Άγιοι της Δυτικής Εκκλησίας που δεν έλιωσαν

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
lathras
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Άγιοι της Δυτικής Εκκλησίας που δεν έλιωσαν

Δημοσίευση από lathras »

Σε μια αναζήτηση που έκανα στο διαδίκτυο βρήκα ότι οι Καθολικοί έχουν μια πληθώρα Αγίων των οποίων τα σώματα δεν έχουν λιώσει. Ψάχνοντας να βρώ εικόνες, και περιμένοντας να δω σώματα 'οπως του Αγίου Γερασίμου ή του Αγίου Σπυρίδωνα, με έκπληξη διαπίστωσα ότι τα σώματα των αγίων τους ήταν διατηρημένα χωρίς την παραμικρή αλίωση, όπως ακριβώς ήταν όταν ήταν ζωντανοί. Η πιο ενδιαφέρουσα διεύθυνση ήταν η παρακάτω:

http://www.catholicapologetics.info/lib ... orrupt.htm

Δεν ξέρω αν είμαι ολιγόπιστος, αλλά μπήκαν ψίλοι στα αυτιά μου μήπως χρησιμοποιούν τίποτα ιατρικές τεχνικές για να επιτύχουν τέτοιο αποτέλεσμα.
Απο΄την άλλη όμως, στο παραπάνω site παρουσιάζεται πρώτο το λείψανο του Αγίου Συλβάνου (αν μεταφράζω σωστά) ο οποίος μαρτύρησε τον 4ο μ.Χ αιώνα. Δεν είμαι σίγουρος ότι εκείνη την εποχή διέθεταν τόσο εξελιγμένες΄ιατρικές τεχνικές ώστε να βαλσαμώσουν κάποιον.

Γνωρίζει κάποιος κάτι περισσότερο για το θέμα ? Γενικά, η Ορθόδοξη εκκλησία δέχεται ως Αγίους όσους αγιοποπιησε η Καθολική εκκλησία μετά το σχίσμα?
Άβαταρ μέλους
Dimitra79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Άγιοι της Δυτικής Εκκλησίας που δεν έλιωσαν

Δημοσίευση από Dimitra79 »

Κατ'αρχήν όσοι αγιοποιήθηκαν μετά το σχίσμα 1034, δεν τους αποδεχόμαστε εμείς οι Ορθόδοξοι ώς αγίους. Τώρα, όσον αφορά την διατήρηση του σώματος, η ταχύρευση είναι μια τεχνική που έχει της ρίζες της απο πολύ παλιά. μη ξεχνάς ότι και οι αρχαίοι αιγύπτιοι διατηρούσαν τα σώματα των φαραώ αλλά και των ζώον ακόμη. οι δε Ιταλοί έχουν και μουσείο στην urbania του νομού marche με μούμιες. οπότε μην αμφιβάλεις για τίποτε. και μιας και δε τιμούν τους αγίους τους τότε γιατί τους έχουν σε βιτρίνες? άσε και που κατα την προσωπική μου άποψη οι συγκεκριμένες φώτο μοιάζουν σα κέρινα ομοιώματα.
Γνωρισόν μοι Κύριε, οδόν εν η πορεύσομαι, ότι προς σέ ήρα την ψυχήν μου..
Άβαταρ μέλους
evagelia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από evagelia »

ΔΙΑΒΑΖΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩΝΤΑΣ ΤΗΣ ΦΟΤΟ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΧΡΩΜΑ!!ΟΣΟ ΑΓΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ
ΠΑΤΕΡΑ ΙΩΣΗΦ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ.ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΣ ΦΟΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.ΤΩΡΑ Η ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΠΕΜΒΚΑΝ Η ΚΕΡΙΝΑ ΟΜΟΙΟΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ
Εικόνα
frouteboras
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από frouteboras »

εδω ειναι ενα μπλογκ που ειρωνευεται την καθολικη εκκλησια http://holywhapping.blogspot.com/2008_0 ... chive.html
.λεει για τα "σωματα" αυτα οτι ειναι κερινα ομοιωματα wax effigies απο το wiktionary

Κώδικας: Επιλογή όλων

effigy (plural effigies)

1. a dummy or other crude representation of a person or group that is hated.
   2. a likeness of a person.
δες τη φωτο Εικόνα
το κερινο ομοιωμα και μεσα οστα της καλουμενης st peregrine.Να ειστε προσεκτικοι,οι καθολικοι εχουνε λειψανα προ του σχισματος του 1054 αλλα κλεμμενα και αλλα αγιων της Δυσης.Υπαρχουνε λειψανα αγιων που τιμα και η ορθοδοξη εκκλησια.αυτοι ζησανε πριν το σχισμα και ειτε ζησανε/μαρτυρησανε στη δυτικη ευρωπη ειτε τα λειψανα τους κλαπηκαν απο το βυζαντιο.

Στο ιδιο μπλογκ υπαρχει φωτο για τον saint sylvan και λεει οτι ειναι κερινο ομοιωμα.
Υπαρχει βιβλιο που εχει φωτογραφιες απο τα λειψανα αγιων που κλεψανε οι καθολικοι απο το βυζαντιο και ειναι στην ιταλια.

Εικόνα

αρα κερινο ομοιωμα,ισως να εχει καποια λειψανα οστων του μαρτυρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΓΙΟΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ.
Run フォクすけ, Run

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
evagelia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

αδερφε μου με το ισωσ δεν παμε κατα την γνωμη μου!!τωρα οτι εχουν κλεψη αυτο το γνωριζουμε ολοι
αλλα νομιζω πωσ δεν τουσ συμφερη να εχουν μεσα λειψανα ανδρων και το ομοιωμα να ειναι γυναικασ.και επειτα εγω ?ο καθε ενασ απο εμασ ποιυ τα βλεπουμε να ξερουμε τι εχει απο μεσα.βλεπουμε εξωτερικα και λεμε οτι ειναι ομοιωμα δεν ειναι σαν τα δικαμασ αγια λειψανα!!τωρα ουτε ειρωνευο ουτε κοροιδευο.απλα λεω την γνωμη μου!!για το εξω μεροσ αυτο που βλεπω!!
Εικόνα
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Πίστη και λογική - Ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Κοστώφ απαντά στις ερωτήσεις του Μανώλη Μελινού (Αποσπάσματα από το ομώνυμο βιβλίο)

ΜΜ : Τι έχετε να πείτε για τους αγίους των καθολικών;
ΙΚ : Μα δεν υπάρχουν άγιοι εκτός της Ορθοδοξίας! Σωσμένοι εκτός της Ορθοδοξίας μπορεί να υπάρχουν, άγιοι όμως όχι!
ΜΜ : Ασφαλώς αναφέρεστε στους μετά το Σχίσμα..
ΙΚ : Ακριβώς! Ο Άγιος Αυγουστίνος, ο Άγιος Ιερώνυμος, ο Άγιος Κυπριανός, όλοι οι άγιοι που έζησαν προ του σχίσματος ανήκουν στην Εκκλησία του Χριστού.
ΜΜ : Μιλήσατε για σωσμένους και αγίους. Ποια ακριβώς είναι η διαφορά;
ΙΚ : Ο Άγιος είναι κατά κάποιον τρόπο ο άνθρωπος εκείνος που υπερέβη τα συνηθισμένα μέτρα και δεν μπαίνει απλώς στον Παράδεισο, αλλά έχει και την ειδική εύνοια από τον Θεό να πρεσβεύει για τους άλλους ανθρώπους και να τους υποβοηθάει με θαύματα, με τις πρεσβείες του και με κάθε άλλο τρόπο.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
evagelia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΠΟΣΑΛ!!ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΦΟΤΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ!!!! ΜΑΣ !!!ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΑΥΜΑΣΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ!!
ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΛΟΙ!!
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”