Ανήλικα παιδιά και Μοναχισμός

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
vasilikirimp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Ανήλικα παιδιά και Μοναχισμός

Δημοσίευση από vasilikirimp »

Με αφορμή μια φωτογραφία που είδα θα ήθελα να κουβεντιάσουμε ένα θέμα που στριφογυρίζει στο μυαλό μου.
Είδα μια φωτογραφία με ανήλικο παιδί ντυμένο με ράσα.
Ερωτώ :
Πως βλέπετε το γεγονός να υπάρχουν ανήλικα παιδιά μέσα στο Άγιο Όρος ή στα Μοναστήρια;
Το θεωρείται σωστό ; Οχι μόνο θέμα ηλικιακό - αλλά και προς την οικογένεια - την εκπαίδευση που στερούνται ,επίσης το θέμα της ωριμότητας κατά πόσον είναι δική τους απόφαση;
Άβαταρ μέλους
LOCKHEART
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Ανήλικα παιδιά και Μοναχισμός

Δημοσίευση από LOCKHEART »

Το είδα στο Blog του Στέφανου την φώτο και μάλιστα έκανα την ίδια ερώτηση .....και έχω και άλλες..

Απο ποια ηλικία μπορεί κάποιος να γίνει μοναχός ;

Τα πολύ μικρά παιδιά που γίνονται μοναχοί λαμβάνουν μόνο εκκλησιαστική παιδεία και γνώση και και γενικά ; δηλαδή δεν πάνε σχολείο ;

Για έναν ανήλικο πρέπει να υπογράψει ο γονιός;
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΣΤΕΦΑΝΟΣ »

LOCKHEART έγραψε:Το είδα στο Blog του Στέφανου την φώτο και μάλιστα έκανα την ίδια ερώτηση .....και έχω και άλλες..

Απο ποια ηλικία μπορεί κάποιος να γίνει μοναχός ;

Τα πολύ μικρά παιδιά που γίνονται μοναχοί λαμβάνουν μόνο εκκλησιαστική παιδεία και γνώση και και γενικά ; δηλαδή δεν πάνε σχολείο ;

Για έναν ανήλικο πρέπει να υπογράψει ο γονιός;
Φίλε Σπύρο , έχω ήδη κάνει ένα σχόλιο στο blog μου για τη φωτογραφία που είδες...η αλήθεια είναι ότι καί στη δική μας τη θρησκεία υπάρχουν κύκλοι προσηλυτισμού , δυστυχώς αυτό είναι αλήθεια ... κατά τη γνώμη μου απαραίτητη προϋπόθεση να γίνει κανείς μοναχός είναι να είναι αποκλειστικά και μόνο δική του απόφαση...αν μιλήσει κανείς με ένα μοναχό θα ακούσει για την "κλήση" που δέχεται για να εγκαταλείψει τα εγκόσμια που αποτελεί το βασικότερο στοιχείου για να αποσυρθεί κανείς σε ένα μοναστήρι...

αν ζήσει κανείς ένα μόνο 24ωρο σε ένα αγιορείτικο μοναστήρι θα καταλάβει πόσο δύσκολη είναι η ζωή του καλόγερου...
ο Χριστός σώζει....
tanos
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από tanos »

αν ζήσει κανείς ένα μόνο 24ωρο σε ένα αγιορείτικο μοναστήρι θα καταλάβει πόσο δύσκολη είναι η ζωή του καλόγερου...
Εχεις απόλυτο δίκιο αδελφέ μου.
Παλιά λέγαν ότι είναι βαριά η καλογερική.
Πήγα όντως στο Αγιο Ορος και δεν μπορείς να το νιώσεις αν δεν το ζήσεις αυτό.
Είναι εξοντωτικά τα ωράρια αν δεν έχεις τη χάρι του θεού μέσα σου.
Ηπροσευχή η αδιάκοπη και οι εργασίες δεν είναι εύκολο πράγμα.
Χάρισμα πιστεύω ότι έχουν αυτοί που αφωσιόνονται στο Θεό.
tanos
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από tanos »

Οσο για τα μικρά παιδιά μου φαίνεται άπρεπο.
Νομίζω ότι υπήρχε ένας κανόνας να μην δέχονται αγένειους .Ετσι μέχρι να βγάλει γένεια κάποιος δεν τον δεχόταν νομίζω ουτε και ως επίσκεψη.Αν κάνω λάθος διορθώστε με.
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

tanos έγραψε:Οσο για τα μικρά παιδιά μου φαίνεται άπρεπο.
Νομίζω ότι υπήρχε ένας κανόνας να μην δέχονται αγένειους .Ετσι μέχρι να βγάλει γένεια κάποιος δεν τον δεχόταν νομίζω ουτε και ως επίσκεψη.Αν κάνω λάθος διορθώστε με.
γνωρίζω πολλά μικρά αγόρια που με τον πατέρα τους τακτικά επισκέπτονται το Άγιο Όρος ... πάντως δόκιμο μοναχό κάτω απο 18 χρονών δε νομίζω να έχω συναντήσει στα χρόνια που πηγαίνω...βέβαια οι δόκιμοι για να γίνουν τελικά μοναχοί περνούν από πολύ μεγάλη και μακροχρόνια δοκιμασία , κάνοντας μεγάλη υπομονή , με δύσκολη και κουραστική διακονία...εκεί φαίνεται πόσο αντέχουν....την τελική 'εγκριση τη δίνει μόνο ο ηγούμενος μόνο όραν αυτός κρίνει ότι έφτασε αυτή η στιγμή...

[color=#FF0000]φίλε ΣΠΥΡΟ ...η πρόσκλησ ... ..[/color]
ο Χριστός σώζει....
Άβαταρ μέλους
keliotis
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από keliotis »

Προς τι αυτή η συζήτηση; Ο νεαρός της φωτογραφίας είναι μαθητής της Αθωνιάδος με ενδυμασία που δεν έχει σχέση με αυτή των μοναχών. Δείτε φωτογραφίες στη σελίδα της Αθωνιάδος http://lyk-ekkl-athon.chal.sch.gr/Istoselides/5.htm
Αυτά τα παιδιά δεν τα υποχρεώνει κανείς να γίνουν μοναχοί. Μαθητές στη δευτεροβάθμιο εκπαίδευση είναι.
Κρίνονται και οι κρίνοντες
http://agioritikesmnimes.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

keliotis έγραψε:Προς τι αυτή η συζήτηση; Ο νεαρός της φωτογραφίας είναι μαθητής της Αθωνιάδος με ενδυμασία που δεν έχει σχέση με αυτή των μοναχών. Δείτε φωτογραφίες στη σελίδα της Αθωνιάδος http://lyk-ekkl-athon.chal.sch.gr/Istoselides/5.htm
Αυτά τα παιδιά δεν τα υποχρεώνει κανείς να γίνουν μοναχοί. Μαθητές στη δευτεροβάθμιο εκπαίδευση είναι.
ετσι ακριβώς είναι ... τα παιδιά αυτά είναι μαθητές λυκείου στην ουσία...κάποιοι γίνονται μοναχοί , οι περισσότεροι όχι.
ο Χριστός σώζει....
Άβαταρ μέλους
vasilikirimp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από vasilikirimp »

ΣΤΕΦΑΝΟΣ έγραψε:
keliotis έγραψε:Προς τι αυτή η συζήτηση; Ο νεαρός της φωτογραφίας είναι μαθητής της Αθωνιάδος με ενδυμασία που δεν έχει σχέση με αυτή των μοναχών. Δείτε φωτογραφίες στη σελίδα της Αθωνιάδος http://lyk-ekkl-athon.chal.sch.gr/Istoselides/5.htm
ετσι ακριβώς είναι ... τα παιδιά αυτά είναι μαθητές λυκείου στην ουσία...κάποιοι γίνονται μοναχοί , οι περισσότεροι όχι.
Και που πηγαίνουν σε ποιο Λύκειο ;με τι καθηγητές ;
Λαμβάνουν τη πλήρη εκπαίδευση όπως θα έπρεπε ;
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

vasilikirimp έγραψε:
ΣΤΕΦΑΝΟΣ έγραψε:
Και που πηγαίνουν σε ποιο Λύκειο ;με τι καθηγητές ;
Λαμβάνουν τη πλήρη εκπαίδευση όπως θα έπρεπε ;
πληρέστατη εκπαίδευση Βασιλική και κάτι παραπάνω...γνωρίζω πιλότο της πολεμικής αεροπορίας που έχει τελειώσει την Αθωνιάδα...στη σχολή αυτή βέβαια τα θεολογικά μαθήματα είναι περισσότερα...βρίσκεται στην πρωτεύουσα του ΑΟ στις καρυές δίπλα στη σκήτη του Αγίου Ανδρέα στο επονομαζόμενο "σαράι"
ο Χριστός σώζει....
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”