Ο Χριστός είναι ορθόδοξος χριστιανός !!!

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ο Χριστός είναι ορθόδοξος χριστιανός !!!

Δημοσίευση από lovethink »

Δεν συμφωνώ στο ότι κάθε άνθρωπος που δεν είναι Ορθόδοξος δεν είναι με Τον Χριστό
γιατί αυτόματα είναι σαν να λες ότι είναι με τον διάβολο
Και πείτε μου ποιός θα πάρει το θάρρος να πει πως μια παρθένα κοπέλα πχ 15 χρονών που προσεύχετε νυχθημερών και ζει αγνή ζωή δεν την ακούει ο Χριστός ή δεν την αγαπά επειδή πχ γεννήθηκε στην Ιταλία και δεν είναι Ορθόδοξη
Ποιός θα πάρει το θάρρος να πει σε μια τέτοια κοπέλα "τσάμπα προσεύχεσε τσάμπα κρατάς την αγνότητά σου τσάμπα τα δάκρυά σου δεν είσαι Ορθόδοξη και δεν είσαι με Τον Χριστό" (?)
Τι ευθύνη έχει κάποιος σε ένα μικρό χωριό πχ της Λαπωνίας που δεν ζει σε Ορθόδοξη χώρα ;
Πως είναι δυνατόν να λέμε πως όποιος δεν είναι Ορθόδοξος δεν είναι με Τον Χριστό ;

Θέλω να πιστεύω πως εννοεί πως όποιος δεν είναι Ορθόδοξος και προσπαθεί να φέρει πιστούς στο δόγμα του δεν είναι με Τον Χριστό
Αλλο αυτό
Και άλλο να βγαίνουν συμπεράσματα πως από τα τόσα δισεκατομμύρια του πλανήτη ο Χριστός σταυρώθηκε μόνο για τους Ορθοδόξους
Εμείς έχουμε τα μυστήρια όπως πρέπει και αυτό είναι τεράστια τιμή και ευθύνη και οδός σωτηρίας
Αλλά όχι να θεωρούμε ως "χαμένους" όσους δεν είναι Ορθόδοξοι
Και στην τελική πιο πολύ ευθύνη έχουμε εμείς γιατί έχουμε Ορθοδοξία αλλά ..... έχουμε ορθοπραξία ;
Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
Byzantine_Spirit
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Byzantine_Spirit »

lovethink έγραψε:Δεν συμφωνώ στο ότι κάθε άνθρωπος που δεν είναι Ορθόδοξος δεν είναι με Τον Χριστό
Και πείτε μου ποιός θα πάρει το θάρρος να πει πως μια παρθένα κοπέλα πχ 15 χρονών που προσεύχετε νυχθημερών και ζει αγνή ζωή δεν την ακούει ο Χριστός ή δεν την αγαπά επειδή πχ γεννήθηκε στην Ιταλία και δεν είναι Ορθόδοξη
Ποιός θα πάρει το θάρρος να πει σε μια τέτοια κοπέλα "τσάμπα προσεύχεσε τσάμπα κρατάς την αγνότητά σου τσάμπα τα δάκρυά σου δεν είσαι Ορθόδοξη και δεν είσαι με Τον Χριστό" (?)
Τι ευθύνη έχει κάποιος σε ένα μικρό χωριό πχ της Λαπωνίας που δεν ζει σε Ορθόδοξη χώρα ;
Πως είναι δυνατόν να λέμε πως όποιος δεν είναι Ορθόδοξος δεν είναι με Τον Χριστό ;

Θέλω να πιστεύω πως εννοεί πως όποιος δεν είναι Ορθόδοξος και προσπαθεί να φέρει πιστούς στο δόγμα του δεν είναι με Τον Χριστό
Αλλο αυτό
Και άλλο να βγαίνουν συμπεράσματα πως από τα τόσα δισεκατομμύρια του πλανήτη ο Χριστός σταυρώθηκε μόνο για τους Ορθοδόξους
Εμείς έχουμε τα μυστήρια όπως πρέπει και αυτό είναι τεράστια τιμή και ευθύνη και οδός σωτηρίας
Και στην τελική πιο πολύ ευθύνη έχουμε εμείς γιατί έχουμε Ορθοδοξία αλλά ..... έχουμε ορθοπραξία ;
Αυτό πράγματι ήταν μια ατυχής φράση, στον κατά τα άλλα ωραιότατο λόγο.
Συμφωνώ ως προς αυτά που λες με το παραπάνω.
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
Άβαταρ μέλους
theodora
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodora »

Αδελφέ lovethink την ίδια "άποψη" με σένα έχω κι εγώ, ΟΜΩΣ σίγουρα εκείνος ο Αρμένιος που ΑΡΠΑΖΕΙ το Φως της Αναστάσεως από τον Ορθόδοξο και του ασπάζεται το χέρι και τρέχει να πάει πού? ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ εάν είναι ελεύθερο και η σκέψη του, τί του λέει? Δεν έχει κρίση κατά Χριστόν?
Δηλαδή είμαι ορθόδοξος και τρέχω να πάρω "κάτι" ιερό από το χέρι του πάπα για πχ........ για να γυρίσω πίσω πού?
Εκείνος ο παπικός που κάνει Ανάσταση ΧΩΡΙΣ ΑΓΙΟ ΦΩΣ, το απλό το κεφάλι του τί του λέει? Μήπως είμαστε όλοι ζαλισμένοι?
Σίγουρα υπάρχουν άπειρες περιπτώσεις που κάποιοι όχι απλά μη Ορθόδοξοι, αλλά και πολέμιοι της Ορθοδοξίας, θα δώσουν λόγο σοβαρότατο εν ημέρα κρίσης!!!! (γιατί επηρέασαν άθελα τους -ή και με την θέλησή τους- κι άλλες ψυχές) Αλλά αυτοί θα είναι οι "σκοτισμένοι" από το πνεύμα το ακάθαρτο και όχι οι άνθρωποι που δεν γνώρισαν Ορθοδοξία......
Ο Κύριος δεν θα αδικήσει κανέναν άνθρωπο γιατί μας αγαπάει και επιζητεί την σωτηρία μας.
Δεν μπορεί να βάλει το ανθρώπινο μυαλό την Δικαία Κρίση του Δεσπότη μας!!!!

Πολλές φορές οι ομιλίες που ακούμε ή και όσα διαβάζουμε, νομίζω πως απευθύνονται σε συγκεκριμένο ακροατήριο και σε συγκεκριμένες ώρες και στιγμές.
Δεν είναι ΟΛΑ για ΟΛΟΥΣ....... Προσωπικά από τα 100 που διαβάζω ή ακούω ό,τι μπορεί να με προβληματίσει (εννοώ με άγχος και μη ψυχοφελή σκοπό), ή να μην με γαληνεύει στην καρδιά, τα διαγράφω από την μνήμη μου και ούτε τα συζητάω καν και ούτε ασχολούμαι μαζί τους.
Και ο Θεός Βοηθός.....
:oops:
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
Άβαταρ μέλους
vasilikirimp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από vasilikirimp »

Σε πόστ που έχω βάλει με τίτλο
το βιβλικό υπόβαθρο στη Θεία ευχαριστία ...αναφέρεται στο κείμενο τα εξής :

Το όραμα αυτό το οποίο οι πιστοί βιώνουν κατά την Ευχαριστιακή σύναξη , οφείλουν να μεταλαμπαδεύσουν και προς τον έξω κόσμο .
Εκκλησία χωρίς αυτή την ιερή αποστολή απλούστατα δεν είναι Εκκλησία.
Όσο και αν σε πολλούς φαίνεται παράδοξο , η Εκκλησία δεν υπάρχει για τον εαυτό της , αλλά για τον κόσμο.
Το χρέος λοιπόν και η μαρτυρία της Ορθοδοξίας στο σύγχρονο κόσμο έχει να κάνει κατά κύριο λόγο με αυθεντικότερη έκφραση της ευχαριστιακής λειτουργικής της ταυτότητας .
Αυτός πρέπει να είναι και ο απώτερος στόχος της λειτουργικής αναγέννησης

Θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στους χαρακτηρισμούς που δίνουμε....
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

lovethink έγραψε:Δεν συμφωνώ στο ότι κάθε άνθρωπος που δεν είναι Ορθόδοξος δεν είναι με Τον Χριστό

Αλλο αυτό
Καλώς το Μάνο!Χριστός Ανέστη αδελφέ και χρόνια πολλά και ευλογημένα! Αυτό που λες είναι πέρα για πέρα σωστό.
nikolaos-9

Δημοσίευση από nikolaos-9 »

Πολύ, μα πολύ λίγα είναι αυτά που γνωρίζουμε για τη βούληση του Θεού. Σταγόνα στον ωκεανό.

Και οι Άγιοι Πατέρες ακόμη, δεν αγγίξαν τέτοια θέματα:

-Σώζεται ο ομόδοξος;
-Σώζεται ο ετερόδοξος;
-Ποιός είναι αυτός που θα πάρει το στεφάνι της δόξας, ο κακός ορθόδοξος ή ο καλός βουδιστής;
-Ένα μουσουλμανάκι 18 μηνών που θα σκοτωθεί απο τις βόμβες των αμερικάνων, σώζεται η όχι;
-Κλπ, κλπ.

Ας αφήσουμε τα ερωτηματικά αυτά στην κρίση του Κυρίου, ας Του έχουμε εμπιστοσύνη.
Ότι η Ορθοδοξία είναι η οδός, ο Ίδιος μας το είπε, σ' αυτό δε χωρά αμφιβολία και συζήτηση.
Είμαστε και τυχεροί και υπεύθυνοι.

Δόξα σοι ο Θεός
Άβαταρ μέλους
Σπάρτακος
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Σπάρτακος »

Έτσι ακριβώς το βλέπω και εγώ αδελφοί,όπως το ανέπτυξαν οι προηγούμενοι.
Με το υστερόγραφο ότι η Ορθοδοξία είναι το πλήρωμα της μέχρι τώρα αποκεκαλυμένης αλήθειας, άλλο αγώνα έχει ο ορθόδοξος και άλλη κατάσταση ο Βουδιστής. Τα της κρίσεως ας τα αφήσουμε στο Θεό, με την ύπόμνηση (για εμάς) ότι ΄΄ο πιστεύσας και βαπτισθείς ούτος σωθήσεται΄΄.
Αυτο που πρέπει να αποφύγουμε είναι η κατάρα του Φαρισαϊσμού.
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
Άβαταρ μέλους
vasilikirimp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από vasilikirimp »

nikolaos-9 έγραψε:Πολύ, μα πολύ λίγα είναι αυτά που γνωρίζουμε για τη βούληση του Θεού. Σταγόνα στον ωκεανό.

Και οι Άγιοι Πατέρες ακόμη, δεν αγγίξαν τέτοια θέματα:

-Σώζεται ο ομόδοξος;
-Σώζεται ο ετερόδοξος;
-Ποιός είναι αυτός που θα πάρει το στεφάνι της δόξας, ο κακός ορθόδοξος ή ο καλός βουδιστής;
-Ένα μουσουλμανάκι 18 μηνών που θα σκοτωθεί απο τις βόμβες των αμερικάνων, σώζεται η όχι;
-Κλπ, κλπ.

Ας αφήσουμε τα ερωτηματικά αυτά στην κρίση του Κυρίου, ας Του έχουμε εμπιστοσύνη.
Ότι η Ορθοδοξία είναι η οδός, ο Ίδιος μας το είπε, σ' αυτό δε χωρά αμφιβολία και συζήτηση.
Είμαστε και τυχεροί και υπεύθυνοι.

Δόξα σοι ο Θεός

Νικόλα έχεις απόλυτο δίκαιο ....θα το πάω όμως και λίγο πιο πέρα....όχι εγωιστικά όμως ...αλλά μη μας απασχολεί τόσο για το ποιοί τελικά θα πάρουν το στεφάνι της δόξας κλπ αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι εμείς που θα βρεθούμε και τη ψυχή θα παραδώσουμε........
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

theodosis79 έγραψε: Καλώς το Μάνο!Χριστός Ανέστη αδελφέ και χρόνια πολλά και ευλογημένα!
Χρόνια Πολλά και σε ευχαριστώ
Αληθώς Ανέστη
:)
Καλή Σαρακοστή
avvas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από avvas »

Μισό λεπτό για να καταλάβω...
Εμείς κρίνουμε τον Θεό; Και αποφασίζουμε και τι είναι;

Ή μήπως θέλετε απλά να πείτε:
Εμείς οι Ορθόδοξοι είμαστε οι μόνοι που τηρούμε ορθώς όσα μας δίδαξε ο Χριστός;
Αν βέβαια αγωνιζόμαστε να τα τηρούμε όπως οφείλουμε

Γιατί ο τίτλος ..συγγνώμη αλλά .. δεν νομίζω να ευσταθεί με κανέναν τρόπο.

...«σύ ούν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης του Χριστού.»

Διαβάζω μόνον τις παραθέσεις που επιλέγω να διαβάσω και αγνοώ τις υπόλοιπες
Μην θεωρείς λοιπόν ως δεδομένο πως ότι γράφεις εσύ το διαβάζω και εγώ..
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”