ix8ys έγραψε:Αν μια κοπέλα βιαστεί, μείνει έγκυος και δεν θέλει το παιδί, θα πρέπει να κρατήσει;
ΜΕΓΑ ερώτημα που δεν έχει βρει, ακόμα απάντηση.
Αγαπητέ μου.
ΟΛΑ όσα κάνουμε μέσα στην ζωή μας, ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ από την ΠΙΣΤΗ και την ΑΦΟΣΙΩΣΗ που έχουμε προς τον Θεό.
Ποιός το είπε ότι δεν έχει δοθεί ακόμα απάντηση, στο ερώτημα σου ;
Οι εκτρώσεις ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΑΡΤΙΑ, ακόμα και στην περίπτωση τού βιασμού.
Να είσαι σίγουρος, ότι ο Θεός δεν θα αλλάξει τον ΔΙΚΟ ΤΟΥ Ηθικό Νόμο, για εσένα και για εμένα.
Τέλειος Θεός, και τέλειος και ΑΠΟΛΥΤΑ αναμάρτητος άνθρωπος, και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Σωτήρας τού κόσμου, Ιησούς Χριστός: «Εγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, έως την συντέλεια τού κόσμου».
ix8ys έγραψε:
Αν μια κοπέλα βιαστεί, μείνει έγκυος και δεν θέλει το παιδί, θα πρέπει να κρατήσει;
Οι Ιεροί κανόνες πάντως είναι ξεκάθαροι.....Αλλά από την άλλη είναι πάρα πολύ δύσκολο για μια γυναίκα να κρατήσει ένα παιδί που "ίσως" θα της θυμίζει εκείνο το δυσάρεστο γεγονός...
Οι άγιοι Πατέρες μας λένε ότι στο Παράδεισο υπάρχουν οι σεσωσμένοι βαπτισμένοι και οι σεσωσμένοι αβάπτιστοι.Οι Σεσωσμένοι αβάπτιστοι είναι ένα τάγμα που αποτελέιται και από παιδιά εκτρώσεων αν και δεν έχουν έρθει στη ζωή (Βιολογικά),όμως έχουν ψυχή απο την στιγμή της σύλληψης.Οι Πατερές κάνουν αναφόρα ως "τυφλοί",μια μεταφορική έννοια που σημαίνει ότι βλέπουν το Άκτιστο Φως μεν αλλά σε μορφή πυγολαμπίδας σε σχέση με τους υπόλοιπους.Και εδώ φαίνεται και πάλι το πόσο Δίκαιος είναι ο Θεός και πόσο σωστά κρίνει...Πως να το αντιληφθεί αυτό ανθρώπινος νους...
Είναι γεγονός ότι η έκτρωση είναι μια μορφή δολοφονίας. Ένα παιδί, πόσο μάλλον ένα έμβρυο, δεν μπορεί να χάνει την ζωή του επειδή κάποιος άλλος το αποφάσισε. Αναρωτιέμαι όμως, αν η 16χρονη στην Αρίμανθο της Εύβοιας έμενε έγκυος τι θα έπρεπε να κάνει το παιδί; Να το κρατήσει; Ή σκεφτείτε και κάτι άλλο: Αν αρρώσταινε από τον βιασμό της, τι έπρεπε να κάνει;
Φίλοι μου, πιστεύω ότι ο βιασμός, όπως και ο πόλεμος, η πείνα και όλα τα δεινά του κόσμου οφείλονται στο γεγονός ότι ο άνθρωπος απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από τον Χριστό και την διδασκαλία του. Για μένα δεν έχει νόημα να απαντήσω σε ερωτήματα όπως: «Ναι ή όχι στις εκτρώσεις» ή «ναι ή όχι στον πόλεμο», αλλά έχει νόημα να απαντήσω στο ερώτημα: «ναι ή όχι στον Χριστό». Από εκεί ξεκινούν και καταλήγουν όλα.
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το άγιον. Τριάς αγία, δόξα σοι.
Την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι, μήτηρ του Θεού, φύλαξον με
ix8ys έγραψε:
Αν μια κοπέλα βιαστεί, μείνει έγκυος και δεν θέλει το παιδί, θα πρέπει να κρατήσει;
Οι Ιεροί κανόνες πάντως είναι ξεκάθαροι.....Αλλά από την άλλη είναι πάρα πολύ δύσκολο για μια γυναίκα να κρατήσει ένα παιδί που "ίσως" θα της θυμίζει εκείνο το δυσάρεστο γεγονός...
Οι άγιοι Πατέρες μας λένε ότι στο Παράδεισο υπάρχουν οι σεσωσμένοι βαπτισμένοι και οι σεσωσμένοι αβάπτιστοι.Οι Σεσωσμένοι αβάπτιστοι είναι ένα τάγμα που αποτελέιται και από παιδιά εκτρώσεων αν και δεν έχουν έρθει στη ζωή (Βιολογικά),όμως έχουν ψυχή απο την στιγμή της σύλληψης.Οι Πατερές κάνουν αναφόρα ως "τυφλοί",μια μεταφορική έννοια που σημαίνει ότι βλέπουν το Άκτιστο Φως μεν αλλά σε μορφή πυγολαμπίδας σε σχέση με τους υπόλοιπους.Και εδώ φαίνεται και πάλι το πόσο Δίκαιος είναι ο Θεός και πόσο σωστά κρίνει...Πως να το αντιληφθεί αυτό ανθρώπινος νους...
φιλε Εμιλ..αυτό το θεωρώ λιγάκι τραβηγμένο...
συγχρονοι γεροντες έχουν πει πως τα παιδάκια που φονευονται στην κοιλια της μητέρας τους σώζονται γιατί δέχονται το βάπτισμα του μαρτυρίου...και έιναι αγγελοι στην επέκεινα ζωή..
ο καλός Θεός βάζει στο αρτι δημιουργηθέν ζυγωτό κύτταρο ψυχή ζώσα,παροτι προγνωρίζει ότι το παιδάκι θα θανατωθεί...
δεν είναι άδικος...να δινει τον Παραδεισο στον αβάπτιστο ληστή και ν αφήνει τα αθώα βρεφη σε ενα είδος "αοραασίας"
Misha έγραψε:
φιλε Εμιλ..αυτό το θεωρώ λιγάκι τραβηγμένο...
συγχρονοι γεροντες έχουν πει πως τα παιδάκια που φονευονται στην κοιλια της μητέρας τους σώζονται γιατί δέχονται το βάπτισμα του μαρτυρίου...και έιναι αγγελοι στην επέκεινα ζωή..
ο καλός Θεός βάζει στο αρτι δημιουργηθέν ζυγωτό κύτταρο ψυχή ζώσα,πα οτι προγνωρίζει ότι το παιδάκι θα θανατωθεί...
δεν είναι άδικος...να δινει τον Παραδεισο στον αβάπτιστο ληστή και ν αφληνει τα αθώα βρεφη σε ενα είδος "αοραασίας"
Μα αυτό είναι η ουσία ότι σώζονται αυτά τα παιδάκια και πόσο μάλλον που είναι και αβάπτιστα όπως προαναφέρθηκες.Έδω εμείς που θέλουμε να λεγόμαστε και χριστιανοί και μάλιστα ορθόδοξοι και είμαστε βαπτισμένοι και όσο δύναται κάνουμε τον αγώνα μας, δεν θα φτάσουμε σε αυτήν την χάρι,όχι πυγολαμπίδα να βλέπουμε το Άκτιστο Φως αλλά το "απόλυτο σκοτάδι".Η όρασης(τυφλωση) που αναφέρω είναι λόγια Πατέρων και η ερμηνεία (πυγολαμπιδας) σύγχρονου γέροντα...
άμα βρω ομιλία θα την αναφέρω με το ανάλογο link...
Misha έγραψε:
δεν είναι άδικος...να δινει τον Παραδεισο στον αβάπτιστο ληστή και ν αφήνει τα αθώα βρεφη σε ενα είδος "αοραασίας"
ναι , αλλά μετά θα φτάσουμε στην εξής τρελλή λογική :
από τη μία να σκοτώνουμε τα έμβρυα μας για να τα στείλουμε στον Παράδεισο ως Αγγελους και από την άλλη να τα γεννάμε και να βιώνουν αυτό το κόσμο που ενδεχομένως δεν θα σωθούν και θα καταλήξουν στην κόλαση ! Αυτό είναι τελείως αντιφατικό .
Επομένως εμένα με βρίσκει σύμφωνο η ερμηνεία των Πατέρων που θέλει τα εκτρωμένα παιδιά ως "τυφλά" στον Παράδεισο .
αγαπητέ Βαγγέλη αν φτασουμε σε παραφροσύνη και σκοτωνουμε τα παιδιά μας,μπορουμε να το κανουμε και όταν αυτά γεννηθουν αφου τα αεροβαπτισουμε παραμελωντας τα ή και θανατωνοντας τα ενεργητικά.......
Misha έγραψε:αγαπητέ Βαγγέλη αν φτασουμε σε παραφροσύνη και σκοτωνουμε τα παιδιά μας,μπορουμε να το κανουμε και όταν αυτά γεννηθουν αφου τα αεροβαπτισουμε παραμελωντας τα ή και θανατωνοντας τα ενεργητικά.......
Αυτός ο τρόπος θανάτου επισύρει ποινικές ευθύνες και αποφεύγεται. Εκεί πρόκειται για φόνο ενώ ο άλλος ονομάζεται "διακοπή εγκυμοσύνης " και προτιμάται .
μα αυτή την παραφροσύνη δεν έχουν εκατομμύρια μαναδες σε όλο το κόσμο ?
Στην ελλάδα έχω ακούσει για 300.000 εκτρώσεις / έτος . Μου φαίνεται λίγο μεγάλο το νούμερο .
Misha έγραψε:αγαπητέ Βαγγέλη αν φτασουμε σε παραφροσύνη και σκοτωνουμε τα παιδιά μας,μπορουμε να το κανουμε και όταν αυτά γεννηθουν αφου τα αεροβαπτισουμε παραμελωντας τα ή και θανατωνοντας τα ενεργητικά.......
Αυτός ο τρόπος θανάτου επισύρει ποινικές ευθύνες και αποφεύγεται. Εκεί πρόκειται για φόνο ενώ ο άλλος ονομάζεται "διακοπή εγκυμοσύνης " και προτιμάται .
μα αυτή την παραφροσύνη δεν έχουν εκατομμύρια μαναδες σε όλο το κόσμο ?
Στην ελλάδα έχω ακούσει για 300.000 εκτρώσεις / έτος . Μου φαίνεται λίγο μεγάλο το νούμερο .
πάνω κάτω εκεί παιζει το νουμερο Βαγγέλη...να μη βαλουμε μεσα το χάπι της επόμενης μέρας που είναι κι αυτό μια διακοπή αρχόμενης κύησης.
αλλοι μιλανε για 200.000 αλλοι για 400000...το 300000 είναι πιο κοντα στην αλήθεια...
Ο αριθμός των 300.000 θα ήταν πολύ μικρότερος αν οι άντρες ανάλάμβαναν τις ευθύνες τους. Το ευκολο είναι να καθόμαστε μπροστα από εναν υπολογιστη και να εξαπολυουμε μυδρους εναντιον των ανθρωπινων νομων- η των γυναικών που προβαινουν σε εκτρωση.
Πριν απο καμια δεκαρια χρονια ειχε δημιουργηθει σαλος στην Ιρλανδια (αυστηρα καθολικο κρατος, όπου απαγορεύεται η διακοπη κύησης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩς λογου) επειδη μια 14χρονη μαθητρια, θυμα βιασμου, ηθελε να κανει αμβλωση & το κρατος της το απαγόρευε. Τελικα, με τη μεσολαβηση διεθνων οργανωσεων, η κοπελα μεταφερθηκε σε αλλο κρατος και διεκοψε την καταναγκαστικη εγκυμοσυνη της.
Ασφαλως ως χριστιανη ορθοδοξη ειμαι εναντιον των αμβλωσεων-και της νομιμοποιησης τους. Ομως το ζητημα δεν ειναι τοσο απλο-το απαγορεύσαμε και τελειωσε-ας μην ξεχναμε τις παρανομες μεθοδους που εγιναν αιτια να καταστραφουν τοσες πολλες γυναικες. Για μενα η λυση είναι ενα κοινωνικο κρατος που στηριζει την μητροτητα πρωτα & κυρια-όπως στις σκανδιναβικες χωρες με τα τοσα επιδόματα.