Ανήλικα παιδιά και Μοναχισμός
Συντονιστής: Συντονιστές
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Re: Ανήλικα παιδιά και Μοναχισμός
ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ Ή ΟΧΙ ΔΕ ΜΕ ΒΟΗΘΑ ΣΤΟ ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΗΛΙΚΑ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ - ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΩΣ ΔΟΚΙΜΟΙ...............
- ΣΤΕΦΑΝΟΣ
- Κορυφαίος Αποστολέας

κανενα περιουσιακο στοιχειο δε δινει κανειςγια να γινει μοναχος...μονο αγαπη στο θεο και υπακοή στον ηγουμενο και την αδελφοτητα.
ο Χριστός σώζει....
φανταζομαι οι ανηλικοι δοκιμοι ειναι εκει με τη συγκαταθεση των γονεων τους οποτε...
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Νομίζω πως μερικά θέματα είναι αυτονόητα.
Ένα ανήλικο δεν είναι δυνατό να αποφασίσει για ένα τόσο μεγάλο ζήτημα και φυσικά ούτε οι γονείς του δεν μπορούν να πάρουν μια τέτοια απόφαση για το παιδί!
Ένα ανήλικο δεν είναι δυνατό να αποφασίσει για ένα τόσο μεγάλο ζήτημα και φυσικά ούτε οι γονείς του δεν μπορούν να πάρουν μια τέτοια απόφαση για το παιδί!
fosterer έγραψε:Νομίζω πως μερικά θέματα είναι αυτονόητα.
ναι αλλα θυμαμαι οτι παλαιοτερα ειχε δειξει στην τηλεοραση γονεις που παρα τη θεληση τους το ανηλικο παιδι τους ειχε παει σε μοναστηρι και οχι μια και δυο φορες!
- ΣΤΕΦΑΝΟΣ
- Κορυφαίος Αποστολέας

ΠΑΙΔΙΆ ΣΑς ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΆΝΩ ΌΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΑΟ ΚΑΙ ΕΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΔΟΚΙΜΟΥΣ...ΟΜΩΣ ΞΕΡΩ ΔΟΚΙΜΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΟ.ψυχουλα έγραψε:φανταζομαι οι ανηλικοι δοκιμοι ειναι εκει με τη συγκαταθεση των γονεων τους οποτε...
ο Χριστός σώζει....
ναι μα δεν ειναι μονο το ΑΟ!ΣΤΕΦΑΝΟΣ έγραψε:ΠΑΙΔΙΆ ΣΑς ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΆΝΩ ΌΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΑΟ ΚΑΙ ΕΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΔΟΚΙΜΟΥΣ...ΟΜΩΣ ΞΕΡΩ ΔΟΚΙΜΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΟ.ψυχουλα έγραψε:φανταζομαι οι ανηλικοι δοκιμοι ειναι εκει με τη συγκαταθεση των γονεων τους οποτε...
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ - ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΔΕΧΤΗΚΑΝ;ΣΤΕΦΑΝΟΣ έγραψε:ΠΑΙΔΙΆ ΣΑς ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΆΝΩ ΌΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΑΟ ΚΑΙ ΕΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΔΟΚΙΜΟΥΣ...ΟΜΩΣ ΞΕΡΩ ΔΟΚΙΜΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΟ.ψυχουλα έγραψε:φανταζομαι οι ανηλικοι δοκιμοι ειναι εκει με τη συγκαταθεση των γονεων τους οποτε...
-
theodosis79
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Αυτά συνήθως συμβαίνουν στα μοναστήρια των ΓΟΧ και μάλιστα γίνονται με την πίεση των ίδιων των γονέων ή άλλων φιλικών και συγγενικων προσώπων. Πρωσοπικά πιστέυω ότι ένα παιδί όσο θείο ζήλο και αν έχει είναι πολύ μικρό για να πάρει μιά τέτοια απόφαση μόνο του.
- ΣΤΕΦΑΝΟΣ
- Κορυφαίος Αποστολέας

φευγουν μόνοι τους...έχω δει πατέρα να προσπαθεί να μεταπείσει το δόκιμο γιό του....όταν όμως κάποιος πάρει την απόφασή του δεν υπάρχει γυρισμός...προσοχή αυτό δεν είναι προσηλυτισμός , είναι ατομική απόφαση.vasilikirimp έγραψε:ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ - ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΔΕΧΤΗΚΑΝ;ΣΤΕΦΑΝΟΣ έγραψε:ΠΑΙΔΙΆ ΣΑς ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΆΝΩ ΌΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΑΟ ΚΑΙ ΕΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΔΟΚΙΜΟΥΣ...ΟΜΩΣ ΞΕΡΩ ΔΟΚΙΜΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΟ.ψυχουλα έγραψε:φανταζομαι οι ανηλικοι δοκιμοι ειναι εκει με τη συγκαταθεση των γονεων τους οποτε...
ο Χριστός σώζει....