Συνταγή γάμου.

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

pr28
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pr28 »

Για μένα είναι θέμα συνειδησης.Παντρευεσαι.Έχεις και την ευθυνη ενός αλλου ανθρωπου.
Είσαι απεναντι του ο καλός σπορέας ,εισαι το παραδειγμα;ή μήπως το ζιζάνιο;
Προσπαθείς για το καλο το δικο του/της και των παιδιών;
Αποκόπτεις καθε ξενη -εχθρικη προς την οικογενεια επέμβαση(κουτσομπολια απο ζηλοφθονες φίλες, "σκληρές"οδηγίες απο πεθερικα ,σχόλια του τυπου"σου άξιζε κατι καλύτερο");
Τί δίνεις στον άλλο ανθρωπο.
Την αγάπη σου την δίνεις ή την κρατάς πιο σφιχτά και από το πορτοφόλι ;
το εγώ στο γαμο ειναι εμείς

αγάπη και συγχωρεση αναμεσα στο ζευγάρι οταν και οποτε γινονται λάθη.
Ο έρωτας μπορεί να περναει , αν δεν τεθουν οι βασεις για να μεινει η εκτιμηση μετά απο χρονια αρχιζει το οικοδομημα του γαμου να ειναι γυμνό και εκτεθειμενο.

Απόψή μου βεβαια α παραπάνω.Ίσως γιααυτο και δεν παντρευτηκα ακόμη,δεν ηθελα να κανω συμβιβασμούς σε θεματα χαρακτηρα.
efstathioskal
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από efstathioskal »

H συνταγή που γραφτηκε παραπάνω είναι πολύ εύστοχη, αν και νομίζω χρειάζονται περισσότερες από μία κούπες πίστη στο Θεό και κατανόηση για να πετύχει τελικά!
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

efstathioskal έγραψε:H συνταγή που γραφτηκε παραπάνω είναι πολύ εύστοχη, αν και νομίζω χρειάζονται περισσότερες από μία κούπες πίστη στο Θεό και κατανόηση για να πετύχει τελικά!
Κάθε συνταγή επιδέχεται βελτιώσεις! Δοκιμάζεις κι ανάλογα με το τελικό αποτέλεσμα προσθέτεις ή αφαιρείς! :)

ΥΓ. Στην παραπάνω συνταγή όλα τα υλικά είναι σε κούπες, εκτός από την πίστη στο Θεό που είναι σε κιλό (δηλαδή είναι το βασικό συστατικό) και την υπομονή που είναι "όσο τραβήξει" , είναι δηλαδή το μεταβλητό συστατικό, αυτό που η ποσότητά του εξαρτάται από την ποιότητα των υπόλοιπων υλικών! :D [/b]
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Συνταγη γαμου.

Δημοσίευση από smarti »

Μετά από πολύ καιρό επανέρχομαι σε αυτό το θέμα..και λέω να βάλω και εγώ μία ωραία συνταγή για το πως μπορεί ένας γάμος να είναι επιτυχημένος.
Συνταγή

1. Εγκοπή θελήματος
2.Πολύ πίστη στον Χριστό μας και στην Παναγία μας
3.Πολύ αγάπη
4.Υπομονή
5.Αντοχή στον άθλο που διαλέξαμε χωρίς γκρίνιες....
6.Χαμόγελο και όχι κατεβασμένα μούτρα
7. ΣΙΩΠΗΛΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ
8. Καλή καρδιά
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
Byzantine_Spirit
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Συνταγή γάμου.

Δημοσίευση από Byzantine_Spirit »

Γάμος με συνταγή δε γίνεται.
Ένα πράγμα χρειάζεται όλη η ζωή μας.
Αγάπη προς το θεό και αγάπη μεταξύ μας.
Ούτε συνταγές, ούτε ανακατέματα..
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
Άβαταρ μέλους
inaf
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από inaf »

Εμπειρία δεν έχω :P αλλά είμαι στα ψάξιμο και έχω τα αυτιά μου και τα μάτια μου ανοιχτά. θα σας πω τι έχω άκουσει και έχω βάλει στην καρδία μου για να μην ξεχάσω.
Ρώτησαν κάποιον, πολλά χρόνια παντρεμένο, αν έχει κάποιο μυστικό ο γάμος και απάντησε το εξής: Βρες τι ευχαριστεί την γυναίκα σου/άντρα σου και πρόσφερέ το όσο πιο συχνά μπορείς. Ο παντρεμένος θα έχει τον εαυτό του πλέον σαν τρίτη προτεραιότητα στην ζωή του. Πρώτη θα είναι ο Θεός και δεύτερη η οικογενία του.
Η γυναίκα να φέρεται στον άντρα της σαν βασιλιά και ο άντρας στην γυναίκα του σαν βασίλισα. Τα στέφανα άλλωστε είναι και βασιλικά σύμβολα .Οι πιο παλιοί, αν έχετε ακούσει, λέγανε πότε θα γίνει η στέψη και οχι ο γάμος, τουλάχιστον στα μέρη απο όπου κατάγεται ο πατέρας μου :smile:
Είπατε επίσης για ηρεμία, όμως γνωρίζοντας ανθρώπους, τουλάχιστον στον επαγγελματικό μου περιβάλλον, που σε "κατασπαράζουν" απόλυτα ήρεμοι, σκέφτομαι πως ψάχνω μια γυναίκα ήμερη και όχι ήρεμη. Δεν ξέρω αν είναι κατάλληλη η λέξη αλλά αυτό έχω στο μυαλό μου σαν χαρακτηριστικό πλέον και όχι την ηρεμία. Σε όλα τα άλλα συμφωνώ και επαυξάνω. Το ζητούμενο βέβαια είναι με αυτό τον άνθρωπο, και με τα παιδία που τυχόν θα μας αξιώσει ο Θεός, να είμαστε κοντα Του και στην εδώ και στην άλλη ζωή. Να είστε καλά για τα όσα γράφεται και για όσα μας θυμίζεται κάθε μέρα :103
«Ιδού βαδίζω…» Κύριε, δέξου με
ξεχνώντας τον πολύ μου ρύπο…
Εσύ που ακούς τον κρυφό πόθο μου
και της καρδιά μου κάθε χτύπο.
max1
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από max1 »

inaf έγραψε:Ρώτησαν κάποιον, πολλά χρόνια παντρεμένο, αν έχει κάποιο μυστικό ο γάμος και απάντησε το εξής: Βρες τι ευχαριστεί την γυναίκα σου/άντρα σου και πρόσφερέ το όσο πιο συχνά μπορείς. Ο παντρεμένος θα έχει τον εαυτό του πλέον σαν τρίτη προτεραιότητα στην ζωή του. Πρώτη θα είναι ο Θεός και δεύτερη η οικογενία του.
Το πρόβλημα είναι αν αυτό που θέλει ο/η σύζυγος συγκρούεται με την πρώτη σου προτεραιότητα, το Θεό. Εκεί σε θέλω!!!
Θα σας πω και κάτι που άκουσα πρόσφατα:
ΒΑΡΙΑ Η ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΗ ΚΙ ΑΣΗΚΩΤΟΣ Ο ΓΑΜΟΣ
κι ο νοών νοείτο.... :wink:
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

max1 έγραψε:Το πρόβλημα είναι αν αυτό που θέλει ο/η σύζυγος συγκρούεται με την πρώτη σου προτεραιότητα, το Θεό. Εκεί σε θέλω!!!
Θα σας πω και κάτι που άκουσα πρόσφατα:
ΒΑΡΙΑ Η ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΗ ΚΙ ΑΣΗΚΩΤΟΣ Ο ΓΑΜΟΣ
κι ο νοών νοείτο.... :wink:
Μάξιμε διακρίνω στο βάθος μια ψιλοαπογοήτευση; Δε θέλω ηττοπάθειες. Μην το βάζεις κάτω, τα 100 πρώτα χρόνια είναι δύσκολα, μετά συνηθίζεις :mrgreen: :mrgreen: .
tanos
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από tanos »

Συνταγή όπως προαναφέρθηκε δεν υπάρχει.Αν δείξουν αλληλοκατανόηση και αλληλουποχώρηση οι σύζυγοι μετά απο χρόνια θα φτάσουν σε ικανοποιητικό επίπεδο συμβίωσης.Ο έρωτας περνάει γρήγορα,η αγάπη μένει αλλά ξεθωριάζει,οι επιθυμίες αυξάνονται και αλοίμονο αν δεν ταιριάζουν σε μεγάλο βαθμό.Ο στόχος όμως ποιός είναι?? Οχι μόνο του ενός αλλά και των δύο? διαφέρει ή θα είναι κοινός?ΠΡος τα που θα κινηθούν? μόνο να περάσουμε καλά στα υλικά πράγματα? θα επιδιώξουν κάτι ανώτερο όπως η σωτηρία των ψυχών της οικογένειάς τους? και το κρίσιμο ερώτημα ...έχουν υπομονή και δύναμη να μην τους ταράξουν οι αναποδιές της ζωής?? θα μου πείτε άν τα σκέφτονται απο την αρχή αυτά δεν παντρεύεται σχεδόν κανείς.Μπορείς όμως να διακρίνεις κάποια σημεία στον σύντροφο που θέλεις να παντρευτείς εσωτερικά,πνευματικά και όχι με την εξωτερική του ενφάνιση και τον....αέρα...που έχει..
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

Αγάπη αγάπη που δεν ξεθωριάζει

αυτό χρειάζεται ο Γάμος
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”