Γενέθλια

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

fousca
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Re: Γενέθλια

Δημοσίευση από fousca »

φυσικα δεν πειαρζει κ το χιουμορ μεσα στη ζωη ειναι!!!εμενα κατι μεσα μου μου λεει οτι δεν πρεπει αν τα γιορταζουμε. οταν με το καλο κανω παιδακια θα θεωρησω για γενεθλια τη μερα που θα βαφτισω!!
για να εχω το κεφαλι μου ησυχο.
¨ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ¨
Άβαταρ μέλους
pepiixthis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pepiixthis »

Δεν ειναι κακό fousca να τα γιορταζεις αλλα αυτο που ειπες για τα παιδακια σου θα ειναι το καλύτερο, εγω οταν πήγα στον γεροντα μου την μερα των γενεθλιων μου του ειπα:σαν σημερα γεννηθηκα, εχω γενεθλια,τι ηθελα και το ειπα,χαχαχα γελασε και μου εκανε ενα νευμα σαν να μου ελεγε ,εε και τι εγινε Ευτερπη, ενω ηξερα οτι τα γενεθλια μας δεν πρεπει να τα γιορταζουμε αλλα να τιμαμε τον Αγιο μας και αμα δεν εχουμε το ονομα καποιου Αγιου να προσπαθησουμε το ονομα μας να Αγιαση, αλλα αυτά ειναι ''μικρα'' γιατι βλεπουμε οπως ειπε παραπανω και ο αδερφος ,Χριστουγεννα Πασχα τα αισχη που γινονται(οχι οτι εμεις οι νεοι δεν τα κάνουμε και λεμε μονο τους αλλους) απλως οτι κανουμε να ειναι ομορφο και να μην προκαλουμε να ειναι ομορφα, δεν μπορεις να στερησεις απο το παιδακι σου ενα παρτυ γενεθλιων ομορφο και σεμνο και με τραγουδακια και με χορους αλλα ομορφο γλεντι, δεν ειναι αμαρτια ο χορος και το τραγουδι
«στενή η πύλη και τεθλιμμένη οδός η απάγουσα στην ζωήν»
fousca
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από fousca »

αν αξιωθω ποτε να γινω μανα θα προσπαθησω να κανω τα παρτακια τη μερα της βαφισης. και τι εγινε??
τουλαχιστο τα μεγαλα δεν τα τηρουμε..ολη η καθημερινοτητα ειναι αμαρτια. ας κανουμε αυτα που μπορουμε εστω και μικρα για να αποθηκευσουμε κατι λιγο στην αλλη ζωη... :105
¨ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ¨
mkazakos
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από mkazakos »

Ο Γεροντας μου, με ειπε να διαβασω ενα βιβλίο σχετικα με το θεμα αυτο.
"Η φυσιολογικη γεννησις μας θυμιζει την υπερτατη ανθρωπινη τραγωδια, την εξωση μας απο τον Παραδεισο....", οπως αναφερεται στο υπεροχο βιβλιο "ενα ονομα για την αιωνιοτητα" του Virgil Gheorghiu. Γι αυτο γιορταζουμε οι Χριστιανοι την ημερα βαπτισεως μας που σηματοδοτει την δυνανοτητα επανενταξη μας στον Παραδεισο, τηρουμενων παντοτε και τον εκαστοτε αναλογιων... Στο παραπανω βιβλιο αναλυει και την υποχρεωση οσων τα ονοματα δεν γιορταζουν, οπως εγω.
Μακης
ΥΓ Δυστηχως εγω δεν γνωριζω την ημερα της βαπτισεως μου, αλλα και στα γενεθλια μου ενα κερασμα καποια στιγμη θα κανω στους φιλους, εχω ζητηση να μην δεχομαι δωρα, αλλα δεν εχω και παιδια, εκει δεν ξερω πως θα αντιδρασω, οταν θα τα ζητανε. Ισως να τα κανω και οταν αρχισουν να καταλαβαινουν θα τους εξηγησω, και μετην χαρη του Θεου να ακολουθησουν τον δρομο το σωστο.
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ, ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Και αν δεν γνωρίζεις την ημέρα της βάφτισής σου τι κάνεις ;
Επίσης σε όλα τα κρατικά έγγραφα δηλώνεις ημερομηνία γέννησης , στα μητρώα , στο Δημαρχείο ,στις υπηρεσίες , στην εφορία ,στο ιατρικό ιστορικό ,παντού.
Οπως διάβασα σε Ορθόδοξη ιστοσελίδα που όντως υποστηρίζει ότι τα γενέθλια δεν πρέπει να τα γιορτάζουμε οι Χριστιανοί το εξής
"να ξεκαθαρίσoυμε καταρχήν ότι δεν χρειάζεται να είμαστε ή να γίνoυμε αντικoινωνικoί ή να δoύμε τo θέμα καθαρά φαρισαϊκά και να χάσoυμε την oυσία: άλλo δεν γιoρτάζoυμε (δεν πρoκαλoύμε την γιoρτή αυτή, δεν την περιμένoυμε πως και πως, δεν θεωρoύμε τα γενέθλια μας ως γεγoνός μoναδικό κλπ) άλλo τo να μη δεχόμαστε ευχές και να μην είμαστε φιλόξενoι ή να γινόμαστε απόμακρoι"
http://www.orthodox-answers.gr/node/478
Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

lovethink έγραψε:Το σωστό είναι να μην τα γιορτάζουμε ( για να κάνουμε οικονομία ) ΑΛΛΑ !!! να δεχόμαστε τα δώρα :lol:
Επίσης μετά τα 30 καλό είναι να μην τα γιορτάζουμε γενικώς ..... :lol: :lol: :lol: :lol: :occasion16 :21
Συμφωνώ και επαυξάνω, κάντο όμως το 30 τουλάχιστον 45. Εγώ προτείνω απ' τα 45 και μετά να κατεβαίνουμε, αντί ν' ανεβαίνουμε :lol: . Ούτως ή άλλως μας παίρνει η κατηφόρα :? .
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”