Πως μπορούμε να αποφεύγουμε τον σκαναδαλισμό?

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re:

Δημοσίευση από Dimitris39 »

jimysn έγραψε:Γιατί τότε το "εκκλησιαστικό βίωμα" δημιουργεί σκανδαλισμούς και μάλιστα σοβαρότατους????
Μήπως γιατί ο οίκος του Θεού έχει γίνει οίκος εμπορίου και όχι μόνο????
Βρίσκει μήπως ο διάβολος περισσότερο πρόσφορο έδαφος σε χώρους "εκκλησιαστικούς-παρεκκλησιαστικούς"???

(και μη με πει κανένας αιρετικό ή όοοοοοοτι άλλο γιατί θα τον πάρει και θα τον σηκώσει......αρκετά έχουμε να κάνουμε με κοντόφθαλμους....σκανδαλολάγνους....σκανδαλιάρηδες)
1.Το αν εγινε ο οικος του θεου εμποριο δεν θα το κρινουμε εμεις,ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΕΧΟΥΝΕ ΠΟΛΛΑ ΕΞΟΔΑ
2.οσο το αν ο διαβολος βρισκει περισσοτερο εδαφος εκει εξαρτατε απο εμας κατα το ποσο θερμα εκκλησιαζομαστε στον οικο του θεου η πηγαινουμε μονο και μονο για να βλεπουμε αυτα που δεν πρεπει να βλεπουμε
3.και το αν σε πει κανεις αιρετικο οχι δεν εχει κανεις το δικαιωμα αυτο, και δεν φαινεσε για τετοιος,
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
fousca
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Re: Πως μπορούμε να αποφεύγουμε τον σκαναδαλισμό?

Δημοσίευση από fousca »

το καλυτερο ειναι να πεις στον πνευματικο σου τους λογους που δεν θελεις να πας,ετσι ωστα να σε καθοδηγησει η να σου βρει τροπο να τους αποφυγεις χωρις να χασεις την συναθροιση.
παντου θα σε πολεμησει ο εξω απο δω. με το να χασεις κατι σημαντικο με αυτη τη προφαση σε κερδισε. σε απομακρυνε. στον δρομο δεν σκανδαλιζεσαι? στη τηλεοραση?? βρες τροπο να αποφυγεις.εχε τα ματια σου κατω. μην κοιτας γυρω σου.πανε νωρις κ κατσε καπου να μην βλεπεις πολλες. παρε τα ματια σου αμεσως!!
κ εγω εκει που περπαταω καμια φορα σκανδαλιζομαι, παν τα ματια μου πανω σ εκαποιον κ αμεσως προσπαθω να τα παρω. να μην δωσω τροφη στον πονηρο.θελει προσπαθεια.θα επικεντρωθεις στον σκοπο σου και θα νικησεις....να εισαι σιγουρος. ζητα τη βοηθεια του θεου σε υατο το σημειο. ευχομαι το καλυτερο!
¨ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ¨
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την συμβουλή! Εχεις απόλυτο δίκιο! Σε ευχαριστώ πολύ!!!
paratiritis88
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από paratiritis88 »

Αγαπητέ Θεοδόση

Ο πνευματικός σου φαίνεται θά έχει ξεχάσει εκείνο το διαχρονικά ιστορικό "Αρσένιε, φεύγα καί σώζου...".

Αφού όμως γνωρίζει ότι έχεις ένα πρόβλημα, καί ότι σκανδαλίζεσαι βλέποντας έστω καί τίς ντυμένες ( πράγμα πού σημαίνει ότι κάποιον καλό αγώνα κάνεις αλλά σε "κτυπάει" στό σημείο πού πονάς, όπως πολλούς από εμάς άλλωστε...) τότε γιατί δεν "σέ απελευθερώνει";

Εάν πάλι σού κάνει "ειδική αγωγή" μέ τό "όπου επλεόνασε η αμαρτία εκεί υπερπερίσσευσε η χάρις" είναι επικίνδυνο!

Εάν πάλι σε θέλει γιά μπούγιο, για να έχει η σύναξη κόσμο κι΄εσύ άς υποφέρεις, είναι εφάμαρτο!

Ρώτησε λοιπόν τον πνευματικό σου ευθαρσώς καί πέστου:

"Άγιε πνευματικέ μου, επειδή επιμένεις να έρχομαι γνωρίζοντας το πρόβλημά μου επίτρεψέ μου να σε ρωτήσω:

Εγώ θά έρχομαι στίς συνάξεις κάνοντάς σου υπακοή, καί ελπίζοντας ότι λόγω υπακοής δεν θα πειράζομαι.

Εάν όμως συνεχίσω νά πειράζομαι καί συνειδησιακά να υποφέρω εκεί μέσα, καθότι ευκολοσκανδάλιστος, αμελής, εμπαθής, κλπ-κλπ, τούς σκανδαλισμούς μου αυτούς δέχεσαι να τούς χρεώνεσαι εσύ στήν ψυχή σου;"

Καί ότι σού απαντήσει πράξε...

paratiritis88
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

Πολύ καλή η τοποθέτιση σου!!! Πραγματικά σε ευχαριστώ! Σκέφτομαι πολύ όλα αυτά που μου έχετε πει και εσύ και όλοι σας και είναι πολύ σωστά! Ξέρετε κάτι όμως επειδή το εν λόγο θέμα ανοίχτηκε πέρυσι (αλλα ουδόλως έπαψε να με απασχολεί) και η συζήτηση είχε πάει πολύ...πολύ...μακριά, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν και μερικές...λεκτικές διενέξεις. Επειδή λοιπόν βλέπω τώρα πως καλώς( η κακώς) επανήλθε στην επιφάνεια, όποιος έχει να μου πει κάτι σαν συμβουλή ή απλά μια γνώμη, ας το κάνει με πμ. Συγχωρήστε αλλά δεν θα ήθελα εξαιτίας του δικού μου σκανδαλισμού να σκανδαλιστούν και άλλοι και να πάρει η συζήτηση άλλες διαστάσεις. Και αν ήξερα θα γινόταν όλα εκείνα, δεν θα το άνοιγα ποτέ. Οποιος ομως νομίζει οτι έχει να πει κάτι επι του θέματος ας πει μόνο εκείνο. Δεν ξέρω αν το καταλάβατε ή αν σας διέφυγε αλλά μιλάω για την εμφάνιση ΜΟΝΟ στον/στους συγκεκριμένο/ους χώρο/χώρους. Οχι οπουδήποτε αλλού. Ευχαριστώ!
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Αδελφέ μου Θεοδόση γιατί τα πνευματικά θέματα τα κάνουμε προσωπικά ώστε να συζητιούνται μόνο μέσω πμ;
Ο σκανδαλισμός, θεωρώ, είναι πολύ χρήσιμος γιατί μας φανερώνει ότι έχουμε μέσα μας κάποιο μικρόβιο του πονηρού. Και επειδή είναι πάρα πολύ δύσκολο να ζούμε μια ζωή χωρίς πάθη, γιατί είμαστε αμαρτωλοί, θα έχουμε πάντοτε σκανδαλισμούς. Θα διαφέρει μόνο το είδος του σκανδαλισμού, απο άτομο σε άτομο.
Νομίζω πως για να εκλείψουν οι σκανδαλισμοί από τη ζωή μας, για να εκλείψουν δηλαδή τα πάθη μας, θα πρέπει να φτάσουμε σε πολύ υψηλά μέτρα ταπείνωσης. Για την ακρίβεια θα πρέπει να προσεγγίζουμε τα όρια της αγιότητας. Τότε, όταν δηλαδή ο άνθρωπος νικήσει τα πάθη του, έλεγε ο μακαριστός Γέροντας Παΐσιος, θα παλεύει κατ' ευθείαν με τον διάβολο.
Στην περίπτωσή μας όμως, τα πάθη είναι ένδειξη υπερηφάνιας, η οποία γεννάει όλα τα υπόλοιπα πάθη. Επομένως όσα πάθη και αν πολεμήσουμε, δεν πρόκειται να κερδίσουμε καμία μάχη αν δεν σημειώσουμε πρόοδο στον πόλεμο εναντίον της περηφάνιας. Είναι ο πιο δύσκολος πόλεμος, γιατί ο αντίπαλος δεν είναι ορατός και τα συμπτώματα του πάθους αυτού σπανίως γίνονται κατανοητά από εμάς τους ίδιους. Πρέπει λοιπόν να είμαστε διαρκώς κοντά στον πνευματικό μας, που μπορεί, πολύ πιο εύκολα από εμάς, να κάνει σωστή διάγνωση της κατάστασής μας.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
ser
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από ser »

Να σημειώσω ότι μόνο Με Την Βοήθεια Του Θεού μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τις αμαρτίες μας, και όχι μόνοι μας.

Μόνοι μας δεν μπορούμε να πράξουμε τίποτα σωστό.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”