Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου ένα παλιό αντίτυπο (του 1941) της λεγόμενης "Αγίας επιστολής". Ρωτώντας τον πατέρα μου έμαθα ότι ήταν ένα πολύ διαδεδομένο σύγγραμμα εκείνης της εποχής και ότι μάλιστα, ο απλός κόσμος της υπαίθρου πίστευε 'οτι πρέπει να την αναγιγνώσκει τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, σαν προσευχή. Ρίχνοντάς της μια γρήγορη ματιά, διάβασα τα εξείς:
- Ο συγγραφέας αφήνει να εννοειθεί ότι η επιστολή έχει γραφτεί απο θεϊκό χέρι.
- Περιλαμβάνει πολλά ηθικιστικά στοιχεία.
- Η γλώσσα γραφής είναι πομπώδης, με βαρύγδουπες εκφράσεις, και μου θύμισε το "λογοτεχνικό μνημείο".............."Τα αγνά νειάτα".
Μήπως γνωρίζει κανείς περισσότερα για αυτή την επιστολή? Αν αποτελούσε κείμενο γραμμένο απο Ορθοδόξους και απο που κυκλοφόρησε?
Η Αγία Επιστολή
Συντονιστής: Συντονιστές
-
xalkidon
- Τακτικό Μέλος

Re: Η Αγία Επιστολή
Αν προκειται για τη ιδια, την εχω διαβασει κι εγω. Η αλήθεια είναι ότι μικρός τη διάβασα και πραγματικά τρόμαζα.Ηταν η λεγόμενη Επιστολή του Ιησού Χριστού, που υποτίθεται ότι βρέθηκε στον Πανάγιο ταφο και την άφησε εκεί ο Χριστός.Αλλά διαβάζοντάς την όπως ειπα τρόμαζα με αυτά που έλεγε.παρουσιαζε το Θεο μπαμπουλα, βασανιστή που εαν π.χ.τρως ψαρι ή κρέας Τεταρτη ή Παρασκευή είσαι ετοιμος για κόλαση....τωρα κατά πόσο είναι θεικη η επιστολή....μαλλον όχι.
- Teri
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ρίξτε μια ματιά εδώ:
viewtopic.php?f=7&t=1645&p=12325#p12325
viewtopic.php?f=7&t=1645&p=12325#p12325
Ευχαριστώ παιδιά!!! Και ο πατέρας μου, μου είπε ότι η μητέρα του, του το διάβαζε κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί και φοβόταν τόσο που όταν πήρε μια βραδιά φωτιά η αχυρώνα του γείτονα στο χωριό...ήταν σίγουρος ότι ήρθε η δευτέρα παρουσία και τα δεινά που η επιστολή περιέγραφε!!!!!!!