιαρχικές πράξεις. Λυπάμαι αλλά δεν θα χώρισα μια γυναίκα επειδή δεν ειναι χριστιανή... απο την στιγμή που ΥΠΑΡΧΕΙ αγάπη ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ.. αυτή η αποψη μου .
Ειπαμε το παράδειγμα έχει να κάνει με άντρα χριστιανό και γυναίκα αλλόθρησκη η άθεη ... Το τι θα έκανα προσωπικά δεν σημαίνει οτι ειναι και σωστό βάση γραφών. Απλά για μένα η θρησκεία δεν ειναι λόγος χωρισμού απο την στιγμή που σε ενώνει η αγαπη.
Απο την στιγμή που ο αντρας ειναι χριστιανός και η γυναίκα πχ Ινδουιστρια ή κατι αλλο πχ αθεη ας βρούνε οι δυο τους την χρυσή τομή που η τομη θα έχει στο να ειναι μαζι...τωρα το οτι θα βρούνε ειναι δικό τους θέμα. Ο θεος θα τους βοηθησει αυτο ειναι σιγουρο .
Μα αν αγάπη = θρησκεία;;LOCKHEART έγραψε: Απλά για μένα η θρησκεία δεν ειναι λόγος χωρισμού απο την στιγμή που σε ενώνει η αγαπη.
Νομίζω πως αυτό που σου λείπει είναι ο συνειρμός αυτών των δυο. Τα βλέπεις ως δύο πράγματα... Αν καθήσεις να τα σκεφτείς ως ένα πράγμα, τι θα ανακαλύψεις;
Άρα αφού είναι σίγουρο, γιατί δεν κάνουν και ένα γάμο για να είναι ευλογμένοι και στα δικά Του μάτια, για να μη αμαρτήσει ο άντρας αφού την γυναίκα δεν την πειράζει;τωρα το οτι θα βρούνε ειναι δικό τους θέμα. Ο θεος θα τους βοηθησει αυτο ειναι σιγουρο.