Η κρίση της μέσης ηλικίας (40-60 ετών)

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
Byzantine_Spirit
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Η κρίση της μέσης ηλικίας (40-60 ετών)

Δημοσίευση από Byzantine_Spirit »

Παιδιά μην ακούω ότι γερνάμε απο τα 40.
Τι είναι ετούτο πάλι;
Αισθάνεστε γέροι απο τα 40;;;;
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΣΤΕΦΑΝΟΣ »

ΆΝΤΕ Ας ΠΟΥΜΕ ΩΡΙΜΟΤΕΡΟΙ...(ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ)
ο Χριστός σώζει....
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

zafeiris έγραψε:για να πω την αλήθεια, σε μια δεκαετία θα φτάσω τα 40, και δεν είμαι αρμόδιος ηλικιακά να ξέρω πως αλλάζει ο άνθρωπος σε αυτή την ηλικία,
Είμαστε περίπου συνομήλικοι (πριν μια δεκαετία ήμουν 37...)!!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

Γεροι δεν ειμαστε αν κι εγω δεν εχω τα χρονια του Αποστολου, :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: αλλα αρχιζει μια ανησυχια δεν ειναι ετσι?
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

eleimon έγραψε:Γεροι δεν ειμαστε αν κι εγω δεν εχω τα χρονια του Αποστολου, :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: αλλα αρχιζει μια ανησυχια δεν ειναι ετσι?
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Το πρόβλημα δεν είναι όταν γηράσκω (αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό), αλλά όταν δεν ισχύει το "Γηράσκω αεί διδασκόμενος"!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

aposal έγραψε:
eleimon έγραψε:Γεροι δεν ειμαστε αν κι εγω δεν εχω τα χρονια του Αποστολου, :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: αλλα αρχιζει μια ανησυχια δεν ειναι ετσι?
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Το πρόβλημα δεν είναι όταν γηράσκω (αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό), αλλά όταν δεν ισχύει το "Γηράσκω αεί διδασκόμενος"!

Αφου ξερεις ποσο σε συμπαθω βρε και μαρεσει να σε πειραζω,μη μου δινεις λαβες :wink: :wink:
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Επίτηδες δίνω λαβές, για να δω πώς θα αντιδράσετε! :lol:
tanos
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από tanos »

Ιδιαίτερα για μας τους Χριστιανούς το κέντρο της ζωής μας είναι ο πνευματικός μας αγώνας. Παρ' όλα αυτά κατά τη μέση ηλικία μπορεί να πάθουμε ένα πανικό συγκρίνοντας το που έχουμε φτάσει με το που θα θέλαμε να είμαστε. Η ανησυχία αυτή δεν είναι κακή, αν μας οδηγεί σε αύξηση των προσπαθειών μας και όχι σε μελαγχολία και ακηδία.
Πίστεύω ότι έχεις απόλυτο δίκιο.
Τα ουσιώδη προβλήματα του άνθρώπου ξεκινούν απο αυτή την περίοδο που χαρακτηρίζεται απο ψάξιμο εντός του των προσδοκιών που είχε και τι κατόρθωσε μέχρι τώρα.Ετσι αρχίζει το πρόβλημά του.Δεν είναι περ'ιεργο που αυτή η ηλικία των 40-50 έχει τα περισότερα ψυχολογικά προβλήματα.
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

Οταν χτυπαει το καμπανακι του Θεου μετα τα 35-40 μη μου πειτε οτι δεν αντιλαμβανεστε ολα τα προηγουμενα χρονια που πηγαν χαμενα διχως Θεο για καποιους ανθρωπους? εκει συνηδειτοποιεις ποσο Τον εχεις πικρανει,ποση στεναχωρια Του εχεις δωσει κι Εκεινος εκει σου εδωσε την ευκαιρια να μετανοησεις και να μη παρθει η ψυχη σου απροετοιμαστη....Μεγας Εισαι Κυριε!!!!!!!
zazzy
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από zazzy »

kai an peseis na sikwtheis..opoia kai an einai i wra :)
Κυριε Ιησου Χριστε , ελεησον με
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”