Ποιος μπορεί να με βοηθήσει ... ( κατηχητικό )

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Ποιος μπορεί να με βοηθήσει ... ( κατηχητικό )

Δημοσίευση από Domna »

Καλημέρα παιδιά και μια καλή και ευλογημένη εβδομάδα .

Πριν δύο εβδομάδες ο ιερατικώς προιστάμενος της ενορίας μου μου πρότεινε να αναλάβω το κατηχητικό για τα μικρά παιδιά . Χάρηκα πάρα πολύ που μου έκανε αυτή την εξεραιτική τιμή γιατί δεν περίμενα ποτέ κάτι τέτοιο και αναρωτιέμαι πως ο καλός Θεός με αξιώνει να αναλάβω τελικά ένα τέτοιο μεγάλο έργο . Δεν ανέλαβα ποτέ ένα τέτοιο σοβαρό έργο αλλά γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι θα έχω μια πάρα πολύ μεγάλη ευθύνη αφού θα εξαρτάται και από εμένα το πως τα παιδιά θα δουν την Πίστη μας .
Ο ιερατικώς προιστάμενος της ενορίας μου μου είπε ότι το κατηχητικό αρχίζει τον Σεπτέμβριο , θα λειτουργεί κάθε Κυριακή μετά την Θεία Λειτουργία και θα διαρκεί μισή ώρα . Μου είπε ακόμη να μιλάω στα παιδιά για την ζωή του Χριστού , την ζωή της Παναγίας , την ζωή των Αγιών και να τα μαθαίνω προσευχούλες . Επίσης να τα μαθαίνω για τις γιορτές όπως για παράδειγμα για την 25. Μαρτίου και της 28. Οκτωβρίου και μερικά ποιηματάκια .
Παιδιά θα ήθελα όμως την βοήθεια σας . Θα ήθελα να μου πείτε πως θα μπορούσα να κάνω να αισθάνονται να παιδιά άνετα στο κατηχητικό και πως να αρχίσω και τι να πω την πρώτη φορά στο κατηχητικό .
Επίσης θα ήθελα να μου πείτε τι βιβλία ή βοηθήματα υπάρχουν για κατηχητές οι οποίοι διδάσκουν μικρά παιδιά και προ πάντως θα χάρω πάρα πολύ να μου απαντήσει κάποιος που έχει σχέση με το κατηχητικό .
Ενας γνωστός μου μου είπε πως ένα νεαρό παιδί που κάνει κατηχητικό σε μικρά παιδιά σε μια άλλη ενορία δίνει κάθε φορά στα μικρά παιδιά σοκολατάκια . Δεν ξέρω αλλά εγώ δεν το βρίσκω σωστό να δίνω κάθε φορά σοκολατάκια στα παιδιά . Σκέφτηκα να τα δώσω μόνο την πρώτη φορά όταν θα αρχίσει το κατηχητικό .
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ποιος μπορεί να με βοηθήσει ... ( κατηχητικό )

Δημοσίευση από Teri »

Μπορεί να σε βοηθήσει αρκετά αυτή η σελίδα:
http://katixitis.blogspot.com/
Ρίξε μια ματιά μέχρι να σου απαντήσει και κάποιος κατηχητής (σίγουρα θα υπάρχει κάποιος ανάμεσά μας!)

Καλή επιτυχία στο νέο σου έργο!!!
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Εγώ Δόμνα, δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε πρακτικό επίπεδο.
Θέλω όμως να σε συγχαρώ και να σου ευχηθώ ολόψυχα, να τα πας καλά, να έχεις επιτυχία, να βοηθήσεις όσο το δυνατόν τα παιδάκια και να βοηθηθείς βέβαια κι εσύ, από τις τρυφερές και αγνές ψυχούλες τους!
Καλόν αγώνα!
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Σε ευχαριστώ θερμά , Κατερίνα μου ! Την ξέρω την ιστοσελίδα . Αλλά εγώ θα ήθελα και δικές σας ιδέες .
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Σε ευχαριστώ θερμά , Παναγιώτη . Να σαι καλά .
g_aggelos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από g_aggelos »

Κατ' αρχήν σου εύχομαι καλή φώτιση, και καλό ξεκίνημα.

Το παραπάνω μήνυμά σου βγάζει μία τέτοια αγάπη γι' αυτό που κλήθηκες να κάνεις, που πιστεύω ότι ο ζήλος σου για το έργο αυτό, θα σου δώσει από μόνος του τον δρόμο.

Συμφωνώ και εγώ ότι δεν μπορείς να "φιλεύεις" κάθε φορά με σοκολατάκια τα παιδιά (άσε που κάνουν κακό και στην υγεία), αλλά υπάρχει η περίπτωση να κάνεις κάποια παιδιά να έρχονται μόνο γι' αυτό.

Σκέψου σαν μικρό παιδί και φαντάσου πως θα σου άρεσε να σου μιλήσουν για τον Χριστούλη μας και πιστεύω ότι η διαίσθησή σου αυτή θα σε οδηγήσει.
Αυτό που μου έρεσε εμένα σε κάποια κατηχητικά που παρακολούθησα πρόσφατα (με την Σχολή Κατηχητών της Αποστολικής Διακονίας), ήταν ότι διδάσκουν τον Χριστό μας μέσα από παιχνίδια. Δεν θυμάμαι ακριβώς να σου πω, παρά μόνο ένα που μπορείς να το πάρεις σαν παράδειγμα, και να βρεις παρόμοια:
Αφού τους διάβαζε μία παραβολή του Κυρίου μας, μετά τους έφτιαχνε μία "κρεμάλα" (το γνωστό παιχνίδι), και προσπαθούσαν τα παιδιά να βρουν την λέξη μέσα από την ιστορία. Μου άρεσε πολύ γιατί τα παιδιά χαιρόντουσαν με αυτό και το βασικότερο, όταν τους διάβαζε την παραβολή του Κυρίου μας, πρόσεχαν για να μπορούν μετά να απαντήσουν.

Συγχώρεσέ με για την πολυλογία μου....

Άγγελος
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Οοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο , να μια πάρα πολύ καλή ιδέα !!! Γεια σου λεβέντη μου !!! Αμ , μπράβο , τέτοιες ιδέες είναι για μένα χρήσιμες !!!
Αγγελε , σε ευχαριστώ θερμά για τις συμβουλές σου και τις ευχές σου !!!
Θα ήθελα σας παρακαλκώ ακόμη να μου γράψουν κι άλλοι τις εμπερίες τους στο κατηχητικό όταν πήγαιναν . Τι τους άρεζε ή τι δεν τους άρεζε !!!
Αντε , βρε παιδιά , περιμένω με αγωνία τις απαντήσεις σας .
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

Αντί για σοκολατάκια μπορείς να τους δίνεις εικονίτσες σχετικές με το θέμα που συζητήσατε. (Ο ιερέας θα μπορεί να σε προμηθεύει)
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Ναι , πολύ καλή ιδέα και αυτή , Κατερίνα μου ! Σε ευχαριστώ θερμά !
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Παιδιά , δείτε τι γράφουν κάποια μέλοι σε ένα φόρουμ σχετικά για το κατηχητικό :
http://www.ischool.gr/showthread.php?t=390
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”