Ο ΠΡΑΟΣ
Μαργαρίται -
Ο Υπερήφανος άνθρωπος αδελφοί είναι ανόητος, μάλιστα και άθεος και ομοιάζει όχι μόνον εκείνου του Φαρισαίου, αλλά και αυτού του διαβόλου, ότι από την υπερηφάνιαν και ανοησίαν του ηθέλησε να γένη ισόθεος,
διά τούτο από φως όπου ήταν , έγινε σκότος και από Άγγελος έγινε διάβολος και σκότος.
Εγώ είμαι Θεός, και Υιός του Θεού του Μεγάλου Βασιλέως του Ουρανού, και της γης,
και εάν δεν ήμουν ταπεινός και πράος δεν ήθελα κάμνει πτωχήν Μητέρα:
εάν δεν ήμουν πράος δεν ήθελα έλθει προς εσάς, εγώ ο ποιητής της Κτίσεως, και δημιουργός της φαινομένης και μη φαινομένης: Εάν δεν ήμουν πράος δεν ήθελα κατεβεί από τους Ουρανούς να γένω άνθρωπος ως και σας:
εάν δεν ήμουν πράος και ταπεινός δεν ήθελα γεννηθεί εις το παχνί των αλόγων ζώων, όπου είχα του κόσμου όλου τον πλούτον και τα παλάτια ων βασιλέων , άλλοι εχρεωστούσαν να πάθουν και δεν έπαθαν, και εγώ οπού δεν χρεωστούσα πλήρωσα το χρέος τους διά εκείνους.
Ούτω λοιπόν ήμουν πράος και ταπεινός, ότι σεις σφάλατε, και εγώ εδάρην και εθανατώθη
Ο Πράος
Συντονιστής: Συντονιστές
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Ο Πράος
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
- theodora
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Re: Ο ΠΡΑΟΣ
Ο Παπαδιαμάντης, στο καταπληκτικό κείμενό του: «Φωνή αύρας λεπτής», γραμμένο το 1901, (σχολιάζοντας) ένα ειρμό από την εορτή του προφήτου Ηλιού, γράφει:
«Ο Θεός εφανερώθη εις τον Προφήτην όχι εν τω πνεύματι τω βιαίω, όχι εν τω συσσεισμώ, όχι εν πυρί, αλλ’ εν φωνή αύρας λεπτής. Και η φωνή της αύρας της λεπτής είναι η φωνή του πράου Ιησού, είναι η φωνή του Ευαγγελίου».
Νομίζω πως είναι πολύ σπουδαίο αυτό το χάρισμα.... ΠΡΑΟΤΗΤΑ....
Τα πάντα γύρω από έναν πράο άνθρωπο ημερεύουν. Οι σκέψεις, τα συναισθήματα ακόμα και αυτές οι αισθήσεις "χάνουν" την υπέρμετρη αξία τους.
Όλα νομίζεις πως αποκτούν ένα νόημα, μιά αρμονία που ποτέ δεν είχες προσέξει.
Ο πράος άνθρωπος σου προξενεί μιά ανείπωτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, αρωματίζει τον αέρα που κινείσαι, σου μεταδίδει την αίσθηση της πραγματικής ελευθέριας αυτής που σε δένει με την αγάπη του Χριστού......
«Μάθετε απ ‘ εμού , ότι πράος ειμί και ταπεινός τη καρδία»
«Μακάριοι οι πραείς ότι αυτοί κληρονομήσουσι την γην»
Γλυκιά και μακαρία ΠΡΑΟΤΗΤΑ, ασάλευτη φυλακή των παθών μου........
«Ο Θεός εφανερώθη εις τον Προφήτην όχι εν τω πνεύματι τω βιαίω, όχι εν τω συσσεισμώ, όχι εν πυρί, αλλ’ εν φωνή αύρας λεπτής. Και η φωνή της αύρας της λεπτής είναι η φωνή του πράου Ιησού, είναι η φωνή του Ευαγγελίου».
Νομίζω πως είναι πολύ σπουδαίο αυτό το χάρισμα.... ΠΡΑΟΤΗΤΑ....
Τα πάντα γύρω από έναν πράο άνθρωπο ημερεύουν. Οι σκέψεις, τα συναισθήματα ακόμα και αυτές οι αισθήσεις "χάνουν" την υπέρμετρη αξία τους.
Όλα νομίζεις πως αποκτούν ένα νόημα, μιά αρμονία που ποτέ δεν είχες προσέξει.
Ο πράος άνθρωπος σου προξενεί μιά ανείπωτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, αρωματίζει τον αέρα που κινείσαι, σου μεταδίδει την αίσθηση της πραγματικής ελευθέριας αυτής που σε δένει με την αγάπη του Χριστού......
«Μάθετε απ ‘ εμού , ότι πράος ειμί και ταπεινός τη καρδία»
«Μακάριοι οι πραείς ότι αυτοί κληρονομήσουσι την γην»
Γλυκιά και μακαρία ΠΡΑΟΤΗΤΑ, ασάλευτη φυλακή των παθών μου........
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Re: Ο ΠΡΑΟΣ
Λέει ο Μέγας Βασίλειος ......
....Τιθέσθω...εν φαιδρώ τω προσώπω , ίνα δως ευφροσύνην τω σοι διαλεγομένω....
....Εν παντί κατορθώματι του πλησίον σου ευφραίνου......
...Σα γαρ είσι τα εκείνου κατορθώματα , ως και τα σα εκείνου......
....Τιθέσθω...εν φαιδρώ τω προσώπω , ίνα δως ευφροσύνην τω σοι διαλεγομένω....
....Εν παντί κατορθώματι του πλησίον σου ευφραίνου......
...Σα γαρ είσι τα εκείνου κατορθώματα , ως και τα σα εκείνου......