Προσκυνηματική εκδρομή στο Άγιο Όρος μέσα στο 2010
Συντονιστής: Συντονιστές
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Προσκυνηματική εκδρομή στο Άγιο Όρος μέσα στο 2010
Εφόσον τα πλοία είναι πρωινά τότε θα πρέπει να διανυκτερεύσουμε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ σε ξενοδοχείο της Ουρανούπολης. Μήπως τότε να μαζευτούμε το Σάββατο 15/5 στην Ουρανούπολη και να μπούμε Κυριακή;
Τι λένε οι υπόλοιποι;
Τι λένε οι υπόλοιποι;
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

[quote="panagiotisspy"]Μια ως τώρα ανακεφαλαίωση.
Η επικρατέστερη ημερομηνία εισόδου από τις μέχρι τώρα προτιμήσεις των αδελφών, φαίνεται να είναι η Κυριακή 16 Μαΐου 2010. Την προκρίνω και εγώ, για να απλοποιηθούν οι κρατήσεις μας, γιατί το αμέσως επόμενο σ/κ θα γίνεται χαμός από κόσμο. Βέβαια θα χάσουμε την ευκαιρία να παρευρεθούμε στην ασύλληπτης ομορφιάς και κατάνυξης, Αθωνική αγρυπνία της Πεντηκοστής και στην γονυπετή λειτουργία, αλλά προκειμένου να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα διαμονής δεν πειράζει.
Αρα λοιπόν όσοι είμαστε από μακρυνά μέρη συναντιόμαστε στην Ουρανούπολη το Σάββατο 15 Μαΐου 2010. Οποιος θέλει (κυρίως οι κοντινοί), μπορούν να έρθουν κατ'ευθείαν το επόμενο πρωινό.
Εχει ήδη προκριθεί αυτό που σκέφτηκες Απόστολε.
Η επικρατέστερη ημερομηνία εισόδου από τις μέχρι τώρα προτιμήσεις των αδελφών, φαίνεται να είναι η Κυριακή 16 Μαΐου 2010. Την προκρίνω και εγώ, για να απλοποιηθούν οι κρατήσεις μας, γιατί το αμέσως επόμενο σ/κ θα γίνεται χαμός από κόσμο. Βέβαια θα χάσουμε την ευκαιρία να παρευρεθούμε στην ασύλληπτης ομορφιάς και κατάνυξης, Αθωνική αγρυπνία της Πεντηκοστής και στην γονυπετή λειτουργία, αλλά προκειμένου να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα διαμονής δεν πειράζει.
Αρα λοιπόν όσοι είμαστε από μακρυνά μέρη συναντιόμαστε στην Ουρανούπολη το Σάββατο 15 Μαΐου 2010. Οποιος θέλει (κυρίως οι κοντινοί), μπορούν να έρθουν κατ'ευθείαν το επόμενο πρωινό.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
- Dimitris39
- Κορυφαίος Αποστολέας

ναι αλλα για μερικους που ισως μεινουνε λιγοτερες απο 7 ημερες και δεν εργαζονται σαββατο καλα θα ειτανε να εκμεταλευτουνε την ημεραν αυτηνpanagiotisspy έγραψε:panagiotisspy έγραψε:Μια ως τώρα ανακεφαλαίωση.
δηλαδι τι θα λεγατε αν βρισκομασταν κυριακη και ειμουνα σαββατο Νεα Σκητη
που αλλου?
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου
«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Κανένα πρόβλημα Δημήτρη.
Φτάνει να το συννενοηθούμε αρκετά νωρίτερα και με ακρίβεια.
Αν μπεις σε άλλη ημερομηνία (νωρίτερα), από το forum, θα κάνεις μόνος σου την κράτηση διαμονητηρίου έτσι?
Η σου την κάνω κι'εγώ αν θες, φτάνει να μου πεις ακριβώς.
Φτάνει να το συννενοηθούμε αρκετά νωρίτερα και με ακρίβεια.
Αν μπεις σε άλλη ημερομηνία (νωρίτερα), από το forum, θα κάνεις μόνος σου την κράτηση διαμονητηρίου έτσι?
Η σου την κάνω κι'εγώ αν θες, φτάνει να μου πεις ακριβώς.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
- Dimitris39
- Κορυφαίος Αποστολέας

θα συννενοηθούμε εχουμε ακομη
Υγεια και βλεπουμε η εσυ η εγω θα γινει κρατηση και για εμενα
Υγεια και βλεπουμε η εσυ η εγω θα γινει κρατηση και για εμενα
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
το κτελ χαλκιδικής έχει καθημερινό δρομολόγιο από την αθήνα προς στην ουρανουπολη στις 22.30. το levfore;io φεύγει από τον κηφισό, περνάει από τη θεσσαλονίκη (στον ιδιοκτητο χώρο του κτελ χαλκιδικής στο κόμβο του practiker) στις 5.30 το πρωί για να παραλάβει και από εκεί επιβάτες και καταλήγει στην ουρανουπολη γύρω στις 7.45 . περισσότερες πληροφορίες στο www.in-ktel.gr
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Μιχάλη, είναι εξοντωτικό σωματικά αυτό το νυχτερινό ταξίδι, το έχω κάνει και το έχω μετανιώσει. Φτάνεις κατάκοπος, μετά συνεχίζεις το ταξίδι, μπορεί και να έχεις και καμμιά πεζοπορία μετά και το πρωί δεν μπορείς με τίποτα να ξυπνήσεις για την λειτουργία.
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Επαναφέρω το θέμα για να μην ξεχνιέται και για να δηλώσει συμμετοχή όποιος άλλος αδελφός θέλει.
Και να κάνουμε και άλλη μια ανακεφαλαίωση.
Οσοι είμαστε από μακρυνές αποστάσεις συναντιόμαστε στην Ουρανούπολη το απόγευμα ή βραδάκι του Σαββάτου 15 Μαΐου 2010. Εννοείται πως μπορούν αν θέλουν να έρθουν την ίδια ώρα και οι κοντινοί βορειοελλαδίτες, αν και έχουν την δυνατότητα να έρθουν απ'ευθείας το επόμενο πρωινό.
Το πώς ακριβώς θα πάμε εμείς οι μακρινοί, θα το δούμε στο μέλλον. Πάντως αν είναι να έρθουν π.χ. 3 άτομα από γειτονικές περιοχές, λογικό είναι να κανονίσουν να έρθουν όλοι με ένα αυτοκίνητο και όχι με 3.
Διανυκτερεύουμε στο ξενοδοχείο του Στέλιου (μέλος του forum), 40 ευρώ το δίκλινο, δηλαδή περίπου 20 ευρώ το άτομο. Οι κρατήσεις στο ξενοδοχείο θα γίνουν εν καιρώ, είναι νωρίς ακόμα.
Μπαίνουμε στο Αγιο Ορος την Κυριακή 16 Μαΐου 2010.
Ακολουθούμε το πρόγραμμα 2, (οι περισσότεροι και για τις 7 ημέρες), με την εξής σειρά:
1.Δοχειαρίου ή Ξενοφώντος ή και στις δύο.
2.Διονυσίου ή Αγίου Παύλου ή και στις δύο (Μέσω Αγίου Παντελεήμονος).
3.Καρυές. Σκήτη Αγίου Ανδρέου ή Κουτλουμουσίου ή και στις δύο.
4.Ιβήρων (μέσω Παναγούδας).
5.Μεγίστης Λαύρας.
6.Βατοπαιδίου.
7.Χιλιανδαρίου ή Κωνσταμονίτου ή και στις δύο (Μέσω Εσφιγμένου).
Βγαίνουμε από το Αγιον Ορος την Κυριακή της Πεντηκοστής 23 Μαΐου. Πιθανότατα (επειδή υποθέτω πως οι περισσότεροι θα έχουμε παραστεί στην αγρυπνία), θα είμαστε κουρασμένοι και ίσως κάποιοι να θέλουν είτε να μείνουν στην Ουρανούπολη, είτε να μείνουν σε κάποιο μέρος κατά την διαδρομή. Αυτό θα το αποφασίσουμε επί τόπου. Πάντως σε κάθε περίπτωση, η επόμενη μέρα (Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος) είναι αργία, επομένως δεν θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα. Οι εργάσιμες ημέρες που θα απουσιάσουμε από τις δουλειές μας, δεν θα υπερβούν τις 5. (17-18-19-20-21 Μαΐου).
Θα ενημερώσω ελπίζω σύντομα, για απαντήσεις μονών στα αιτήματα φιλοξενίας.
Και επίσης να παρακαλέσουμε και πάλι, τα μέλη του forum, που είναι μοναχοί του Αγίου Ορους, να μας συμβουλεύσουν και να μας βοηθήσουν.
Και να κάνουμε και άλλη μια ανακεφαλαίωση.
Οσοι είμαστε από μακρυνές αποστάσεις συναντιόμαστε στην Ουρανούπολη το απόγευμα ή βραδάκι του Σαββάτου 15 Μαΐου 2010. Εννοείται πως μπορούν αν θέλουν να έρθουν την ίδια ώρα και οι κοντινοί βορειοελλαδίτες, αν και έχουν την δυνατότητα να έρθουν απ'ευθείας το επόμενο πρωινό.
Το πώς ακριβώς θα πάμε εμείς οι μακρινοί, θα το δούμε στο μέλλον. Πάντως αν είναι να έρθουν π.χ. 3 άτομα από γειτονικές περιοχές, λογικό είναι να κανονίσουν να έρθουν όλοι με ένα αυτοκίνητο και όχι με 3.
Διανυκτερεύουμε στο ξενοδοχείο του Στέλιου (μέλος του forum), 40 ευρώ το δίκλινο, δηλαδή περίπου 20 ευρώ το άτομο. Οι κρατήσεις στο ξενοδοχείο θα γίνουν εν καιρώ, είναι νωρίς ακόμα.
Μπαίνουμε στο Αγιο Ορος την Κυριακή 16 Μαΐου 2010.
Ακολουθούμε το πρόγραμμα 2, (οι περισσότεροι και για τις 7 ημέρες), με την εξής σειρά:
1.Δοχειαρίου ή Ξενοφώντος ή και στις δύο.
2.Διονυσίου ή Αγίου Παύλου ή και στις δύο (Μέσω Αγίου Παντελεήμονος).
3.Καρυές. Σκήτη Αγίου Ανδρέου ή Κουτλουμουσίου ή και στις δύο.
4.Ιβήρων (μέσω Παναγούδας).
5.Μεγίστης Λαύρας.
6.Βατοπαιδίου.
7.Χιλιανδαρίου ή Κωνσταμονίτου ή και στις δύο (Μέσω Εσφιγμένου).
Βγαίνουμε από το Αγιον Ορος την Κυριακή της Πεντηκοστής 23 Μαΐου. Πιθανότατα (επειδή υποθέτω πως οι περισσότεροι θα έχουμε παραστεί στην αγρυπνία), θα είμαστε κουρασμένοι και ίσως κάποιοι να θέλουν είτε να μείνουν στην Ουρανούπολη, είτε να μείνουν σε κάποιο μέρος κατά την διαδρομή. Αυτό θα το αποφασίσουμε επί τόπου. Πάντως σε κάθε περίπτωση, η επόμενη μέρα (Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος) είναι αργία, επομένως δεν θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα. Οι εργάσιμες ημέρες που θα απουσιάσουμε από τις δουλειές μας, δεν θα υπερβούν τις 5. (17-18-19-20-21 Μαΐου).
Θα ενημερώσω ελπίζω σύντομα, για απαντήσεις μονών στα αιτήματα φιλοξενίας.
Και επίσης να παρακαλέσουμε και πάλι, τα μέλη του forum, που είναι μοναχοί του Αγίου Ορους, να μας συμβουλεύσουν και να μας βοηθήσουν.
- Dimitris39
- Κορυφαίος Αποστολέας

Οι μοναχοι που εινε μελη του Φορουμ δεν αποκαλυπτονται
αλλα θα μας βοηθησουνε με τον τροπο τους
αλλα θα μας βοηθησουνε με τον τροπο τους
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να ωφεληθούμε πολύ. Σίγουρα θα έρθει μαζί μου ο Στέφανος, μπορεί και κάποιος άλλος που δεν τον έχω δηλώσει ακόμη, αλλά περιμένω την απάντησή του.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.