Ελεος....ε, μα ειναι να γελαει κανεις.....
Τωρα θα μου πεις που ειναι το αστειο? Ε εαν δεν το βλεπεις τοτε και να στο δειξω δεν θα γελασεις...
Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

1.Ούτε και μένα μου αρέσουν οι αντιλογίες, αλλά εδώ γίνεται διάλογος , γιαυτό υπάρχουν τα fora.fotios έγραψε:Αδερφέ μου lazarr, δεν μου αρέσουν οι αντιλογίες. Μια φορά, ακόμη θα πω, να συγκρίνετε τα κείμενά σας με τα λόγια του Γέροντα Παϊσίου, και θα δείτε πόσο απέχετε. Δεν το λέω, κατακριτικά, αλλά απλά...
Όσο για τα δικά σου γραφόμενα, μόνο θα σου πω, πως ο Αυνάν καταδικάστηκε από το Θεό για "σεξουαλική" διαστροφή εξ' ου και ο αυνανισμός...ήταν ο πρώτος που δίδαξε αυτήν την διαστροφή, βέβαια εμείς μπορεί να λέμε αρλούμπες και να μη μιλάμε στα παιδιά μας για τέτοια σημαντικά ηθικά και όχι "σεξουαλικά" θέματα που είναι πολύ λάθος όρος. Ακόμη θέλω να σου πω, πως ο Γέροντας Εφραίμ της Αμερικής σε όσα ζευγάρια, σταματούν την τεκνογονία και είναι προοδευμένα πνευματικά συνιστά την σωφροσύνη, αγνότητα, καθώς και όλοι σχεδόν οι Πατέρες. Οπότε δεν είναι όπως είπες "απαραίτητη" η συνεύρεση, αλλά μέσο προς τεκνογονία. Ακόμη λένε οι Πατέρες πως ο Θεός σκοπίμως έβαλε την ηδονή μέσα στην ένωση, διότι οι άνθρωποι τόσο εγωιστές και φυγόπονοι που είναι ούτε παιδιά δεν θα ήθελαν να κάνουν σε άλλη περίπτωση. Το ίδιο λέει και ο π. Αθανάσιος Μυτιληναίος. Ακόμη ο Γέροντας Παΐσιος μιλάει για τα ποσοστά των πνευματικών ζευγαριών, ο Αποστόλης σίγουρα μπορεί να μας βρει το σημείο!!!, και ότι ο Ιωακείμ και η Άννα, ως υπόδειγμα και τέλειο ζευγάρι ήταν το πιο πνευματικό ζευγάρι, απουσίαζε εντελώς η ηδονή και κινούταν σε καθαρά πνευματικό επίπεδο, κατά το τέλειο θέλημα του Θεού...Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο. Πάλι όπως νομίζετε.

Η αποφυγή της τεκνογονίας έρχεται σε αντίθεση με την ανθρώπινη φύση, γιατί οι άνθρωποι την αποδέχονται τόσο εύκολα; Μα, γιατί τους βολεύει.ester έγραψε:Nα, βεβαίως υπάρχει δυσκολία από τους ανθρώπους να αποδεχτούν μερικά
πράγματα γιατί αυτά έρχονται σε αντίθεση με την ανθρώπινη φύση.
Και εξηγούμε πώς εντάξει πχ το ου μοιχεύσης αλλά εδώ έρχονται και άλλοι περιορισμοί
μέσα στον γάμο. Δηλαδή πρέπει να είσαι παντρεμένος αλλά άμα έρχεσαι σε επαφή
μέσα στο γάμο και δεν τεκνογονείς τότε κινδυνεύεις να χαρακτηρισθείς πόρνος-η!
Ε! άμα αυτό δεν είναι δύσκολο τότε τι είναι;
Δεν αναιρεί αυτό την έννοια του γάμου και την ανθρώπινη φύση;

Η λογική σταματάει εκεί που αρχίζει η σχέση μας με το Θεό. Η σχέση αυτή είναι πάνω από τη λογική και τα αποτελέσματά της επίσης.ester έγραψε:Ευχαριστώ τον filotas για την λεπτή διάκριση που έκανε.
Δηλαδή αν κάποιος μέσα στο γάμο έρχεται σε επαφή αλλά
δεν τεκνογονεί τότε αυτό είναι ολιγοπιστία και όχι πορνεία.
Από την άλλη ο aposal γράφει
"....Αυτό όμως που τους συμφέρει είναι να αφήνουν το θέμα της τεκνοποιίας στον Θεό. Να εμπιστεύονται τη ζωή τους στην Θεία Πρόνοια και να μην βάζουν δικά τους προγράμματα."
Έχω την αίσθηση πως στο θεό είμαστε όλοι αφημένοι ακόμη και οι πλέον αμαρτωλοί
αλλά και πάλι ο θεός μας έδωσε στοιχειώδη λογική για να διαχειριζόμαστε τα της ζωής.
Και πάλι το θέμα ανάγεται στο πού σταματάει η λογική και που αφηνόμαστε πλήρως!
Θέματα διάκρισης όλα αυτά, υπάρχει δυσκολία να διευκρινιστούν.
Yπάρχει και ένα ερώτημα που δεν τέθηκε σε όλη την συζήτηση:ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ έγραψε: Τώρα, αν θα κάνουμε και πόσα παιδιά, αυτό είναι καθαρά εξατομικευμένο, και ούτε κανείς πατέρας καταδικάζει όσους κάνουν λίγα παιδιά. Θυσιάζεσαι όταν κάνεις 2 παιδιά, θυσιάζεσαι και όταν έχεις περισσότερα.