Ο νεομάρτυρας Ιωάννης της Santa Cruz (19 Μαΐου)

Βιογραφία των Αγίων και Γερόντων τις Εκκλησίας μας

Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές

Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Ο νεοφανής Ιερομάρτυς της Ορθοδοξίας Ιωάννης της Σάντα Κρουζ

Δημοσίευση από Domna »

Εrmite , λάθος κάνεις , παλικάρι μου .
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Αδελφές και αδελφοί που παρενέβητε πριν.
Δεν σας προλαβαίνω κιόλας!! Ολοι μαζί γράψατε!
Εχετε όλοι και δίκιο και σίγουρα φιλότιμη και άψογη προαίρεση, ο καθένας από άλλη πλευρά.
Και για το νοικοκύρεμα και για την σωστή τοποθέτηση εκάστης δημοσίευσης και για την δυσκολία ανεύρεσης.
Το λέω απλά:
Πριν, εκεί που δεν έκανα τίποτα, βλέπω ξαφνικά να εμφανίζεται μια δημοσίευση, με τίτλο:Ο νεοφανής Ιερομάρτυς της Ορθοδοξίας Ιωάννης της Σάντα Κρουζ.
Και λέω κάτσε να το διαβάσω αυτό. Και το διάβασα. Και συγκλονίστηκα με την ιστορία αυτή!

Λέτε να υπήρχε περίπτωση να πω: Α, τώρα έχω όρεξη να διαβάσω βίους Αγίων! ας πάω στο σχετικό εδάφιο! Με καταλαβαίνετε νομίζω.
Οχι ότι και αυτό δεν θα συμβεί βέβαια σε κάποια άλλη περίπτωση, αλλά τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή, είναι αυτά που δεν τα προγραμματίζεις.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

:wav :wav :wav
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Kostantinosve
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Kostantinosve »

panagiotisspy έγραψε:....Λέτε να υπήρχε περίπτωση να πω: Α, τώρα έχω όρεξη να διαβάσω βίους Αγίων! ας πάω στο σχετικό εδάφιο! Με καταλαβαίνετε νομίζω.
Οχι ότι και αυτό δεν θα συμβεί βέβαια σε κάποια άλλη περίπτωση, αλλά τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή, είναι αυτά που δεν τα προγραμματίζεις.
συμφωνώ :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41
Κυριε Ιησού Χριστέ ελέησον με . . .
Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς . . .
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ
Ermite
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ermite »

Βάζω εδαφιαία μετάνοια και υποβάλλω τη δημόσια συγγνώμη μου με συνακόλουθη ρητή δήλωση μετανοίας γιά όσα απρεπή διατύπωσα, υπόσχομαι δε ότι θα απαρνηθώ ολοτελώς και αποπτύω ειλικρινώς τον επαίσχυντο Σχολαστικισμό, ο οποίος αθέλητα με επηρέασε και με διεπότισε, προφανώς από επήρρεια του δυτικού πνεύματος..
Ελπίζω να είναι πιό επιεικείς μαζί μου οι Άγιοι..
frouteboras
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από frouteboras »

Απο την τοπικη εφημεριδα Santa Cruz Sentinel στο http://www2.santacruzpl.org/history/cli ... datelimit= αναφορα στη σειρα των αρθρων για το γεγονος της δολοφονιας,δεν εχει τα κειμενα των αρθρων.
Τα ονοματα των δολοφονων ειναι Edward Bowman, Anna Bowman, Nicholas Arias,
και απο την ιστοσελιδα της εισαγγελειας της σαντα κρουζ Ηπα, σχολιο στην προσπαθεια του ενος για αιτηση αποφυλακισης το 2006,υστερα απο αντιδραση συγγενων του θυματος και τοπικων φορεων, ο φονιας παραιτηθηκε του δικαιωματος αιτησης αποφυλακισης για μια τετραετια.Η αρχικη του πονη καταδικης ηταν 25 ετη εως ισοβια.
March 1, 2006

Press Release

Santa Cruz County District Attorney Bob Lee announced today that Edward Bowman, who was scheduled for a parole hearing March 3, 2006, waived his hearing and agreed to a four year extension of his prison commitment.

Bowman was convicted on November 4, 1988 of first degree murder for the death of Father John Karastamitis and was sentenced to twenty-five years to life.

Father John was a devoutly religious man who dedicated his life to serving God and helping his fellow man. He was beaten and stabbed to death inside his church.

The District Attorney's Office and Santa Cruz Police Department, as well as family and friends of Father John, formally objected to Bowman's parole. The District Attorney's Office argued that Bowman presented an unreasonable risk of danger to society, given the heinous nature of his crimes and his limited progress in prison

For further information, please contact Assistant District Attorney Jeffrey Rosell at (831) 2554.

BOB LEE
DISTRICT ATTORNEY
COUNTY OF SANTA CRUZ
Run フォクすけ, Run

Εικόνα
greekboy1981
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από greekboy1981 »

Ευχαριστώ κι εγώ αυτόν που το επαναδημοσίευσε το θεμα αυτό! Ο Άγιος Ιερομάρτυρας Ιωάννης της Σάντα Κρούζ ας μεσιτεύει στον Κύριο για όλους μας! Θα ήθελα πολύ να αποκτήσω μια εικόνα Του! Άγιοι υπάρχουν ακόμα και στις μέρες μας ! Οπως εκείνοι οι νεομάρτυρες που προτίμησαν να πεθάνουν για τον Χριστό παρα να γίνουν μουσουλμάνοι .. καταλαβατε ποιους εννοω .. αυτους που αποκεφαλίστηκαν πρόσφατα , δεν θυμαμαι σε ποιό κρατος της Ασίας η της Αφρικής ηταν ... ας εχουμε την ευχή Τους!

Ας μην απελπιζόμαστε ! ας εμπιστευθούμε πλήρως τον εαυτό μας στον Κύριο κι όλα θα πάνε καλα!

Οποιος μπορεί , ας ανεβάσει στο θεμα αυτο καποια εικόνα του Αγίου Ιερομάρτυρα Ιωάννη της Σάντα Κρούζ ...η έστω μια φωτογραφία του , οσο ηταν ακόμα εν ζωή! ....Άγιε παπα-Γιάννη μου ...την ευχή σου να έχουμε!
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Ermite έγραψε:Βάζω εδαφιαία μετάνοια και υποβάλλω τη δημόσια συγγνώμη μου με συνακόλουθη ρητή δήλωση μετανοίας γιά όσα απρεπή διατύπωσα, υπόσχομαι δε ότι θα απαρνηθώ ολοτελώς και αποπτύω ειλικρινώς τον επαίσχυντο Σχολαστικισμό, ο οποίος αθέλητα με επηρέασε και με διεπότισε, προφανώς από επήρρεια του δυτικού πνεύματος..
Ελπίζω να είναι πιό επιεικείς μαζί μου οι Άγιοι..
Αν είναι δυνατόν αδελφέ μου Ermite. Τι λες?
Για το κομμάτι που με αφορά, σου λέω ότι:
Την στιγμή που δεν έχω κάτι να προτείνω, κάτι διαφορετικό, φυσικά και είμαι υπέρ της διατήρησης του παρόντος πλαισίου στο φόρουμ. Και βέβαια ευχαριστώ και ευγνωμονώ τον Νίκο για την φιλοξενία που παρέχει σε μένα και στους άλλους αδελφούς.
Αυτό που είπα, ήταν ότι δεν πειράζει καμμιά φορά, να γίνεται και καμμιά παρέκβαση, κάποια μικρή "παρανομία", την στιγμή που αυτή μάλιστα προκαλεί ενίοτε όμορφα συναισθήματα.
Αυτό και μόνο αδελφέ. Από που κι ως που είσαι εσύ "σχολαστικιστής"? Οχι βέβαια.
Και επίσης να σου πω, ότι χαίρομαι που τυχαίνει τελευταία, να έχουμε συζητήσεις οι δυό μας.
Και επ αυτού. θα ήθελα να ήξερα το μικρό όνομά σου, αν βέβαια συμφωνείς.
Και αν θες και εκ μέρους μου συγγνώμη, στο τμήμα που μου αναλογεί, την έχεις ολοψύχως.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Babiss
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Δημοσίευση από Babiss »

Κατ'αρχάς θέλω να σας χαιρετήσω καθώς είμαι νέο μέλος στην παρέα σας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την δημοσίευση του μαρτυρίου του παπά Ιωάννη της Σάντα Κρουζ καθώς δίνεται ευκαιρία και σε εμάς που είμαστε νέοι στο χώρο να οφελούνται πνευματικά.

Ο Θεός να σας έχει όλους καλά και το Άγιο Του Πνεύμα να μας φωτίζει στη ζωή μας.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Βίοι Αγίων και Γερόντων”