Γυναικεία απορία

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΑΠΟΡΙΑ

Δημοσίευση από dora gian »

Δεν ξερω γιατι δεν σε αφησε αγαπητη ...σμαρω ,εγω καθαριζα ολοκληρη την εκκλησια εκει που σου εχω πει , με ακατασχετη αιμοραγια ,και με την ευλογια του γεροντα εννοω ολοκληρη τν εκκξησια , το τεμλο , τα παντα , πιστευω ακραδαντα ηταν αυτη ακριβως η διακονια που με βοηθησε σε προσωπικο προβλημα υγειας που ειχα ν ατο ξεπερασω οσο το δυνατον ανωδυνα
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Την τελευταία φορά που πήγα και εξομολογήθηκα εχοντας από αυτό...δεν μου έδωσε την ευχή ο πατερας και ούτε ασπάστηκα το πετραχήλι...ούτε το χέρι του φίλησα...τωρα τι να πω..ισως διαφέρει απο πνευματικο σε πνευματικο!!Το καλύτερο είναι νομίζω να ρωτήσουμε τον πνευματικό μας..
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
babisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από babisgr »

smarti έγραψε:Την τελευταία φορά που πήγα και εξομολογήθηκα εχοντας από αυτό...δεν μου έδωσε την ευχή ο πατερας και ούτε ασπάστηκα το πετραχήλι...ούτε το χέρι του φίλησα...τωρα τι να πω..ισως διαφέρει απο πνευματικο σε πνευματικο!!Το καλύτερο είναι νομίζω να ρωτήσουμε τον πνευματικό μας..
Φυσικά οι απόψεις μεταξύ των πνευματικών μερικές φορές διαφέρουν, γι' αυτό προσωπική μου άποψη είναι ο καθένας να ακολουθεί τον πνευματικό του(υπακοή)
Καθεῖλε δυνάστας ἀπό θρόνων καί ὕψωσε ταπεινούς...
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

dora gian έγραψε:Δεν ξερω γιατι δεν σε αφησε αγαπητη ...σμαρω ,εγω καθαριζα ολοκληρη την εκκλησια εκει που σου εχω πει , με ακατασχετη αιμοραγια ,και με την ευλογια του γεροντα εννοω ολοκληρη τν εκκξησια , το τεμλο , τα παντα , πιστευω ακραδαντα ηταν αυτη ακριβως η διακονια που με βοηθησε σε προσωπικο προβλημα υγειας που ειχα ν ατο ξεπερασω οσο το δυνατον ανωδυνα
dora gian τι να πω..δεν ξέρω..το γιατί!! :? :?
Οπως και να έχει όμως από τη στιγμή που έχω παραδωσει την ψυχή μου στα χέρια του πνευματικού μου, θα κάνω και υπακοή σε αυτά που θα μου πεί. Οπως και ο καθένας μας στον πνευματικό του!! :lol: :lol:
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
pepiixthis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pepiixthis »

smarti έγραψε: Οπως και να έχει όμως από τη στιγμή που έχω παραδωσει την ψυχή μου στα χέρια του πνευματικού μου, θα κάνω και υπακοή σε αυτά που θα μου πεί. Οπως και ο καθένας μας στον πνευματικό του!! :lol: :lol:
:41 :41 :41
Μπράβο smarti moy καλά τα λες!!
«στενή η πύλη και τεθλιμμένη οδός η απάγουσα στην ζωήν»
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harrys1934 »

smarti έγραψε:Αφού είμαστε ακάθαρτες εκείνη τη στιγμή...πως θα κοινωνήσουμε? Αιμα χάνουμε και θα λάβουμε το αιμα και το σώμα του Χριστού? Για να κοινωνησουμε πρεπει να είμαστε και σωματικα καθαροι!! Νομίζω... :oops: :oops:
Να μια απάντηση ωραία. Έχω ακούσει;;;; Που μη ρωτάτε. Ακόμη και όταν πρόκειται να πας για εγχείρηση την άλλη μέρα, δεν κάνει να πάρεις Αγία Κοινωνία πριν
Τώρα με την παλαιά γραφή, η γυναίκα θεωρείται ακάθαρτη, και ούτε να την ακουμπήσεις μπορείς. Ίσως να εννοεί τον άνδρα.
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
ΜΑΡΙΑ
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΑ »

Χριστός Ανέστη!Κάποτε όταν ήμουν μικρή από αυτά που άκουγα όταν αδιαθετούσα δεν πήγαινα στην εκκλησία.Όμως,ύστερα από αρκετό διάβασμα και ερωτήματα που έθεσα σε διάφορους ιερείς και στον πνευματικό μου έλαβα τις ακόλουθες απαντήσεις:Τις ημέρες αυτές μπορούμε και να εκκλησιαστούμε , και να προσκυνήσουμε τις εικόνες.Φυσικά δεν μπορούμε να κοινωνήσουμε γιατί αυτό προυποθέτει σωματική και ψυχική καθαρότητα.
Ρε παιδιά μην γινόμαστε ακραίοι.Είναι αμαρτία αυτό που μας έδωσε ο Θεός?Έντάξει δεν είπαμε να πάμε να κοινωνήσουμε αδιάθετες υπάρχουν και άλλες ημέρες στον μήνα, αλλά αν εγώ αισθανθώ την ανάγκη να πάω στην Εκκλησία να λειτουργηθώ και να ασπαστώ τις εικόνες και είμαι αδιάθετη , είναι αμαρτία να πάω?Είναι δηλαδή προτιμότερο να ξεκινήσει η εβδομάδα μου , να πάω στη δουλειά μου , χωρίς την Θεία Χάρη της Κυριακάτικης Λειτουργίας?Δεν το κάνω από ασέβεια και ούτε φυσικά θα πάω να κοινωνήσω αδιάθετη -προς Θεού!-αλλά μην γινόμαστε υπερβολικοί.Ρώτησα τον πνευματικό μου αν σε περίπτωση αδιαθεσίας επιτρέπεται να προσκυνήσει η γυναίκα τον Επιτάφιο και μου απάντησε ότι η αιμορροούσα ιάθηκε όταν ακούμπησε τον Χριστό, οπότε τι συμπεραίνουμε από αυτό?Μην αποδεκατίζουμε δυόσμο και άνηθο και αφήνουμε τα ουσιώδη στην άκρη.Καρδίαν καθαρή και φιλότιμο θέλει ο Θεός μας..Συμπαθάτε με για την έκρηξή μου....
Koyk
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Koyk »

aposal έγραψε:
smarti έγραψε:Αφού είμαστε ακάθαρτες εκείνη τη στιγμή...πως θα κοινωνήσουμε? Αιμα χάνουμε και θα λάβουμε το αιμα και το σώμα του Χριστού? Για να κοινωνησουμε πρεπει να είμαστε και σωματικα καθαροι!! Νομίζω... :oops: :oops:
Δηλαδή αν πληγωθώ και έχω αιμοραγία, ούτε εγώ μπορώ να κοινωνήσω;
Ακριβώς...Οχι!!!
Koyk
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Koyk »

pepiixthis έγραψε:Έχω μια απορία, όταν οι γυναίκες ειναι αδιάθετες ξέρουμε ότι δεν επιτρέπεται να κοινωνάνε, να ασπάζονται της εικόνες,να τρώνε αντίδωρο , μήπως απαγορευεται και τίποτα αλλο γνωρίζετε? :oops:
Επιτρέπεται να πιουμε αγιασμό?
Ουτε αγιασμό...
Koyk
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Koyk »

giorgospet έγραψε:Γιατί απαγορεύετε να κοινωνάτε; Δηλ. αν μια γυναίκα είναι ετοιμοθάνατη και είναι αδιάθετη δε θα κοινωνήσει;
Οικονομικώς...θα κοινωνήσει...ειναι άλλη περιπτωση ομως αυτην...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”