Το διαζύγιο έρχεται

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Το διαζύγιο έρχεται

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Ο Σωκράτης είχε πεί : "είτε παντρευτής είτε όχι, θα το μετανοιώσεις"...

Κουράστηκα να ακούω, να βλέπω και να διαβάζω τα ίδια και τα ίδια πάνω στο θέμα γάμος, συμβίωση και διαζύγιο.

Αν υπάρχει διάθεση και απο τους δύο να λυθεί το πρόβλμα τότε λύνεται - αν δεν υπάρχει δεν λύνεται.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει και οι δύο να αναγνωρίσουν την ευιθύνη τους που είναι 50-50

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από angieholi »

Το διαζυγιο ερχεται.... αλλα καλυτερα να μην φτασει ΠΟΤΕ!!!
Το διαζυγιο δεν ειναι λυση και η συζυγος θα επρεπε να το ξερει πολυ καλα αυτο μια και "κανει" Χριστιανικη ζωη.
Θα επρεπε επισης και οι δυο να ξερουν οτι η υπομονη παντα αμοιβεται απο το Θεο.
Αφου τη συγκεκριμενη αυτη τη στιγμη κανεις απο τους δυο δεν υποχωρει, ας αφησουν τα πραγματα ετσι οπως ειναι, και ο Θεος βλεποντας τον αγωνα που κανουν να μεινουν ενωμενοι, θα τους δωσει οταν πρεπει την καλυτερη λυση.
Ενα διαζυγιο δεν θα φερει τη λυτρωση, θα φερει περισσοτερη δυστυχια...
Και οσον αφορα τους πνευματικους αν εχουν δωσει λυση και σα ζευγαρι δεν κανουν υπακοη, να ξερουν οτι και αυτο εις βαρος τους θα τους βγει.
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
Άβαταρ μέλους
grigoria-ka
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από grigoria-ka »

κατα τη δικη μου γνωμη απο τη στηγμη που μενουν μακρυα εχουν αλαξη ρυθμους κ οσο κ να πιστευουν δεν εχουν αλλο υπομονη κ περισσοτερο την εχασε η γυναικα,δεν ειναι ευκολο να σαι παντρεμενος κ να ζεις χωρια.τα παιδια τα σκεφτηκαν τωρα που υπαρχουν αυτες οι προστριβες μεταξυ τους??? :7 :7 :7 ας κανουν το καλυτερο που ειναι γι αυτα τα παιδια,δεν ειναι υποχρεωμενα να πληγωνοντε γι οποιονδηποτε λογο.
δε μπορεις να πεις σε καποιον"χωρισε"αλλα αν δε γινετε αλιως.ας τους φωτηση ο Θεος κ ας γινει το καλυτερο για τα παιδια
Η ΑΓΑΠΗ ΠΑΝΤΑ ΣΤΕΓΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΕΛΠΙΖΕΙ,
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΝΙΚΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΤΙΣ ΠΕΤΥΧΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΗΤΤΕΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ? ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ. Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΕΡΜΠΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ. ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΄΄ΣΤΑΥΡΩΘΕΙ΄΄ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ. ΦΘΟΡΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ, ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΓΑΜΕ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΡΙΣΗ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΄΄ΞΥΠΝΗΣΑ΄΄ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΠΙΣΩ. Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΠΩΣ ΕΚΑΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΠΕΙΣΕ Ο ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΦΕΤΟΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΑΣ ΕΝΩ ΚΟΛΥΜΠΟΥΣΑΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ ΚΑΙ ΝΙΩΘΑΜΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΝΑΣ ΜΑΣ ΓΙΟΣ ΚΟΛΥΜΠΗΣΕ ΩΣ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ (1 ΕΤΟΥΣ), ΤΗΣ ΘΥΜΗΣΑ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑΧΤΗ. ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΠΛΕΟΝ ΄΄ΗΤΤΑ΄΄ ΜΟΥ.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Ο Θεός να τους φωτίσει.

Αγαπητέ cool, στη δημοσίευσή σου δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για πολύ πιο προσωπικά θέματα, πως θα μπορούσες να τα ξέρεις άλλωστε. Υπάρχει πιθανότητα δυσαρμονίας στις πολύ προσωπικές σχέσεις του ζευγαριού, εξ αιτίας των διαφορών στον τρόπο, που ο καθένας αντιλαμβάνεται το πως πρέπει να δείχνει την αγάπη του και πως πρέπει να του την ανταποδίδει ο άλλος.

Σήμερα, ειδικά από την πλευρά της συζύγου, δε φαίνεται να υπάρχει διάθεση επίλυσης των προβλημάτων. Το κυριότερο πρόβλημα εντοπίζεται στον εγωισμό, όπως είπες κι εσύ, που οδηγεί στο να ζητά ο άνθρωπος ανταπόδοση για την αγάπη του.

Όμως η Χριστιανική αγάπη δεν είναι δοσοληψία, αλλά προσφέρεται για να αναπαύσει τον άλλο, χωρίς να ζητά ανταπόδοση ("η αγάπη... ου ζητεί τα εαυτής"). Τι θα πει "έπρεπε να έρθεις κοντά μου" ή "δεν μου δείχνεις αρκετά ότι μ' αγαπάς". Η προσωπική μου εμπειρία λέει ότι όλ' αυτά δείχνουν πνευματική ασθένεια και των δύο και ειδικά εκείνης, που αποφάσισε να φύγει. Δυστυχώς οι Πνευματικοί δεν μπορούν να βοηθήσουν, όταν οι ίδιοι δεν έχουν διάθεση να τους ακούσουν.

Όσο για το επίμαχο θέμα, η γνώμη μου είναι ότι η σύζυγος είναι υποχρεωμένη ν' ακολουθήσει το σύζυγό της, όπου χρειαστεί να πάει εξ αιτίας του επαγγέλματός του. Εάν δεν είναι διατεθειμένη να θυσιάσει την καριέρα της για το Γάμο της, τότε ας μείνει ανύπαντρη. Η γνώμη μου αυτή βασίζεται στο ότι, ο Θεός στον άνδρα ανέθεσε το καθήκον να εργάζεται για να ζει την οικογένειά του, ενώ στη γυναίκα ανέθεσε το καθήκον της συζύγου και της μητέρας. Επομένως η εργασία του συζύγου είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη, ενώ της συζύγου, αν είναι αναγκαία για οικονομικούς λόγους, είναι επιβοηθητική και δεν αποτελεί το κύριο έργο της. Ίσως με πείτε αναχρονιστικό, αλλά πρώτα διαβάστε τι είπε ο Θεός στους πρωτόπλαστους αμέσως μετά την πτώση (Γέννεση 3, 14-20) και μετά το συζητάμε. Θα πρέπει να διευκρινίσουμε, ότι ο Θεός δεν ανέθεσε τους ρόλους αυτούς στους μεταπτωτικούς ανθρώπους για να τους τιμωρήσει, επειδή η τιμωρία τους ήταν η απομάκρυνση από τον Παράδεισο, αλλά σαν βάση για να συνεργαστούν για τη σωτηρία τους.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Κατά τη γνώμη μου, εάν αυτοί οι δύο άνθρωποι είχαν πίστη αφενός και αφετέρου αγαπούσε πραγματικά ο ένας τον άλλον, δεν θα χώριζαν ποτέ. Ακόμα και αν χάνονταν οι δουλειές, ή ακόμα και αν δούλευε ο ένας στην Αλεξανδρούπολη κι ο άλλος στο Καστελλόριζο. Η ακόμα και αν υπήρχαν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
Σπάρτακος
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Σπάρτακος »

Όσο για το επίμαχο θέμα, η γνώμη μου είναι ότι η σύζυγος είναι υποχρεωμένη ν' ακολουθήσει το σύζυγό της, όπου χρειαστεί να πάει εξ αιτίας του επαγγέλματός του. Εάν δεν είναι διατεθειμένη να θυσιάσει την καριέρα της για το Γάμο της, τότε ας μείνει ανύπαντρη. Η γνώμη μου αυτή βασίζεται στο ότι, ο Θεός στον άνδρα ανέθεσε το καθήκον να εργάζεται για να ζει την οικογένειά του, ενώ στη γυναίκα ανέθεσε το καθήκον της συζύγου και της μητέρας. Επομένως η εργασία του συζύγου είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη, ενώ της συζύγου, αν είναι αναγκαία για οικονομικούς λόγους, είναι επιβοηθητική και δεν αποτελεί το κύριο έργο της

Αυτη είναι η αρχική βάση, για το σωστό μοίρασμα των ρόλλων. Η διαταραχή αυτής της βάσης έγινε αιτία και αφορμή για την κατεδάφιση της οικογένειας.
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Σπάρτακος έγραψε:Όσο για το επίμαχο θέμα, η γνώμη μου είναι ότι η σύζυγος είναι υποχρεωμένη ν' ακολουθήσει το σύζυγό της, όπου χρειαστεί να πάει εξ αιτίας του επαγγέλματός του. Εάν δεν είναι διατεθειμένη να θυσιάσει την καριέρα της για το Γάμο της, τότε ας μείνει ανύπαντρη. Η γνώμη μου αυτή βασίζεται στο ότι, ο Θεός στον άνδρα ανέθεσε το καθήκον να εργάζεται για να ζει την οικογένειά του, ενώ στη γυναίκα ανέθεσε το καθήκον της συζύγου και της μητέρας. Επομένως η εργασία του συζύγου είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη, ενώ της συζύγου, αν είναι αναγκαία για οικονομικούς λόγους, είναι επιβοηθητική και δεν αποτελεί το κύριο έργο της

Αυτη είναι η αρχική βάση, για το σωστό μοίρασμα των ρόλλων. Η διαταραχή αυτής της βάσης έγινε αιτία και αφορμή για την κατεδάφιση της οικογένειας.

Σωστά.
Αυτές οι εξελίξεις προωθήθηκαν δυστυχώς τεχνηέντως, σχεδιάστηκαν σιγά σιγά. Θυμάμαι όταν ήμουν πολύ μικρός, ότι δούλευε μόνο ο πατέρας μου με έναν απλό μισθό και τα χρήματα έφταναν και περίσσευαν για την οικογένεια. Τώρα πολλές φορές δουλεύει και ο άντρας και η γυναίκα, αλλά τα βγάζουν πέρα ίσα- ίσα και μπορεί και να χρωστάνε κιόλας στις τράπεζες.
Εχουν δημιουργηθεί πολλές ψεύτικες και πλασματικές "ανάγκες", έχουμε γίνει υπερβολικά καταναλωτικοί από τη μία, έχουμε εγωισμούς για μεγαλεία και καριέρες από την άλλη.
"Καριέρα" κατά βάσιν τι σημαίνει? Σημαίνει ένα τεράστιο ΕΓΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ, και δυστυχώς αντί μια οικογένεια "να είναι εις το ημείς και όχι εις το εγώ" (όπως έλεγε και ο Μακρυγιάννης), δυστυχώς είναι εις το εγώ και όχι εις το ημείς. Και κατά συνέπεια είτε διαλύεται, είτε δυστυχεί.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
panagiotis2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panagiotis2008 »

Μάλλον πρέπει να προσευχηθούμε περισσότερο από το να μιλήσουμε.Ποια είναι τα ονόματα?
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
elahistos_1
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Δημοσίευση από elahistos_1 »

Συγχωρεστε μου την παρεμβαση αλλα νομιζω οτι στα θεματα του γαμου καλο θα ηταν να μιλουν παντρεμενοι που εχουν περασει παρομοιες καταστασεις ή ενας εμπειρος πνευματικος και οχι ορισμενοι -με καλη διαθεση βεβαια-που αραδιαζουν διασπαρτα χωρια απο την Αγ.Γραφη και απο τα γεροντικα .Η θεωρια απο την πραξη απεχει οσο ο γαμος απο την αγαμια.Και παλι συγχωρεστε μου την παρεμβαση !
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”