Απ αυτήν την άποψη συμφωνούμε. Απόλυτα.vasilikirimp έγραψε:
είναι - φαίνεσθαι
το είδα καθαρά , πως ότι είμαστε πρέπει να το δείχνουμε δηλ. δε μπορεί εγώ να λέω καλημέρα με χαμόγελο στο γείτονα και απο μέσα μου να τον .......έξω απο δω....
ούτε μπορεί να σε προσκαλώ να φάμε μαζί και να υπονοώ κάτι διαφορετικό ή ακόμη να το κάνω με κάποιο απότερο σκοπό.
Σαφώςvasilikirimp έγραψε:Συμφωνώ στο γεγονός ότι αυτό που πράττουμε δε πρέπει να το διατυμπανίζουμε στους γύρω μας - δεν επιδιώκουμε το χειροκρότημά τους .......
Συμφωνώ και με αυτό.vasilikirimp έγραψε:Με τον ίδιο τρόπο όμως πρέπει να είμαστε και λιτή στις εκφράσης μας ...όταν συνέχεια ακούς την έκφραση εγώ η/ο αμαρτωλή .... εγώ η/ο ...... εγώ η/ο......τότε επίσης δεν επιδεικνύει για μένα χριστιανοσύνη...
κάθε πρόταση που ξεκινά με το εγώ......
Με την προϋπόθεση βέβαια πως ο απέναντι δεν αρχίζει τις κολακείες, τους επαίνους και τα παρόμοια
Τότε αναγκαστηκα επιβάλλεται να μειώσει κάποιος τον ευατό του με οιονδήποτε τρόπο μπορεί.
Να μην μένει αιωρούμενος έπαινος ή κολακεία σαν εμμέσως αποδεκτός ως μή απορριπτέος
Εντάξει δεν αντιλέγω σε αυτό.vasilikirimp έγραψε:Και έρχομαι στο τελευταίο σκέλος για την καθαρότητα ...... θέλω να πω ....πως όσο και να προσπαθούμε να κάνουμε πράξεις και πράξεις κάποια στιγμή φαίνεται η καθαρότητά μας απο τους συνανθρώπους μας ...εν καιρό
Αν και προσωπικά με αφήνει αδιάφορο η καθαρότητα ή η μή καθαρότητα των άλλων ανθρώπων
Έχω τόση πολλή ακαθαρσία στον εαυτό μου να πετάξω από πάνω μου που δεν μου μένει χρόνος γι αυτό
Γενικά νομίζω πως όποιος ασχολείται με τα πάθη των άλλων τον έχουν κυριεύσει τα δικά του.
Εκτός βέβαια και είναι πνευματικός και έχει χρέος να ασχολείται και με αυτά. Εγώ δεν είμαι οπότε..
Αυτό που για μένα έχει σημασία είναι τι βλέπει ο Θεός σε μένα και πως θα με κρίνειvasilikirimp έγραψε:Για το Θεό ...Αυτός μας βλέπει πεντακάθαρα ....και στη βρωμιά μας και στη καθαρότητά μας....
και όχι τι βλέπουν ή πως με κρίνουν οι άνθρωποι που εκ των πραγμάτων δεν κρίνουν δίκαια όπως ο Θεός.